Reply To: grigori grabovoi

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina grigori grabovoi Reply To: grigori grabovoi

#29157
tadej pretner
Moderator

shiva 358 wrote: Zanima me delo G.Grabovoja in ga proučujem. Res je dal veliko tehnologij za upravljanje z dogodki v svojem življenju. Toda, pogoj da začne vse delovati je, da mi razširimo zavest. Kaj to pomeni? Da dvignemo svojo vibracijo in z razširjeno zavestjo, v duhovnem stanju – predpogoj ljubezen in da se opredelimo za rešitev vseh – v takem stanju mi lahko upravljamo. To duhovno stanje pa ni mogoče doseč z razumom. Tukaj je zelo dvorezen meč. Zato po moje, je treba it najprej čez proces prisotnosti, kjer počistimo svoj um od pogojenega jaza- da doživimo “nibbano” in v takem “stanju” pride na vrsto sferoidna komunikacija s Stvarnikom, ki je učinkovita.

S tem se absolutno strinjam. Pa še nekaj se pojavlja v učenjih nekaterih boljših interpretatorjev Grabovoija. Pri Batiševi sem recimo opazil, da nekatere vaje predstavi tako, da bi pri izvajanju lahko prišlo do spontanega torzijskega polja. Če zna človek torzijsko polje vzpostaviti zavestno, je moč številne vaje poenostaviti. Ne vem sicer, ali Batiševa tudi objektivno sodi med boljše interpretatorje GG, vsekakor pa je bila nemerljivo boljša od Svetlane Novak, ki se je na seminarju, na katerem sem bil, znebila večih absurdnih traparij – sta pa to edini dve interpretatorki GG, ki sem jih poslušal; več jih niti ne nameravam, saj sem si obvestila o seminarjih GG na svojem računalniku blokiral, kar jasno pove, kaj si o vsem skupaj mislim.
Btw – verjetno sem tako kritičen zato, ker pač poznam številne tehnike kvantne psihologije, ki so po mojem nedvomno bistveno boljše strukturirane, kot tole, kar učijo interpretatorji GG pri nas. Ampak tudi drugi, ki jih (s)poznajo, postanejo do učenj GG pri nas prav tako avtomatično kritični. Na Novakovi je bila recimo z mano ena moja učenka in na koncu sem ji rekel, naj seminar oceni od 1 do 10. Ocenila ga je s trojko. Tri slušateljice moje Šole osebne rasti pa so bile pred dvemi-tremi meseci na Konjevu, interpretatorju GG, ki ga sam nisem poslušal. Tudi one so rekle, da je bil seminar popolnoma nezanimiv.
Še enkrat bi zato izpostavil glavno vprašanje, ki sem ga v tej temi sicer že – me prav zanima, kakšen seminar bi naredil sam GG, če obiskovalci ne bi bili laiki, kakršni so večinoma pri nas, ampak folk z ustreznim predznanjem.

shiva 358 wrote:

Tudi drugače lahko delamo tehnologije in si ravno tako širimo zavest, toda bolj počasi. Vedno moramo gledat v sebe, npr. zakaj želim 3 miljone eurov denarja? Za svoj ego, ali zato da uresničim svoj duhovni potencial in dobro vseh? 3 miljone eurov so nevtralni – naša opredelitev je pomembna – naj bi bila tudi nevtralna, brez hrepenenja. Po moje je to bistvo – dvig naše vibracije -in čudeži so mogoči – sicer pa čudeži ne obstajajo, pač pa le pomanjkanje znanja. Smile

V bistvu človek v vsakem trenutku generira misli, želje in motivacijo, ki je v skladu z njegovo stopnjo čustvene zrelosti http://forum.tadej-pretner.com/forum/forum_posts.asp?TID=776&title=ustvena-zrelost
Kje je težava?
Če imaš ustrezno čustveno zrelost, sploh ne bo vprašanje, ali boš manifestiran denar uporabil v dobrobit vseh ali za potrebe ega. Kadar pa je nimaš, pa boš imel v sebi ego motivacijska gonila, ki jih boš npr. skušal “prekriti” z neko naučeno duhovnostjo (ne smem takole, ampak je treba takole). To bo privedlo do notranjega konflikta, posledica pa bo, da ti ne bo ratala manifestacija. In to je problem 95% tistih, ki masovno hodijo na seminarje GG.

tadej pretner2015-06-18 12:58:40

Lepo je če deliš