Reply To: grigori grabovoi

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina grigori grabovoi Reply To: grigori grabovoi

#29192
snowcat :)
Participant

glas wrote:

Vesolje je popolnoma neosebna zadeva. Delovanje vesolja je popolnoma neosebna zadeva. Univerzum (torej vse živo in neživo, manifestirano in nemanifestirano, materialno in nematerialno, …dimenzija una in onaka, ….) deluje zdaj in tukaj popolnoma neosebno.
Kaj to dejansko pomeni ? Človeku pade iz rok posoda s sadjem. Človek pobere sadje in ga da nazaj v posodo. Iz vidika človeka je bilo izpostavljeno prvotno stanje. Iz vidika univerzuma ni nobenega NAZAJ in nobenega PRVOTNEGA stanja. Iz vidika univezuma je samo tisto, ki se dogaja zdaj in tukaj.

Filozofsko gledano je lahko to zelo zanimiv pristop, ki ga zavzemaš, do tega kako bi lahko lahko funkcioniralo vesolje/človek.. Ampak če se poglobiš v to filozofijo (ki jo izpostavljaš), potemtakem če je Vesolje res ”povsem neosebna zadeva”, je skoraj nemogoče da bi imelo svoj vidik, kot v nadaljevanju omenjaš.. Toraj če je vesolje neosebno tako ali tako pomeni da nima svojega vidika in je samo en velik (u)stroj, vidik ki pa je, pa je vedno in povsem le v bitju ki vse skupaj doživlja.. tako je vidik osebe in ”vesolje” le en in isti vidik,,.. eden del celotnrega VIDIKA je osebni vidik; drugi del pa je pravtako oseben, le da je projiciran v vesolje, ki ga nekateri dojemajo kot ”vidik vesolja”, ki pa je vbistvu le osebna projekcija, ki se zrcali nazaj skozi določene mehanizme (u)stroja..
Ups_pač sem človek, ki se izraža po človeško…..tako, da še enkrat.
Vesolju se jebe/ne jebe za vsakega povsod in ves čas.
Binarni kod, nič manj nič več.
s.

Lepo je če deliš