Reply To: duša

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast duša Reply To: duša

#28855
snowcat :)
Participant

lotus wrote: ….. Sprejeti sebe kot dušo pomeni napraviti korak od ozke materialnosti k duhovnosti. Pomeni odreči se omejeni predstavi, da si umrljivo telo. Pomeni, da se pričneš istiti z neskončno, večno dušo – to pa je velik in zelo pomemben korak naprej….

Jaz (karkoli že to je) pa domnevam, da korak naprej je sprejeti dejstvo, da je telo umrljivo in da edino interakcija med telom, dušo in duhom (informacijsko polje) je okolje za rast. Da istovetenje s dušo je prav človeška potreba po neskončnosti, nesmrtnosti. Človeško telo je isto kot telo rastline, nastane, cveti, umre in postane del celote, brez tega, da se še naprej upenja na dejstvo, da je bila enkrat rastlina. Trinity nastane istočasno – ni možno rečt, da je duša aktivirala telo, niti da se je zavest naselila v telo. Da najprej to in potem uno. Vse se zgodi istočasno, nastanek in kasneje nenastanek.
Um je orodje zavesti – ja.

Vsak posameznik, ki deljuje na osnovi akcije in reakcije, pogojenosti….investira ogromno energije, da preživi. Jasno, da potem noče sprejeti idejo, da je vse to bilo ,,zastonj,, in v prah se obrniti.

s.

Lepo je če deliš