Komunikacija čez sodobne portale

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Komunikacija čez sodobne portale

 • Avtor
  Prispevki
 • #23514
  glas
  Participant

  snowcat :) wrote:
  Jaz tebe ne poznam, edino, ki ,,vem,, je tisto, ki sem prebrala iz tvojih postov…

  To je zelo dobro izhodišče za eno drugo temo (in ta moj komentar nima nobene povezave z temo odgovora, kamor se nanaša prvotna debata..)!
  Gre za to; zakaj je v teh časih modernega komuniciranja tako veliko stika preko nevidenja osebe v ozadju (telefon, televizija, računalnik, tudi: filmi, slike, …) Jaz mislim, da je tukaj na delu ta duhovni princip, ki je del pospeševanja vseh izkušenj na Zemlji, saj čez ta način komunikacije si do osebe lahko mnogo prej direkten, kot bi bil recimo čez osebni stik, oziroma čez oseben stik bi prišlo mnogo kasneje do osebnostnih trenj kot na ta način.. in ne samo kasneje, tudi v mnogo manjši meri.. delno tudi zato, ker v osebnih stikih v življenju ponavadi preteče veliko časa preden sploh prinese beseda do naših elementarnih prepričanj, do naših idelov, do komunikacije na ”duhovni” ravni, dušni ravni ipd in komunikacija v živo in v vsakdanu žal ponavadi poteka mnogo nižje.. tako da tam na tisti način (na tisti ravni) komunikacije do tovrstnih trenj ne more sploh priti !!
  In trenja tukaj na forumu izražajo naša medsebojna drezanja drug drugemu na ravneh duše/osebnosti, ki je mnogo višje ravni kot je to običajno v vsakdnevnem življenju, ozirom ni to pravilo za vsakogar, le običajno je tako. Odvisno je seveda tudi koliko je oseba v vsakdanjem življenju že uspela integrirati svoje višje vidike, to namreč tudi definira njeno vsakodnevno izkušnjo.. Odvisno je koliko ljudi na podobni ravni ima oseba v svojem fizičnem življenju in tudi če kake oblike povezav ima, partnerskih ali drugih..

  Vglavnem če obelodanim le še nekj druga.. Če bi se recimo Strelka in Snowcat srečali v živo, bi lahko morda si bili zelo všeč, morda bi našli kar nekaj skupnih tem, področij zanimanja, izmenjali bi lahko mnogo sokoritnih nasvetov, morda bi se lahko družili mesece predenj bi prišli med njima do kakršnegakoli prvega trenja..

  Tako da v medsebojnem osebnostnem ”drezanju” na forumu želim povdariti le to, da ta drezanja je fajn, da jih vzamemo kot zanimivost, ki nam jih naše lastno polje preko zrcala posreduje k nam nazaj, kaj dejansko se nam nato zdi, da je primeren odziv k osebi v ogledalu, ki nam to sporoča pa je seveda še vedno na nas!
  Ne želim sedaj označiti vsak odziv do ”osebe” kot boj z mlini na veter; oziroma dajati v nič vsako obliko osebnostnega razreševanja (obračunavanja..), saj tudi sam boj z ljudmi izgrajuje našo osebnost tudi ego, ki je še potreben na trenutnem svetu, istotako se lahko v konfliktu spoznavamo v kaki novi luči nam še nepoznani ipd.. in bi ozkoglednost nasprotne izjave pomenila, da nehajmo slediti vsem vzgibom v sebi, ki se nam pojavijo, da odgovorimo.. in to potem pomenilo, da nam vlada duhovna megla in nas bi to lahko prikrajšalo za izkušnjo še na vseh drugih ravneh, kjer vsa razreševanja (ali tudi obračunavanja) morda še rabimo. Ne gre, da bi to kakorkoli pomenilo, da smo zaradi tega karkoli manj, gre le za to, da je to del učenja, ki ga imamo kot duše.. in učenje je lahko mnogoplastno.. tudi čez konflik je lahko.. Iz medsebojnega razreševanja se lahko rojevajo mnogo vidiki osebne izkušnje, če se med tem procesom ne zapremo za višje sfere, za višje informacije.. ta proces lahko dejansko uporabimo za svoj razvoj, da se še BOLJ odpremo za zgornje vidike našega bitja in obelodanimo namen trenja, ki se je pojavilo (in če se je že pojavilo), lahko pa se zablokiramo in se butnemo z vsemi oprijemljivimi sredstvi (tudi če so ti v obliki namazanih duhovnih izjav).. Mislim ne gre za to, če se butnemo ali ne, gre bolj za to kaj je osnovni namen v ozadju.. Lahko te vodi motiv, kako in na kak način najbolje zmleti ”nasprotnika”, lahko pa le da čimbolj in z vsemi sredstvi sam sebe čim bolje izraziš, vključno s tem kako dojemaš drugega, čez to kaj piše in kaj mu dejansko želiš sporočiti nato skozi svoj pisan odziv..

