Reply To: Equilibrium delavnica

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Equilibrium delavnica Reply To: Equilibrium delavnica

#610
tadej pretner
Moderator

AVATAR wrote:

Materialni svet je z duhovnega vidika kot neko prekletstvo…nekaj kar se je treba nujno znebiti…Tadej, rad napišeš…Da je moč duha najmočnejša, če je usmerjena k Zemlji…po drugi strani pa napišeš…da ljudje izgubljamo energijo, če se usredotočamo na materialne dobrine, ljudi, stil življenja…itd…kar je čisto nasprotje…

Na to ne gledam tako in v kontekstu mojega pogleda tistola, kar si izpostavil, ni v protislovju.
Kakor zgoraj, tako spodaj in obratno. Človek se razvija skozi predelovanje težav in izkušanje čim širšega spektra izkušenj. Materialni svet je le okolje, v katerem se lahko duh razvija naprej. V nematerialnem je vse
enostavno, obstaja enost. V materialnem je vse polarno. In izziv je naučiti se delovati nepogojeno v materialnem (pogojenem). Ko znaš več, si močnejši.

AVATAR wrote:

Večkrat si mi očital, da sem ločen od celote ( SINGLE PLAYER ) in kot tak ne morem bit uspešen in Vesolje me ne podpira…Po drugi strani pa dejstva boleče prikazujejo ljudi, ki so nesramno bogati…tako bogati, da človeku ni jasno kako je to mogoče…in ti ljudje niso povezani z Vesoljem…Meni pa bi Vesolje vstran vzelo še tistih par evrov drobiža, ker sem ločen, ravno tako, kot nesramno bogati bogataš ?!

Vesolje se odziva na naša najgloblja prepričanja. Ti, ki so nesramno bogati, s polno vero sledijo prepričanjem, ki jim to omogočajo. In nimajo pojma o kakšni duhovnosti. Za materialno uspešnost ni duhovnost noben pogoj. Ampak verjemi, da ima to svojo ceno. Ti si enostavno fiksiran na denar, prioriteta duhovnosti pa je ustvarjalnost in sreča.
Tebi to ne rata, ker si poln dvomov. Duhovnost pa poskušaš uporabiti ne v smislu samorazvoja, ampak kot orodje v službi ega. In tudi to bi špilalo, če nebi bil tak skeptik. Ponovno: vesolje se odziva na naša najgloblja prepričanja.

AVATAR wrote:
Test praznine sem naredil v sanjah…in je teško dojemljiv…( kako delovati iz praznine )…ne vem pa ali je kaj takega sploh možno v realnem-materialnem svetu…

Je, je. Ko sem se naučil, kako se to naredi hote, sem poštekal, da sem to počel pogosto spontano – zlasti pri vožnji z avtom na relacije.

AVATAR wrote:

Pri Equilibriumu si omenil…vizije…lahko predvidevam, da je to podobno zunanji nameri ( Transurfing ) ???

Kot sem rekel, Zelanda sem v glavnem le preletel, ni me pritegnil, in niti slučajno se več ne spomnim, kaj je zanj zunanja namera.

AVATAR wrote:
Sam pri sebi sem se odločil, da se ne bom globje zapletal s to duhovnjostjo, ker sem mi lahko skisajo možgani in si zafuram življenje do konca…to se je že marsikomu zgodilo…Raje bom sledil svoji poti-resnici…Edino v kar sem prepričan, je to, da ima vsak človek svojo resnico in pot.

Stari, mam občutek, da se ti zaenkrat tud sanja ne, kaj je tvoja resnica. Je dobro skrita pod plastmi ega.
Daj malo razmisli o svojih hobijih. Kaj te resnično razveseljuje, mimo kakršnegakoli denarja?

Lepo je če deliš