Reply To: Klor,fluor-živčni bojni strup

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina Klor,fluor-živčni bojni strup Reply To: Klor,fluor-živčni bojni strup

#9474
tadej pretner
Moderator

horus wrote: Ali se je kdo kdaj vprašal,zakaj je potrebno kloriranje pitne vode? In zakaj vsebujejo vse zobne paste fluor?

Kloriranje je najcenejša oblika dezinfekcije cevovodov. Včasih sem se ukvarjal z gradbenim nadzorom in lahko ti povem, da vodovodnega omrežja ne more dati v uporabo pred izvedbo t.i. klornega šoka. Kloriranje vedno uporabljajo tudi po čiščenju cevi. Tudi sicer bi včasih brez kloriranja težko shajali – vem za primer, ko so v zajetju vode našli mrtvega merjasca, na nekaterih področjih, kjer kmetje travnike špricajo z gnojnico, pa se pogostokrat zgodi, da le te pride s pitno vodo v stik. V taknih primerik ima klor vlogo bakteriološkega čistilca vode. Če minimalno klorirajo prav vsako vodo, tako kot pravi strelka, pa ne vem – možno pa je.

Fluor pomaga pri ohranjanju zobne sklenine. v zgodnji fazi (otrok) je priporočljivo, da otrok v cilju bolj zdravih zob zaužije nekaj fluora v obliki fluoridov celo oralno. In da je fluor v zobni pasti je o.k. Druga stvar pa je ta, da ima fluor tudi antibakterijsko vlogo in ga zato dodajajno npr. ustekleničeni vodi. Če stalno pijemo takno vodo, ga zaužijemo preveč in začne se kopičiti v telesu – če me spomin ne vara, v kosteh in sklepih.

Lepo je če deliš