Reply To: Equilibrium delavnica

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Equilibrium delavnica Reply To: Equilibrium delavnica

#2291
BAD-BOY
Participant

tadej pretner wrote:

Če prav razumem, zgoraj omenjaš vdor nekih bad stvari iz podzavesti, a v kontekstu kahuna meditacije in svetlobne alfe. Ker gre za bistveno različni meditaciji, te prosim, da malce podrobneje zastaviš vprašanje, ker preprosto ne vem točno, kje se problemi pojavljajo oziroma v čem je problem.

Po delavnici sem se cel teden full bedno/zamorjeno počutil. Zanima me, če je na to imela delavnica vpliv, ali je bilo pač “naključje”? Ali bi tu izpostavil EQ, kahuna meditacijo, ali svetlobno alfo ne vem. Sicer pa tisti teden po delavnici nisem izvajal meditacije svetlobna alfa in kahuna.

tadej pretner wrote:

Jaz bi to delal tako, da bi delal na prestavitvi v realnost, kjer sem v tenisu dober, posebej pa bi se lotil tudi dela na udarcu, ki mi zadaja probleme; odvisno, v čem je problem. Če je problem tehnične narave, je pač potreben trening, ampak obstajaj tudi drug tip težav. Primer: Vem za fanta, ki je imel pri nas nemškega trenerja za tenis, potem pa je za nekaj časa brez svojega trenerja šel v nek teniški camp v Španijo. Tam so mu sugerirali, da spremeni tehnično izvedbo forehanda. Poslušal je, a ko se je vrnil domov, mu je trener rekel, da je sprememba slaba. In do česa je prišlo? – v kritičnih trenutkih igre je postal negotov v svoj forehand in pogosto preprosto ni vedel, kako naj udari.

Equilibrium je torej tehnika, ki jo uporabljaš poleg fizične in tehnične priprave, ustrezne prehrane …

Ok. Sicer sem dal tenis le kot primer… Sem imel pa podobno izkušnjo kot tale fant, ko sem začel trenirati drugo borilno veščino.

tadej pretner wrote:

-Moja koža je popolnoma zdrava, sveža in prožna.

Kar se tiče grizenja nohtov, pa je posledica notranje napetosti – obrambni mehanizem. Se pravi, da uporabiš kombinacijo eq. brez namere in eq. z namero, kjer realnost, v katero želiš, temelji predvsem na občutku miru. Kdor je miren, ne grize nohtov.

Saj za grizenje nohotov in podobne navade sem sumil, da je tudi vzrok v notranji napetosti. Opazil sem še eno tako navado pri sebi. Ko sedim in sem bos oz. v copatih, avtomatsko kdaj prste na nogah pokrčim, kot da bi naredil pest. In se šele čez nekaj trenutkov zavem kaj delam. 

Pa je glede takih navad (grizenje nohtov itd.) vedno vzrok v notranji napetosti? Ali bi se lahko s tem le začelo in bi potem nadaljeval kljub temu, da napetosti ni več, ker si se pač tega navadil.

Lepo je če deliš