Reply To: grigori grabovoi

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina grigori grabovoi Reply To: grigori grabovoi

#27989
tadej pretner
Moderator

janko wrote:

Dr. Vjačeslav Konjev bo gost v oddaji Ob
kavi na TV 3 Medias v četrtek, 12. 2. 2015, od 16.45 do 17.15.

Vabljeni k ogledu.

Janko, glede na to, da je videti da si Grabovoijev fan, me zanima tvoje mnenje o eni ključnih postavk njegovega učenja, ki je meni “čist mim”. Gre za večno življenje v fizični realnosti, ki ga propagirajo on in njegovi sledilci. Pretekli vikend sem bil na dvodnevnem seminarju Grabovoijvih učenj, ki jih je prezentirala Svetlana Novak in moram reči, da sem tam slišal precej stvari, ki jih imam za totalne neumnosti. O.k. – vprašanje je sicer, v kakšni meri se Svetlana drži originala, ampak v veliki meri sem njeno izvajanje doživel kot zavajanje in ustvarjanje kulta Grabovoija.

Btw – cela štorija okoli ustvarjanja kulta Grabovoija vodi v razslojavanje, ne v enotnost. Svetlana Novak nam je dala na seminarju “jasno vedeti”, da so kaj vredna le njegova učenja, vse ostalo pa je šrot. Znanega avtorja ene od razširjenih terapevtskih metod je imenovala celo peder. To je tipično “mi” (Grabovoijevi) in “oni”. Kasično razslojavanje, kakršno vidiš med zagrizenimi muslimani in zagrizenimi kristjani. Ne razumem pa niti pripisovanja ekskluzivnosti tehnikam, ki jih tam učijo. Podobne stvari, po mojem mnenju celo na jasnejši način, pozna kvantna psihologija.

Ampak o.k., se bom držal večnega življenja. Gre za zadevo, ki se pojavlja v večih knjigah Grabovoija kot tudi nekaterih njegovih sodelavcev. Vse skupaj razlagajo približno takole – če je nesmrten Stvarnik, smo v fizični realnosti lahko nesmrtni tudi mi.
O tem si mislim tole:
– Nesmrtni smo itak, a v smislu nesmrtnosti duše. V fizični realnosti ne moremo biti nesmrtni, tako kot ni v njej nesmrtno pav nič. Eden temeljnih zakonov materialne realnosti je, da se v njej dogaja vse v ciklih in da ima vse življenjsko dobo, ki je sama po sebi eden od ciklov. Pojdi v gore in videl boš skale, ki počasi izgubljajo energijo in s tem kompaktnost ter se spreminajo v prah. Druga stvar, povezana s tem – kako bi reševali prenaseljenost planeta, če bi bili nesmrtni? Že sedaj nas je preveč. Naj bi folk nehal kavsati oziroma se reproducirati, ali kaj?
Kaj si o tem misliš ti?

Lepo je če deliš