Reply To: Equilibrium delavnica

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Equilibrium delavnica Reply To: Equilibrium delavnica

#911
AVATAR
Član

ANA wrote: Pri meni je oboje, če sem popolnoma iskrena. Prvič imam pač ta občutek “odgovornosti” da nekaj “moram” prispevati družbi, če gledam globalno, oziroma nanjmanj kar “moram” se od mene pričakuje, da prispevam finance k gospodinjstvu. Ker od zraka pač ne moremo živeti. Drugo pa je tudi želja izraziti svoj potencial, svojo željo opravljati nekaj, kar me veseli in izpolnjuje. Če bi s tem še kaj zaslužila, toliko bolje. Nažalost živimo v materialnem svetu in če imaš družino, se pač ne moreš nekega dne odločit, vse prodat in it živet nekam v oddaljen sanjski kraj, ležat na plažo in živeti svoje ideale.Bodimo realni. Moj ego te dni dela na polno ( sploh ker imam zdej eno novo meditacijo ha ha ha ) in se spet vrtim v začaranem krogu. Ne vidim izhoda. Ne “znam” udejanjit svojih želja, namer, ker vedno naletim na blokado – denar. Vem, vse NE-je bi mogla črtat iz svojih misli. Ampak žal, ko smo lačni, te misli ne moreš enostavno črtati iz misli….Confused

Vedno so mi bile vseč ženske, ki so po naravi preproste in sledijo preprosti logiki…in take so redke

ANA…veliko se obremenjuješ…in beseda “MORAŠ” zveni tako čudno…zakaj pa moraš nekaj narediti za družbo???…zaradi občutka?…kaj pa če je to lažen občutek?…vsiljen občutek?…Imeti odgovornost do družbe?…ima družba odgovornost do tebe?…Če čisto fer napišem…si morala v svojem življenju vse sama narediti…družba ti nič ni dala…in tudi v prihodnje bo isto in je isto…Edino kar družba želi je to, da te drži v šahu-odvisnosti…družbi tudi ni v interesu, da ti svobodno izražaš svoje potenciale, ker to pomeni, da pridobivaš na svoji svobodi.

Napisala si, da te denar blokira…Vedno pravim, da je denar POMEMBEN ATRIBUT v življenju človeka!…Kvazi duhovneži seveda trobijo svoje neumnosti glede denarja in to lahko vzameš kot dobro tragi

-komedijo…Dejstvo je, da živiš v kapitalistični družbi in denar je kri kapitalistične družbe!…Tvoje vizije in cilji, ki jih imaš so potencial, ki pa zahtevajo energijo, da jih udejaniš in to je denar…Če človek ve kaj hoče in ima svojo vizijo mu je denar v veliko pomoč…to je dejstvo in to življensko!

Praviš, da meditiraš..ok…lepo…samo ne pričakuj čudežev…Tadaj rad galami…nabijajte svojo zavest v telo…ja lahko to delaš…meditiraš…tako se umiriš…malo odmakneš iz zunanjega sveta…Ne bo pa se zgodil noben čudež…nobeno čudežno razodetje…menihi meditirajo večji del svojega življenja…in ostanejo samo menihi…razumeš?

No ko se ljudje za nekaj odločijo, lahko zapustijo tudi svoje družine…to ni nič novega…ko čutijo, da jih nekaj duši-omejuje…ni pomembno kaj je to…pomembno je to, da stopijo na svojo pot…pri tem pa lahko za sabo pustijo družino in vse ostalo…Dejstvo pa je, da to redki zmorejo…zaradi predsodkov-vsiljenih vzorcev mišlenja-stereotipov-pihanja na dušo…itd…Biti svoboden pomeni imeti moč, da nisi vezan na druge, neglede na družbeno ideologijo-moralo-etiko…Sa ne pričakujem, da to razumeš…ali pač.

Kakor koli že…za razvoj svoje vizije potrebuješ denar…najti moraš pot do njega ali on do tebe…in nauči se slediti preprosti logiki…vse skup bo veliko manj zavozlano.

Lepo je če deliš