Reply To: EGO

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast EGO Reply To: EGO

#21751
ozelot
Participant

Pejd se srat.Smile

Ne znam tako lepo citate zložit kt ti.. nikoli mi ni šlo in tudi želja je premajhna da bi se naučil. Wink

Torej Hicks ja. Njim ne sledim več kot včasih, ker sem začel iskati na drugih koncih, vseeno pa mi je kaka izjava ki jo podajo všeč.

Glede želja se ne strinjam s tabo v celoti ker mi malo ličiš na Sokrata ko je izjavil, da je ljubezen najbolj sebična sila ker mati ne ljubi svojega otroka ampak zadovoljuje svoj nagon po potomstvu. (Edino fajn pri njegovi ugotovitvi je to, da nam pokaže kako ne smemo razmišljati).

Hočeš nočeš s željami raste zavest in z njo vesolje.

Sam sem se znašel v stanju ko res ničesar nisem imel razen samega sebe ampak se svojih potencialov nisem niti približno zavedal (kar je mejbi v redu glede na to da bi EGO kaj hitro pristavil svoj pisker k slavi samozavedanja) …sicer se trenutno zavedam le potencialnih potencialov katerih se pa zopet zaradi ega ne smem preveč samozavestno zavedati. Torej kje sem že ostal?? Aja v stanju ko sem bil razdeljen na več delov. En del je bil Oz ki si želi in živi v sanjah in ima ambicije, drugi del v Oz s željami in trpi odsotnost željenega, tretji del Oz brez želja in notranje močen, Oz brez želja in depresiven, …

Skratka spoznal sem da rabiš veliko mero poguma da si nekaj res želiš. To spoznanje pravzaprav ne znam dovolj slikovito opisat vem pa da sem se počutil živo ali božansko ko sem si dovolil želeti.

Lepo je če deliš

Vedno znova vse po starem