Reply To: Komunikacija čez sodobne portale

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Komunikacija čez sodobne portale Reply To: Komunikacija čez sodobne portale

#23688
glas
Participant

ozelot wrote: Mene pa nekaj zanima glede komunikacije v živo. Opažam da se veliko lažje odprem tujcem kot bližnnjim ljudem. Kaj botruje temu?

Več faktorjev..
Bližnji ljudje ti ponavadi predstavljajo neko stabilnost, čustveno ugodje, predvsem pa znano poznano okolje in pričakovane odzive.. Za umirjeno bivanje je tako okolje lahko zelo ugodno, za obdobje avanturističnih navdihov in nadobudnega samoodkrivanja pa ne glih.. Postanejo kot nek statični rep, ki te drži ali vleče nazaj v zarisano cono poprej poznanega.. Gre pa tukaj tudi za tvoj strah, pred njihovimi nepoznanimi čustvenimi odzivi, ko jim boš pokazal nekaj kar še pri tebi niso videli, se bodo namreč odzvali nepričakovano in ti se bojiš tega odziva, ker ne veš kakšen bo…. Prei tem mehanizmu gre tudi za odvisnost o tujega mnenja, saj poznaš njihovo mnenje, njihova prepričanja in so ti kot poznan inštrument, točno veš kak zvok pride ven, ko pritisneš na določeno njihovo tipko.. In ko boš začel hododiti po kakih visoki notah (kamor te morda vleče), bodo oni ob tebi rezko piskali in ti morda ne bo všeč ta zvok,..
Če bi ti bilo vseeno za njihovo mnenje, bi počel v vsakem trenbutku kar te vleče in se ne bi ukvarjal z njimi.. Gre za tvojo odvisnost do njih, ki se ti nato kaže v njihovi odvisnosti do tebe, ko od tebe želijo ali pričakujejo, da si to kar si bil do zdaj, da delaš podobne stvari kot do zdaj, ki jim ponavadi godijo in se skladajo z njihovimi prepričanji,..
Dokler si pred domačimi ne upaš biti, TO kar bi rad bil, tako dolgo to še nisi postal..
Določene želje pa so tudi lažne in ti jih okolica tudi pomaga filtrirati.. ker so kot slepe poti, ki ni potrebno, da jih vse prehodiš,..

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”