Reply To: Equilibrium delavnica

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Equilibrium delavnica Reply To: Equilibrium delavnica

#4033
Nataša
Član

tadej pretner wrote:

Na določeni stopnji predvidevam, da pride do prepustitve (Tadej bi najbrž temu rekel, da si ves čas v stanju praznine), ko se stvari dogajajo same po sebi (lahko tudi rečeš, da se prepustiš vodenju duše ali ‘zgodi se tvoja volja’), tisto, kar pa sledi, je izključno med človekom in bogom Smile

Ja, a ni tako enostavno. Eksaktno znanje, obveznosti, ki jih imamo (službene, zakonske …) ipd., se prenašajo in funkcionirajo na ravni pogojenega uma. Po drugi strani se ti zdi takrat, ko si v praznini, vse o.k., pa čeprav v lajfu ni vedno vse o.k. ZAto ne moreš preprosto ves čas viseti v praznini, ampak je treba kvaliteto nepogojenega prenesti v pogojeno realnost – s tem bom med drugim utrujal na equilibriumu 2.

Ha ha, zakaj pa ne bi bilo enostavno. Najdeš si recimo ženo, ki si doma želi imet jogija, potem pa te še kaže naokrog kot razstavni eksponat in zato pobira denar, pa si rešil zakonske in poslovne obveznosti LOLLOLLOL.

Čeprav v mojem razumevanju praznine pač obstaja več stopenj. Mi je jasno, da v tistem najglobljem stanju praznine pač nisi čisto za ta svet, v tistih bolj aktivnih stanjih praznine pa je po moje prav super.

Mimogrede imam še eno vprašanje. Na delavnici smo se učili, da recimo narediš premik v želeno realnost, pred tem pa poskusiš najti čim več vzrokov, ki ti to preprečujejo. Vse ok. Kaj pa če vzrokov ne poznaš, kot recimo za bolezen? Čisto lahko, da sem kaj preslišala ….
Lepo je če deliš