Reply To: EGO

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast EGO Reply To: EGO

#21750
tadej pretner
Moderator

ozelot wrote:

Ko sem bil v Braziliji sem se zavedal (med drugim kajti tam sem vask dan posebej imel svoje mikro razdetje) da tlačim svoje želje in jih prilagajam-omejujem na svoje umsko polje verjetnega ki pa je včasih pretirano skrčeno, čeprav veljam za “nerealnega” na tem področju. .

Ustroj stvarstva je tak, da je načeloma mogoče prav vse. Tudi tole “prilagajanje želja na polje verjetnega” je program. Zato večina ne more narediti stvari, ki se nekaterim zdijo normalne (primer: na tem forumu sem že omenil žensko, ki bradavice zdravi tako, da jih podrgne s koruznim zrnjem, zrnje vrže kuram, bradavice pa potem odpadejo).

ozelot wrote:

Tam sem si zaželel spet želeti. Ko si iskreno nekaj zaželim in me boli k***c ali se bo želja izpolnila ali ne zares uživam. Uživam že v tem da si upam želeti in uživam v tem toku energije ki jo želja brez odvisnosti od manifesta ponuja. Želja je pravica. Sicer nevem kaj ima to z egom ampak bom vseeno napisal do konca.

Problem je v tem, da večina naših želja ne izhaja iz potrebe, ampak iz lažnega jaza. In te želje seveda niso nikakršna elementarna pravica, ampak pomagajo lažnemu jazu, da preživi. Poglej – ker si poln napetosti, se v svoji koži ne počutiš dobro. Z generiranjem želja in njihovim izpolnjevanjem, narediš stanje vzdržno. Če tega ne bi bilo, bi pa verjetno MORAL RES NEKAJ NAREDITI, da se stanje izboljša. Želje iz lažnega jaza imajo torej funkcijo, da ohranjajo življenje lažnega jaza. Torej niso ql.

Govoril pa sem, da je nesmiselno, da jih zatiramo, saj so le posledica nečesa (lažnega jaza). Treba se je lotiti ujete energije, na kateri lažni jaz sloni in potem želje tega tipa odpadejo.

ozelot wrote:

Po Abrahamu ….

Katerem? Tistem iz stare zaveze, ali morda misliš na Ester Hicks, ki se prodaja kot Abraham, al kwa?

ozelot wrote:

…je želja nasprotni pol težav in če večja je težava večja je želja. Ljudje v težavah streljajo pušcice želja v vseh smereh in s tem že navdihujejo rešitev. Ta rešitev bo prišla bodisi začasa njihovega življenja bodisi v poznejših časih. ….

Kot tudi sam veš, se želje, ki izhajajo iz lažnega jaza, nanašajo na okvire mogočega. Ker je folk masovno v identiteti žrtve, načeloma resničnih pomikov na boljše ne prinesejo.

Živiš pa v materialnem svetu zdajle. Kaj ti pomaga, če se uresničijo kasneje? To je spet ena finta, ki folk zadržuje v identiteti žrtve (bodite pridkani in molite, pa bo enkrat boljše in če ne drugače, boste profitirali tako, da se boste enkrat kasneje inkarnirali v boljši svet); bulsh*t.

Po kvantni fiziki je relacija preteklost prihodnost itak zgolj koncept našega uma.

ozelot wrote: Še vedno citiram Abrahama. .

Jaz pa še vedno ne vem, katerega.

ozelot wrote:

Težave ki so jih imeli ljudje so povzročile da so ti ljudje imeli želje in te želje nam pomagajo živeti ker se uresničujejo tudi nam..

Nekaj podobnega sem ti pravzaprav napisal nekje zgoraj. Še enkrat – Poanta je razmejitev med željo, ki je potreba in željo, ki prihaja iz lažnega jaza, kateremu pomaga preživeti.

-Želja iz potrebe: Moji čevlji so v qrcu, zato si bom kupil nove.

-Želja iz lažnega jaza: Moji čevlji niso več v skladu z najnovejšimi modnimi tokovi, zato si bom kupil druge.

ozelot wrote:

Moj ljubi Germain pravi ..

Da se imasta le rada …

Dobro pa je vedeti, da te odvisnost od tega, kaj kdo reče, zadržuje v zavesti žrtve (manifestirati bom poskusil tisto, kar pravi ta in ta, da je ql)

ozelot wrote:

da se nam bojo izpolnile vse molitve ki so jih ljudje molili tisočletja, začenši 2013…

Tole je pa zelo dvorezen meč … Še predstavljaš si ne, “k čemu” in “za kaj” vse so ljudje v zadnjih tisočletjih molili.

ozelot wrote:

Če povežem obe trditve skupaj se kar ujemata. Skratka s željo ni nič narobe. Ravno nasprotno… … treba je pa le znati želeti in paziti na to kako to željo doživljaš.

Hehe – “znati želeti” in “paziti na to kako to željo doživljaš” a ne? Ravno to je problem, ker deluje večina predvsem v okviru želja lažnega jaza …

ozelot wrote:

Ne biti odvisen od manifesta, ne željo čutiti kot nekaj česar nimaš, in uživati v uživanju.

Na lep način si povedal, da je s polno ritjo lahko srat.

Poglej – za lajf v materialnem svetu potrebujemo denar.

a) Nekdo, ki od recimo 200 tisoč evrov ni odvisen, saj ima milijone, jih bo zlahka manifestiral.

b) Če ti 200 tisoč evrov pomeni elementarno preživetje, se bš pa verjetno prav na mehko usral, ne pa jih manifestiral.

V glavnem – v filozofskem smislu s tvojim citatom ni nič narobe, vprašanje pa je, če komu pomaga pri preživetju v materialnem svetu.

Lepo je če deliš