Reply To: Maksim Osipov

#22045
snowcat :)
Participant

ozelot wrote: Men se zdi da sem si jest vzel za nek stil življenja to preizkušanje raznih zdravilnih tehnik in zdravilcev. Seveda morajo biti vsi nekaj posebnega in ne le zgolj obični bioenergetiki ki jih je na vsakem vogalu polno. Še po TV zdravje pošiljajo in mahajo v ekran. Zakaj sam ne delam? Zato ker se ne čutim da znam. Naj mehanik popravlja avto jest mu bom pa južno skuhal ker sem kuhar. Grabovoi.. me zanima res me, nimam pa dovolj discipline da bi izvajal njegove tehnike katere disciplino terjajo. Nimam niti sposobnosti vizualizacije željenega. Vizualiziram lahko same neumnosti nekaj kar pa hočem mi pa ne gre.

Različni pristopi – od kod prihaja informacija, ki nas zdravi ? Kaj nas zdravi ? Več in več vem in imam nakopičeno v glavi, več ugotavljam, da najlažje je bilo prav na začetku, kadar nisem imela prav nič izkušenj, nič znanja in pričakovanja. Istočasno pa ugotavljam, da lažje prenašam različne neprijetnosti, če vem od kod in zakaj. … za mene največ rezultatov pride, če je prvič. Tudi največ posledic. Zgleda, da nekako prepričam um, da dovoli, da se dogaja in da kadar se zgodi, potem hote ne hote ta mojster prevzame svoj post nazaj. In ponovno veliko težje se umirim, veliko težje diham in opazujem. Že samo opazovanje postaja kar topik. Če opazujem (beri = s notranjim pogledom ,,gledam,, na dogajanja in občutke) se kar spusti monolog analize, primerjave, definicije, identifikacije, opisa, predalčkanja, obrazložitve, …. You name it.

Do zdaj nisem imela nobenih fizičnih posledic. Zdaj pa kar prihajajo. Pri meni se je napetost nabirala v telesu. Kako to vem ?? Ok, o vikendu sem bila na eni delavnici – dihalne vaje, Oshove meditacije, …. Pač zelo veliko dogajanja na emotivni in fizični ravni. Nasvet je bil, naj gremo v tem mesecu na masažo, da podpremo procese. Grem na LOMI-LOMI (Hawaiska masaža – načeloma zelo nežna zadeva, glajenje in glajenje). Ne morem verjet, kako me je vse bolelo, AMPAK šele ob DOTIKU !!!!! Vse mišice !!!! Malo poštudiram za ki se gre in info je bilo, da pri sproščanju (delavnica) napetosti v telesu (isti princip je pri klasični masaži) se sprošča mlečna kislina v telo in se kopiči v nogah in v rokah pa bolečina iz istega razloga ampak vezano na srčno čakro in pretok v kanale na rokah. Jaz nisem bila na nobenem težkem treningu, niti na klasični masaži. Samo sem ,,malo,, dihala in jokala in stokala…. Posledično se je sproščena energetska napetost prikazala tudi na fizični ravni in AUUUUUU AUUUUUUU vse me boli. Da ne omenjam, da na treningu sem kot list v vetru. Totalno zfučkano ravnovesje. Pač se je spremenila napetost v mehanizmu in se ne more vrteti tako kot prej….

Zdaj nazaj na moje vprašanje – kaj nas zdravi ? Zvečer se postavim v svoji dnevni sobi, zaprem oči, povežem zemljo in vesolje, stojim v stolpu svetlobe, hop v praznino in čakam. Telo se prične premikati, samo po sebej in jaz samo gledam, respektive, jaz samo diham in se delam, da se me to ne tiče (RESNO!) Zdaj me še več vse boli. Dejansko sem prvič sama prekinila, zato ker en položaj me je začel preveč bolet (beri = se je že pojavilo prej, da položaji bolijo, ampak zdaj je RESNO bolelo). Nikoli ni isto. Ne dajam nobene namere, nobene vizualizacije, nobenih navodil, nobenih številk, nobenih ništa. Samo opazujem in ,,dovolim,,. Kadar se telo vrača v stoječi položaj mi poka v hrbtenici in sklepih, …. In se počutim fajn. Vem zakaj me boli in ,,dovolim,,, da se dogaja.

Moje osebno mnenje je, da šamanizem je dejansko POSTOPEK, ki omogoča SINGRONIZACIJO uma in srca. Eni morajo klečati, da lahko molijo. Eni morajo imeti glavo na vzhod in tepih pod koleni, da lahko molijo. Eni morajo risati simbole. Eni morajo ponavljati številke. Eno morajo piti vodo iz Gange. Eni morajo preplaziti po kolenih na vrh gora. Eni si morajo ponavljati mantre ali risati slike. Eni napišejo na papirček pri potoku pri zahodu sonca pri vzhodu lune v gozdu zažgejo in pošlejo po vetru, da lahko verjamejo. Vse je ista pesem. Je to PROCES SINHRONIZACIJE uma in srca.

snowcat

Lepo je če deliš