Reply To: Equilibrium delavnica

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Equilibrium delavnica Reply To: Equilibrium delavnica

#8745
tadej pretner
Moderator

zmajeslovka wrote:

Se mi je pa (deset let nazaj) spontano zgodila vaja, ko smo sedeli, nič hudega sluteč povsem brez namena in totalno duhovno nerazviti, pa so se prijateljem osebe zamenjale med seboj, prešaltali so v drugo telo in je bilo zanimivo, a hudo. Vsi so vedeli, da so v drugi osebi, ampak niso si mogli pomagat, bilo je od joka iz obupa, do smeha, kaj si pa češ, ne vem zakaj sem jaz bila v sebi, tak da so me potem, ko je spustilo, avtomatsko krivili cele zadeve. O tem nismo več spregovorili, ccc, kot da smo videli NLP, nemogoče se nam je zdelo, da smo vsi nori. Polarno izraženo, normalnosti verjetno sploh ni. Resničnost/pojavnost se lahko aplicira na enega, na dva,…pet ljudi in je lahko v trenutku realnost/skupinski trip.

Mi zaupaš, kaj ste si takrat vbrizgali?LOL

zmajeslovka wrote:

… ali ostali primeri nenadnih ozdravitev, katerih razlage ni ali pa so bile izjave koker sam ne vem kaj delam, ampak deluje …

Če se ti ljubi, preberi moj zadnji post v temi Skalarni valovi. Sem skušal ravno tele stvari mal pojasniti (s svojim omejenim umom, sevedaLOL

zmajeslovka wrote:

Drugačemisleči , hihi, dobra beseda, a dej no, saj ne povezujem avtomatično s slabim. Vsaj besedo tudi, bi lahko pripisal,….Saj pravim, pri nas ni toče, Hvaljen Bog. pogrešam na spisku Kastanedota.

Mah, Castaneda ni med avtorji, ki mi sedejo. Sem z njim zaključil že davnega leta 1990. Rajši imam avtorje, ki prinašajo informacije bolj strnjeno.

zmajeslovka wrote:

To okoli zavedanja, sem bolj preprosto mislila, če je nek modrec tako razsvetljen, kako polej, da kasira na neumnosti ljudi, ker polej očitno razsvetljenje ne zajema zavedanja tega, da smo vsi eno, ker po tej logiki nekak sam sebi kasiraš, tak nekak sem skomplicirala.

Tisti, ki so dejansko razsvetljeni, delujejo običajno neopazno in iz ozadja, ostali pa s(m)o bolj ali manj razsvetljeni le takrat, kadar stopijo (stopimo) pod prižgano ulično svetilko.

zmajeslovka wrote:

Čeprav, zame je kritična presoja, ravno sodba brez idej in sodb. Vsaj ne vnaprejšnjih. Ampak ne vem, če to obstaja

Sodba brez sodbe? tudi jaz ne vem, če to obstaja ..Confused

zmajeslovka wrote:

Kant je delal kritični pregled človekovih spoznavnih zmožnosti, glavno vprašanje je, ali so sploh možne sintetične sodbe a priori, torej sodbe, ki ne izvirajo iz izkustva,

Vsaka sodba je etiketa. Z vsako etiketo pa izgubiš stik z bitjo. Najboljš je, da stvari ostanejo na ravni mi je všeč – mi ni več, ne pa da se skuašjo spraviti na raven dobro – slabo.

P.S. – ko si omenila Kanta, mi je bila prva asociacija, da je en frend pred kratkim prišel na kantOuch.

zmajeslovka wrote:

Pravi, da se predmeti ravnajo po spoznanju in ne spoznanje po predmetih. Tako se vsako spoznanje najprej začne z zorom, gre od tod h pojmom in se konča z idejami.

Niti prav dobro ne tekam (beseda “zorom” – ???), niti se ne sklada z mojimi pogledi, kjer se dojemam kot sprejemnik, realnosti pa so energijska polja – sprejemam tista, na katera sem uglašen.

zmajeslovka wrote: Tudi pojem RESNICA je zaradi ”dojemovanja” zmuzljiv, znani primer knjiga, ki jo najde različna denziteta v gozdu, tak da po tem nekak smo vsi iskalci iskreni. Če bi se izrazila v bobu, bi lahko rekla, da je resnica vse, kar ti kdo uspe natvezit. Vključno s tem ali imamo heliocentrični sistem, ali ne, Darwin da ali ne,… Ideja mize ali miza, ki jo lahko otipamo, kaj je resničnejše in realnejše?

Če mi kdo obeta, da mi bo predstavil edino resnico, me to a-priori odbije. Resnično doživiš tista polja, ki si jih sposoben prepustiti skozi sebe, pa naj gre za karkoli. Resnica kot definicija pa je kravji perje. Lajf je tok, vsaka definicija pa skuša tak tok zaustaviti.

P.S. : Zmuzljivost je čudovita beseda. Prav posebej pa še njena ispeljanka, ki se nanaša na zmuzljivega človeka – zmuzneWink

zmajeslovka wrote:

Zase me skrbi, da sem Platonov votlinovec.

Super. PRecejšen frajer. Med drugim je sedajle, ko je veliko govora o zarotah in vladah v senci, sila aktualna tudi tale njegova misel: “Cena, ki jo dobri ljudje plačajo za nevmešavanje v javne posle, je vladavina zlih ljudi:”

zmajeslovka wrote:

Vse spoznavanje in učenje, je le vnovično spominjanje…duša pozna ideje, ker jih je uzrla v preeksistenci, ampak jih je pri vstopu v telo pozabila.

Se strinjam le delno, ampak nima veze …

P.S. – A mi zaupaš, ker sistem citiranja uporabljaš? Mi je ful težave povzročal, tko, da sem moral cel tekst pred objavo prekopirati v note pad…

Lepo je če deliš