Reply To: Equilibrium delavnica

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Equilibrium delavnica Reply To: Equilibrium delavnica

#9264
tadej pretner
Moderator

Irena wrote:

Preko brisanja nevronskih mrež, ki človeka zadržujejo v neki realnosti, ga pomaknemo v dugo realnost (iz realnosti, v kateri imaš neke težave v realnost, kjer jih nimaš).

A bi se lahko taka neverjetno fantastična sprememba še imenovala evolucija? Mene bolj kot na spiralo asocira na začaran krog UnhappyWink

Irena

Pri vsem skupaj gre za to, da se na dražljaje ne odzoveš več reaktivno, na osnovi nečesa “naučenega” oziroma vsiljenega modela, ampak se začneš pomikati v stanje prepuščanja energij, v katerem lahko reakcijo “izbere” – to pomeni, da ni več reaktivnih vzorcev, ki obstajajo le takrat, ko energije ne prepustiš, ampak se v tebi zatakne. Je to začarani krog? Kaj pa če si v začaranem krogu sama?
Poglejva le do česa konstantno pri tebi prihaja, kadar je govora o tehnikah, ki ne temeljijo na ugotavljanju, zakaj je do neke oblike reaktivnega vedenja prišlo. Tako si prepričana, da je to edina prava pot, da si do tega vnaprej odklonilna, zato se te te stvari tudi ne morejo dotakniti – da bi se te dotaknile, jim preprečiš tudi z vprašanji kot je tole. Skratka, reagiraš reaktivno. Po drugi strani pa si težko priznaš, da je več kot očitno, da obstaja za posamezne oblike reaktivnega vedenja več vzrokov, zato se ti konstantno dogaja, da zadeve pridno ozaveščaš, model tvojih reaktivnih odzivov pa ostaja enak. Ne dvomim, da tako “deluje” na večini življenjskih področij.

Lepo je če deliš