Reply To: grigori grabovoi

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina grigori grabovoi Reply To: grigori grabovoi

#29162
snowcat :)
Participant

Če se spomnimo iz filma The Secret sceno s slonom. Človek pogleda razglednico s slonom in pomisli in ola slon v dnevni sobi. Obrazložijo, da vesolje je do človeka prijazno, da mu da čas se razmislit. Seveda, to ni res.
Vesolje je popolnoma neosebna zadeva. Delovanje vesolja je popolnoma neosebna zadeva. Univerzum (torej vse živo in neživo, manifestirano in nemanifestirano, materialno in nematerialno, …dimenzija una in onaka, ….) deluje zdaj in tukaj popolnoma neosebno.
Kaj to dejansko pomeni ? Človeku pade iz rok posoda s sadjem. Človek pobere sadje in ga da nazaj v posodo. Iz vidika človeka je bilo izpostavljeno prvotno stanje. Iz vidika univerzuma ni nobenega NAZAJ in nobenega PRVOTNEGA stanja. Iz vidika univezuma je samo tisto, ki se dogaja zdaj in tukaj. Človek gre po stopnicah gor in dol. Iz vidika univerzuma se človek preprosto premika. Iz vidika univerzuma ni nobenega prej in potem, bolj ali manj pomembno. Univerzum se preprosto odziva na delovanje (na vseh ravneh).
Sam odziv, kako in kaj pa je tud neosebno in univerzalno delujoče.
Človek je del te verige – edino, ki mogoče ima z razliko od drugih živih bitji (ha-ha-ha, ta pa je resno dobra) je, da ima možnost zavedanja in torej odločanja o svojem delovanju/nedelovanju. Fascinantna zadeva pa je pozornost – sumim, da to je eno od glavnih gonil. Dokler bo v univerzumu edino živo bitje – bo univerzum ,,živo,,.
Snowcat

Lepo je če deliš