Reply To: Equilibrium delavnica

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Equilibrium delavnica Reply To: Equilibrium delavnica

#451
tadej pretner
Moderator

AVATAR wrote:
Alfa stanje niti ni neko stanje praznine, je zgolj opazovanje misli-čustev-občutkov…torej neko umirjeno opazovanje-distanciranje od stvari, katerih del nismo.

Alfa je prva raven praznine. V alfi ti že razpade čuda nevronskih povezav, ki tvorijo tvoj ego.

AVATAR wrote:

Bolj mi je zanimiv Eckhart Toll…ki bolj podrobno opiše določene procese in jih skuša razložiti njihovo naravo…Potopitev v Bitje, kot on imenuje tisto glavno bistvo v človeku, da človeku novo spoznanje realnosti in samega življenja…ko ni več strahu, tesnobe, boja…ampak neizmerna svoboda in blaženost…spoznanje, ki te popolnoma osvobodi vsega…Sem pa bral opozorila več avtorjev, da so ljudje, ki so dosegli to spoznanje…niso več zmenili za svoje družine, svet, bogastvo, niti za svoje telo…svet, ki ga mi poznamo, postane povsem nepomemben…

Tile, ki jih opisuješ nazadnje, so v duhovnost le pobegnili (izvzemam materialno bogastvo)-

AVATAR wrote:

Pri Zeland-u tudi v njegovem času revščine…čeprav mislim, da Zeland to posredovano znanje ( Transurfing ) nekako posvoje razlaga…torej ali je sposoben pravilno skozi njegov razum prevest dobljene informacije.

Po pravici povedano, nimam pojma, o čem klele govoriš. Če misliš, da je Zeland tole dobil iz kakšne višje ravni, se verjetno motiš. Dedec je le veliko bral, stvari po svoje interpretiral, nekaj malega se mu je pa verjetno res kar zapisalo; a to je stvar, ki se dogaja pogosto.

AVATAR wrote:
Osebno mislim, da je na tem planetu malo ljudi, ki so sposobni te zadeve res dojeti in tudi tako živijo…Za take ljudi so svet-vesolje-življenje-realnost nekaj povsem drugega, nekaj kar mi niti pod razno nismo sposobni dojet-razumeti.

-Lej, sosedov Janez ima fičkota in zanj je Mercedes pojem za dober avto. Misli, da ne bo mogel nikoli zaslužiti zanj, zato niti ne poskuša in še naprej vozi fičkota.
-Pavle iz sosednje vasi pa je imel pred leti tudi fičota. In, glej ga zlomka – tudi zanj je Mercedes pojem za dober avto. Ampak Pavle ne razmišlja, da je zanj Mercedes nedosegljiv. Sklenil je, da se bo skušal približati udobju, ki ga nudi Mercedes, po korakih. Delal je malce nadur in najprej je prodal fičota in si kupil katro. Potem je nekaj šmuglal na borzi in mu je kar ratalo – zaslužil je še nekaj denarja, prodal katro in danes se vozi golfa. Še naprej pa si želi Mercedes in dela na tem, da ga bo nekoč imel.

Dasa iz Dalasa tale Pavle, a ne?LOL

tadej pretner2010-01-08 00:39:08

Lepo je če deliš