Reply To: Equilibrium delavnica

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Equilibrium delavnica Reply To: Equilibrium delavnica

#4019
tadej pretner
Moderator

Brezo wrote:

Me pa res zanima kako lahko deluješ iz praznine, če še tistega stavka v plavem ne razumeš…Question

Če gre za tale stavek: “naj se stvari odvijejo tako da bo najbolje za vse vpletene v te zadeve”, ki je jedro kitajskega wu weia, je treba vedeti, da je gromozanska razlika med tem, ali ta stavek razumeš na ravni informacije in tem, da ga lahko živiš, saj moderni psihologi pravijo, da je 95% naših odločitev reaktivnih in nimajo kaj dosti opravka s tistim, kar “smo”. Kdor pa deluje bolj ali manj reaktivno, pa lahko omenjeni stavek razume le na ravni informacije, ali pa še to ne.

Brezo wrote:
Druga stvar ki jo ne štekam je pa zakaj je treba izvajat neko tehniko, če se deluje kao iz praznine…Question Mogoče sei pa izraz “praznina” različno tolmačimo…Smile

Ko si usklajen sam s sabo, ko si osvobojen različnih identifikacij, vključno z usmerjenostjo na prihodnost, identitet, ki ustvarjajo polarno nasprotje in s tem netoleranco, se začne vesolje odzivati zgolj na misel. Do takrat pa se odziva na naša najgloblja prepričanja, ki so pogostokrat drugačna, kot to izražamo navzven (veliko ateistov se v kritičnem trenutku zazre v nebo, veliko tistih, ki pravijo, da so kristjani, tega ne živijo …). In tvoja najgloblja prepričanja so na delta ravni.

Brezo wrote:
izhajal sem pa iz zaključkov in stvari, ki sem jih zvedel pri theti in stvari ki sem jih vedel prej…Pa pustmo to da se gre pri Equilibriumu samo v alfa stanje, pri theti se pa deluje iz thete pa pustmo ob strani še ostale detajle, ki kao niso pomembni…

Iz teh dveh stavkov je razvidno, da ne poznaš niti equilibriuma, niti thete (za equilibrium je to razumljivo, saj smo z njim v šoli komaj začeli, nismo pa se še ukvarjali z elementi, ki vplivajo na to, ali bo tehnika delovala v večji ali v manjši meri). Pri equilibriumu ne gre za delovanje iz alfe, ampak za to, da namero “neseš” čim globlje proti delti. V theti kot takšni pa ne moreš delovati, ker na theta ravni ni več tistega, ki bi nekaj želel (razpad nevronskih mrež, ki tvorijo tvojo osebnost).
Tudi pri theti gre torej lahko zgolj za to, da namero, formirano recimo na alfi ali beti, v theto odneseš – v theti sami pa je ne moreš formirati; to je zgolj iluzija nekaterih “praktikantov thete.”

[/QUOTE]

Lepo je če deliš