Reply To: Equilibrium delavnica

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Equilibrium delavnica Reply To: Equilibrium delavnica

#2193
tadej pretner
Moderator

klemen11[
a tole prav vidim da pride na Pašman tudi Hira Ratan Manek, guru
sungazinga , na katerem je delala študijo tudi NASA Smile

[/QUOTE wrote:

Prav vidiš. Saj je bil na Pašmanu že lani – v istem terminu, kot jaz.

Za tiste, ki jih delavnica zanima še informacija, da bom DELAVNICO EQUILIBRIUM, v katero bodo vključeni tudi elementi drugega dela, ki ga na delavnicah v Sloveniji še nisem predaval, vodil med 2.7. in 8.7. na otoku Pašmanu, v okviru Harmony programa: http://www.harmony.hr/2010slo/tadej-pretner.html

In kaka bo kej cena za tole?

Delavnica je vključena v ceno letovanja na Pašmanu, v okviru Harmony programa. Koliko to letovanje stane na teden, si poglej na spletni strani; je razlika, ali si s šotorom ali vzameš sobo.

BAD-BOY wrote:

No jaz imam še nekaj vprašanj glede EQ-a in delavnice. Tongue

1. Bi te prosil, da mi še odgovoriš na moje vprašanje, ki je nekaj sporočil višje, ker me full zanima. Verjetno si ga spregledal. Saj veš Tadej, potrebno je zapreti krog. Res si ne želim, da bi zaredi mene izgubljal energijo. Wink

Če prav razumem, zgoraj omenjaš vdor nekih bad stvari iz podzavesti, a v kontekstu kahuna meditacije in svetlobne alfe. Ker gre za bistveno različni meditaciji, te prosim, da malce podrobneje zastaviš vprašanje, ker preprosto ne vem točno, kje se problemi pojavljajo oziroma v čem je problem.

BAD-BOY wrote:

2. Ali se je glede nekega problema, ki bi ga radi rešili bolje osredotočiti splošno na problem, ali bolj specifično in reševati stvari po koščkih? Primer: recimo, da igram tenis in sem zanič. Ali je bolje delati EQ z namero, da sem v tenisu odličen, ali je bolje stvari delati po koščkih tako, da najprej delam EQ z namero, da imam odličen servis, nato odličen forehand, potem odličen backhand itd.

Jaz bi to delal tako, da bi delal na prestavitvi v realnost, kjer sem v tenisu dober, posebej pa bi se lotil tudi dela na udarcu, ki mi zadaja probleme; odvisno, v čem je problem. Če je problem tehnične narave, je pač potreben trening, ampak obstajaj tudi drug tip težav. Primer: Vem za fanta, ki je imel pri nas nemškega trenerja za tenis, potem pa je za nekaj časa brez svojega trenerja šel v nek teniški camp v Španijo. Tam so mu sugerirali, da spremeni tehnično izvedbo forehanda. Poslušal je, a ko se je vrnil domov, mu je trener rekel, da je sprememba slaba. In do česa je prišlo? – v kritičnih trenutkih igre je postal negotov v svoj forehand in pogosto preprosto ni vedel, kako naj udari.

Equilibrium je torej tehnika, ki jo uporabljaš poleg fizične in tehnične priprave, ustrezne prehrane …

BAD-BOY wrote:

3. Kako se oblikuje EQ z namero, če želimo nekaj fizičnega odpraviti na telesu, ali pa odpraviti kako navado? Ker rekel si, da EQ z namero vedno oblikujemo v trdilni obliki. Kako pa potem to narediš, če bi se rad znebil kake bradavice, mozolja, brazgotine itd. Glede navad pa recimo grizenja nohtov in podobno?

-Moja koža je popolnoma zdrava, sveža in prožna.

Kar se tiče grizenja nohtov, pa je posledica notranje napetosti – obrambni mehanizem. Se pravi, da uporabiš kombinacijo eq. brez namere in eq. z namero, kjer realnost, v katero želiš, temelji predvsem na občutku miru. Kdor je miren, ne grize nohtov.

BAD-BOY wrote:

4. Pod opis EQ delavnice si napisal, da se bomo tudi naučili kreiranje dneva. Ali za to ni bilo časa na delavnici, ali pod to spada EQ z namero oz. vizualizacija?

To bo to za enkrat. Big smile Hvala.

Ja, a po drugi strani smo na delavnici obravnavali marsikaj, kar pri opisu nisem omenil. Poudarek sem dal na stvari, ki so se mi zdele pomembnejše, sam pa si videl, da nam je v bistvu zmanjkalo časa, pa čeprav smo delavnico za 20 minut “potegnili”.

Lepo je če deliš