Reply To: Equilibrium delavnica

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Equilibrium delavnica Reply To: Equilibrium delavnica

#10911
tadej pretner
Moderator

Dobivam maile, v katerih sprašujete po dodatnih informacijah glede vsebine in dolžine začetnega in nadaljevalnega seminarja. zato podajam še nekaj dodatnih informacij glede tega.

Tako začetni, kot nadaljevalni seminar bosta trajala od enkrat mesečno po štiri ure in sicer od oktobra letos do maja naslednje leto. In pri obeh seminarjih ne gre zgolj za golo tehniko equilibrium, katere kratek opis podajam spodaj. Equilibrium namreč pomeni ravnotežje in seminar bo usmerjen k doseganju splošnega življenjskega ravnotežja, kar pomeni, da bo vseboval tudi tehnike manifestacije, izboljšanja odnosov, prepoznavanja in odpravljanja naših notranjih ovir na poti do cilja (razdvojenost – notranji saboter) itd. Tisti del equilibriuma, ki se nanaša na terapevtski del, pa sem pred časom ob neki drugi priložnosti predstavil takole:

Equilibrium – predstavitev metode
Zdravilci uradni medicini pogosto očitajo, da se ne ukvarjajo z vzroki zdravstvenih težav pacientov, vendar pa ni pri številnih zdravilskih tehnikah nič drugače, le da zdravilci odpravljajo posledico nekega vzroka/vzrokov, ki so se manifestirali kot zdravstvena težava, na energijski ravni. Zato je razumljivo, da veljajo zdravilske tehnike, v katere je vključeno tudi odkrivanje in odpravljanje vzrokov težav, za vrhunske.
Ob upoštevanju dognanj epigenetike, ki je pokazala vpliv kulturnega okolja na zdravje človeka, je videti, da je večina vzrokov za padec imunskega sistema psihosomatskih – v kombinaciji s številnimi sevalnimi obremenitvami, nezdravo hrano, nezdravim načinom življenja …, pa je to razmeroma zanesljiva pot v bolezen. Epigenetika je dokazala, da se lahko določeni vplivi na gene, ki so »odgovorni« za nekatere vedenjske in zdravstvene motnje dedujejo, ne da bi se pri tem spremenil zapis DNK, zato del zdravilskih tehnik, ki so usmerjene na vzroke zdravstvenih težav, proučuje tudi karmične vplive na zdravje posameznika. Kaže tudi, da so nevronski »zapisi« v živčevju , predvsem v t.i. trebušnih možganih tisti faktor, ki ključno vpliva na to, v kakšni meri smo energijsko pretočni in pri tehnikah ozaveščanja vzrokov težav gre za to, da privede razrešitev nekega čustvenega problema do spremembe teh nevronskih zapisov. To ima za posledico izboljšanje energijskih pretokov v telesu, imunskega sistema, vedenjskih reakcij …
V zadnjih letih pa se je pojavilo nekaj t.i. »kvantnih tehnik«, ki niso usmerjene na vzroke težav, pa so vendarle izjemno uspešne. Ena od njih je celo del ameriške klinične psihiatrije (kognitivna terapija s kvantnim prostorom), dr. Pearl pa je npr. »lansiral« tehniko reconnection, pri kateri t.i. »čudežne ozdravitve« niso nič neobčajnega, pa čeprav terapevt sploh ni fokusiran na klientove težave, pač pa je zgolj posrednik polja skalarnih valov (torzijskega polja). Do neke mere sorodna reconnectionu pa je tudi metoda equilibrium, ki jo v grobem delimo na equilibrium brez namere, v katerem gre za enak proces kot pri reconnectionu, le da terapevt aktivira skalarne valove na drugačen način, in equilibrium z namero, pri katerem pa se terapevt usmeri na konkreten klientov problem.
Tako pri reconnectionu, kot pri obeh oblikah equilibriuma pa gre za to, da deluje terapevt na klienta z že omenjenimi skalarnimi valovi, ki imajo poleg izjemnih sprostitvenih in revitalizacijskih kvalitet tudi lastnost, da korigirajo nevronske povezave, ki so pravzaprav odgovorne za naše notranje napetosti, neadekvatne reaktivne reakcije in posledično stanje fizičnega zdravja. Ko pride med terapijo sprostitve telesnih tenzij in korekcij omenjenih nevronskih zapisov, se dogaja, da klient občuti/podoživi čustveno ali fizično bolečino, ki jo je v preteklosti potisnil v nezavedno, metoda pa je sama po sebi popolnoma naravna in varna. Ker se po končani terapiji, ki običajno traja do 35 minut, proces sprememb še nekaj časa nadaljuje, je priporočljiv cca petdnevni presledek med posameznimi terapijami. Učinkovitost metode je odvisna od večih faktorjev, predvsem pa od sposobnosti terapevta, da »ustvari« ustrezno torzijsko polje.

Lepo je če deliš