Reply To: Equilibrium delavnica

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Equilibrium delavnica Reply To: Equilibrium delavnica

#618
tadej pretner
Moderator

AVATAR wrote: V materialnem je vse polarno. In izziv je nauciti se delovati nepogojeno v materialnem (pogojenem). Ko znas vec, si monejsi.

Recimo, da je tako…Zakaj so potem ljudje po toliksni masi rojstev ( tisoce X ) se zmeraj tako sibki…???…Iz zivljenja v zivljenje bi po logiki morali vedeti vedno vec in biti vedno mocnejsi…pa niso…Ljudje so v bistvu neverjetno sibki…se posebaj, ce gledam globalno ?!

Zato, ker je razvoj materialne realnosti same prehiter. O tem sem že pisal, da med sebe in naravo tlačimo vedno več stvari,ki nas od nje odaljujejo. Ampak hkrati se pa tudi dogajajo procesi povezovanj, le motivi so vprašljivi (internet, EU …). Življenje je vedno bolj zahtevno. Tudi o tem sem po mojem že nekje klele pisal, kako se je vse spremenilo v recimo 20 letih – pred dvajsetimi leti je pri nas ekonomija temeljila na nekaj velikih podjetjih gihantih. Ko si dobil služno v katerem od njih, si lahko planiral lajf, počutil si se relativno varno. Danes tega ni. Ekonomija temelji na manjših podjetjih,ki danes so, jutri jih ni. Ne moreš si privoščiti, da “zaspiš”, težko kaj dolgoročno planiraš. In ta pozornost ti jemlje toliko energije, da zgleda, da je vse v riti. Zato je danes bolj kot kdajkoli prej potrebno, da se v pogojenem naučimo delovati nepogojeno. Enostavno nas v to silijo razmere.

Lepo je če deliš