Reply To: Equilibrium delavnica

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Equilibrium delavnica Reply To: Equilibrium delavnica

#8445
glas
Participant

tadej pretner wrote: …še večji čudež je demonstriral tibetanski jogi iz 11 stoletja Milarepa. Ob votlini, v kateri je preživel velik del lajfa, je v skali odtis njegove dlani. Ta “podvig” so na nek način ponovili Američani, v eksperimentu Philadelphija, leta 1943. Ne le, da je ladja, vključena v eksperiment postala nevidna in da se je prestavila v drugo pristanišče, oddaljeno, če se ne motim, 80 milj, ampak so imeli situacijo, da je po delovanju izsiljenih skalarnih valov imel eden od mornarjev roko “vgrajeno” v železno konstrukcijo. V nekem momentu se je torej zbrisala meja med manifestiranim in nemanifestiranim. Takrat je bil verjetno naslonjen na konstrukcijo, v katero se mu je roka “vdrla”, ko je polje nehalo delovati, pa je “ostalo tako”. Polje čudežev je torej večplastno in skozi osebnostni napredek in predano vajo lahko izvaja vedno večje čudeže.

Nekaj iz wikipedie o tem poskusu:

Projekt Filadelfija

Domnevni poskus je vodil Franklin Reno (ali Rinehart) kot vojaško uporabo teorije poenotenega polja. Teorija predvideva povezujočo naravo sil, ki vključujejo elektromagnetno valovanje in gravitacijo. Verjeli so, da bi bilo moč s posebno opremo in z dovolj energije ukriviti svetlobo okoli telesa, ki bi bilo zaradi tega očem nevidno. Vojna mornarica je menila, da bi to lahko s pridom uporabili v vojnih razmerah. ZDA so tedaj sodelovale v 2. svetovni vojni, zato je Mornarica odobrila in denarno podprla poskus. V pomorski ladjedelnici v Filadelfiji so z zahtevano generatorsko opremo opremili mornariški spremljevalni rušilec USS Eldridge. Po nekaterih podatkih naj bi električno opremo, potrebno za ta poskus, zasnoval Nikola Tesla, sodelovala pa naj bi tudi Albert Einstein in John von Neumann.

Preskušanje se je začelo poleti leta 1943 in je bilo do neke mere uspešno. 22. julija je bil Eldridge
v poskusu skoraj v celoti neviden. Neketere priče so
navajale »zelenkasto meglo«, člani posadke pa so se kasneje pritoževali
zaradi velike slabosti in dezorientacije. V tem trenutku so na pobudo
Mornarice spremenili cilj poskusa, da bi dosegli nevidnost le za radar.
Po nekaterih trditvah naj bi Tesla zaradi negativnih posledic, ki jih
je zaradi poskusa utrpela posadka, zahteval nadaljevanje brez človeške
posadke na ladji, kar pa je mornarica zavrnila, zato naj bi se Tesla
umaknil in vodenje projekta prepustil von Neumannu.

Opremo so na novo preverili in poskus še enkrat izvedli 28. oktobra. Sedaj Eldridge ni bil le v celoti neviden, ampak je izginil s kraja v blisku modre svetlobe. Sodelujoče mornariško oporišče v Norfolku, Virginija, oddaljeno dobrih 600 km, je poročalo o pojavitvi ladje Eldridge ob obali za nekaj minut. Nato je Eldridge spet izginil in se ponovno pojavil v Filadelfiji na istem mestu, zaradi naključne teleportacije.

Fiziološki učinki na posadko so bili nedoumljivi. Skoraj vsi člani
posadke so močno zboleli. Nekateri so zaradi izkustva utrpeli duševne bolezni, pri nekaterih pa so zaznali tudi znake shizofrenije.
Nekateri člani so bili pogrešani in so verjetno »izginili«. Pet članov
posadke naj bi bilo ob ponovnem pojavu ladje zlitih s kovinsko pregrado
ali ladijskim krovom, nekateri pa so za krajši čas ali za vedno postali
nevidni. Mornariški častniki so preplašeni takoj prekinili poskus. Vse
preživele člane posadke so odpustili, na nekatere člane pa so vršili
pritisk, da bi pozabili kar so videli.

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”