Reply To: EGO

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast EGO Reply To: EGO

#22717
glas
Participant

Sabina wrote: Lepo pozdravljeni,

imam eno vprašanje… zdi se mi, da paše v domeno ega. Mi lahko nekdo razloži, kaj točno pomeni ‘notranji konflikt’, kako se to kaže navzven, konkreten primer…

Notranji konflikt – ko se dva dela tebe ne moreta zmeniti kaj bi, kako bi ali kam bi..
Kako se kaže navzvem?
Odvisno kaj narediš v taki situaciji..!
Lahko čakaš, ne veš kaj narediti in si v blokadi, navzven potem deluješ statično, ker itak noben ne ve kaj se ti dogaja od znotraj..
Lahko pa ubereš eno možnost, zadovoljiš vsaj en del sebe, drugemu delu sebe pa pustiš, da jamra in bemti, ker ni bilo po njegovo, ampak je obveljala od drugega..

Toraj lahko obstojiš, se ne moraš odločiti, lahko pa ubereš neko pot, kljub temu da veš, da ne moreš ugoditi obema težnjama in se prepistiš izkušnji in živiš svojo izbiro.. Kaj je prav in kaj ne, se ti itak sestavi enkrat v prihodnosti, tako da je fajn pač iti v neko smer, da si daš sploh možnost izkušnje in nato se ti ta ista dilema ne more več pojaviti, ker si jo že razblinil(a)..

Sabina wrote: …Notranji konflikti so kar pogosti ja…in jemljejo veliko energije.

To, da narediš tisto, kar se ti ne ljubi pa si  tudi zaradi tega v notranjem konfliktu…. ne vem, če bi se strinjala s tem…. Zagotovo nisi v tako velikem konfliktu, če tega Ne narediš zaradi lenobe…. Sigurno pa porabiš več energije, če se moraš v nekaj silit; a pomoje si potem ponosen nase, ker si premagal svojo lenobo…

Ja če razumevaš da je lenoba nekaj slabega! Če pa jo jemlješ kot svojo najboljšo kvaliteto, pa lahko neznosno uživaš v njej in te izbira, da greš v akcijo te nato kasneje lahko navda z slabim priokusom, ker si zatajil svojo najboljšo kvaliteto in deloval na silo proti sebi..

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”