Reply To: Equilibrium delavnica

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Equilibrium delavnica Reply To: Equilibrium delavnica

#4162
tadej pretner
Moderator

BAD-BOY wrote:

Tadej v meditaciji svetloba alfa praviš, da lahko stanje svetlobne alfe uporabimo za programiranje uma. Ali lahko tole prosim malo razložiš?

Prav tako praviš, da lahko to stanje uporabimo protistresno. Tole mi tudi ni najbolj jasno. Saj praviš, da negativne občutke le še globje zasidramo, če gremo v stresni situaciji v svetlobno alfo.

Svetlobna alfa se od običajne razlikuje (tudi) po tem, da je v njej prisoten element budnosti (aktiven notranji opazovalec). Če se ti je “zgodil” stres, nisi bil buden, nisi imel aktivnega notranjega opazovalca. In če znaš v trenutku priti v svetlobno alfo, boš stres potisnil globlje v podzavest, saj je aktiviral paleto različnih, tudi telesnih simptomov, ki se zajezijo relativno počasi. Zato je bolje uporabiti eq brez namerew, pri katerem se v alfo potopiš postopoma, skozi “ugašanje” simptomov stresa, oziroma skozi umirjanje notranjih napetosti.

Svetlobno alfo za programiranje uma seveda lahko uporabiš, ampak mi tega nismo delali in tudi na drugem delu ne bomo. Poanta vsega je spontanost in ne kakršnokoli programiranje oziroma preprogramiranje, zato se mi zdi pojasnjevanje teh zadev relativno brezpredmetno. Pred časom sem meditacijo svetlobne alfe v slovenščini naredil po danem originalu, za katerega pa že nekaj časa vem, da je potreben manjših korekcij (med drugim je za večino nekoliko predolga – dejansko je narejena za totalne začetnike). Dejstvo pa je, da s tem korekcijami ne bom hitel, saj je svetlobna alfa v mojem konceptu itak bolj ali manj le vaja – v eq. 2 se bomo naučili bolj neposredne načine vstopa v praznino, tako, da svetlobne alfe itak potem ne boš več rabil.

Lepo je če deliš