  Zdaj če je modro oddati ta post prav tukaj in prav sedaj, noter v to osje gnezdo ne vem?

  Ker ga vseeno bom, naj le še enkrat povdarim, da nič v mojih besedah ne opisuje nobenega iz med vpletenih.. Od koder sem uporabil citiranje in od koder sem izhajal, je le stavek, iz katerega sem dobil nadaljevanje tega kar sem napisal.. To je bil le navdih, da ponovno ubesedim, kar sem veliko že mnogokrat in ni povezan z trenutno vpletenima.. povezan pa je z vsemi nami, ki se karkoli od komunikacije na netu gremo..

  Drugače pa naj povem kot zanimivost, da če bi mene kdo od vas srečal v živo, bi si tudi mogoče mislil, o kak fajn dečko, itd.. tukaj pa sem velikokrat kot ultimativni zajebanec.. ampak tudi če sem tukaj kdaj tako dojet, se ne pritožujem, ker tudi v tej vlogi lahko neznansko uživam.. tako da kakorkoli že, vse vloge, ki se nam v življenju ponudijo so lahko fajn..
  tako da..

  Lepo je če deliš

  “Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”

  #23516
  strelka
  Participant

  Ja jaz sam čakam …kdaj bo na tapeti ..pač SNow catino reaktivno vedenje …Big smile

  opis reaktivnega vedenja:
  potreba po vzbujanju pozornosti z namenom , da se doseže željeni ciljWink
  To vedenje je nezavedno ..in je tako, da se branimo ali pa nonstop napadamo .
  Jaz bi dodala da njeno niti ni tako nezavedno …ampak ima končni cilj Big smile..ampak naj bo to samo moje mnenje
  sam ziher ne bo Big smile…ker to si lahko privoščimo samo na strelkiWink ….je bolj zabavno LOL

  tko da …res očitno si jaz razlagam duhovnost drugače …Big smile
  nekateri se jo pa drugače …Big smile
  jaz osebno se ne zdim nič bolj duhovna ..ko nekomu zabrusim kaj takega ..ko vem da ga bo prizadelo …( pa nič ne rečem tud to naredimTongue včasih ampak z določenim namenom)
  Tud nič herojska …ko bom igrala ne vem kaj rešitelja in človeka podjebavala do amena …da bo spoznal svoje kao reakcije in ne vem čustveno ujetost ..in bla bla bla ..Tongue
  očitno je to tukaj na tem prostoru bistvo …Big smileWink

  Imam pa svobodno voljo tukaj ,seveda mal je omejena na forumske teme .in se odločam, tako kot se, moja pravica je to.
  ostalo pa ni kaj za komunicirat ..mam jaz drugih zadev ..saj zame bolj življensko pomembnih se z njimi ubadat Tongue, kot pa razčiščevat tukaj z eno kako in kaj …
  in se strinjam …ko s človekom komuniciraš v živo …ga lažje spoznaš …so filingi bolj točni …
  Preko neta ..pa smo lahko samo lutke …hja morda koga drugega …ki mu je gledat kako se dve babnice kregata v zabavo …LOL
  ja …se lahko vpliva na podzavest …
  in jp ..deluje samo tisto kar je v podzavesti ..
  lahko se pa marsikaj servira v podzavest ..da se doseže določen cilj ..
  ampak to so pa že teorije zarote …
  dost je en orgazem …na dan ..očitno je en že bil …ko se je zopet repliciral moj post ..
  od “kolegice ” snow catLOL v drugi temi …Big smile
  jaz sem čist direktna …se mi ne da tako okrog govorit ..tko diplomatsko Big smile.
  če pač rabte cirkus ga pač imejte ..Wink

  strelka2014-04-09 14:31:18

  Lepo je če deliš
  #23521
  snowcat :)
  Participant

  strelka wrote: …….potreba po vzbujanju pozornosti z namenom , da se doseže željeni ciljWink

  Strelka,

  resno razmišljam,kaj te dejansko moti in vidim v tvojem postu, da se odgovor sam ponuja….. Malo sem pogledala zgodovino foruma in vidim, da nisem prva in edina, ki je tarča tvojega nezadovoljstva. Ti povem, da mi je prav odleglo….sem že začela počasi misliti, da je zadeva osebna…..

  snowcat

  Lepo je če deliš
  #23523
  strelka
  Participant
  Ja in kaj me moti …?
  Lepo je če deliš
  #23525
  ozelot
  Participant

  ena drugi sta zrcalo zdej pa če se nočeta videti kakšni sta spijta po en šnops preden odpreta forum pa bo lika mal drugačna.

  aja… BTW jest ne berem vajinih obmetavanj Smile

  strelka res je da jest tebi ne napišem vsega kar bi nekomu drugemu ker se mi zdi da takoj reagiraš kot da si ogrožena… mačkice pa itak 3/4 kar napiše ne razumem tko da se ne vtikam preveč LOL.

  ozelot2014-04-09 16:01:56

  Lepo je če deliš

  Vedno znova vse po starem

  #23526
  Robert Zupančič
  Participant

  Jaz se pa s Strelko še nisem uspel “spičiti”… Morda zato, ker sem tudi sam strelec po horoskopu? LOL Kdo ve, morda pa res na neki nezavedni ravni med nama velja “pakt o nenapadanju”… Big smile

  ROBERT ZUPANČIČ

  Lepo je če deliš
  #23527
  strelka
  Participant

  ozelot wrote: ena drugi sta zrcalo zdej pa če se nočeta videti kakšni sta spijta po en šnops preden odpreta forum pa bo lika mal drugačna.

  aja… BTW jest ne berem vajinih obmetavanj Smile

  strelka res je da jest tebi ne napišem vsega kar bi nekomu drugemu ker se mi zdi da takoj reagiraš kot da si ogrožena… mačkice pa itak 3/4 kar napiše ne razumem tko da se ne vtikam preveč LOL.

  Česa naj bi bila ogrožena ..?
  Jaz pač opažam, da imate probleme z mano ljudje, ki imate nabildan ego Wink
  Torej ..ni samo moj problem ampak je tud problem v drugem …ki vidi samo problem v meni in išče ne vem kakšne “napake ” mojega vedenja.
  Ozelot ti si zelo oseben ,tud glas je zelo oseben ..tud tadej zna bit oseben.
  Čeprav je prav iz teh zadnjih ust bilo največkrat slišat , da so forumi za izmenjavo mnenj.Smile
  In čemu bi bili ljudje osebni …ocenjevali osebnost nekoga drugega , ki ga ne poznajo.-osebno.
  Z razliko , da Robert pa ni oseben ..on se drži teme …Smile
  in tudi ko smo na meji ..da se pošljemo v PM ..bo on diplomatsko to obrnil , se bomo pogovarjali o temi in mnenjih …
  Kar je velikokrat dokazal ..pač berem njegove poste …Smile.
  to je to …

  jaz nisem od nikogar ogrožena ..in omenjena je sedaj še moja pametWink …men ni težko rečt , o tem nimam pojma …če ga res nimam -.Big smile
  Če pa imam svoje mnenje o tem ..pa se mi zdi da lahko te svoje misli in mnenje tud izrazim …pa potem tudi, če se ne ujame z mislimi in mnenjem od nikogar prisotnih …Smile
  Marsikom pa je težko marsikaj priznat-sprejet da nekdo pač ruši njegovo predstavo o nečem …pa najde vse drugo …samo da se tista njegova nevednost izbriše …

  strelka2014-04-09 16:37:08

  Lepo je če deliš
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.