Reply To: depresija

#512
AVATAR
Član

tadej pretner wrote: Tema je prebešeba s foruma kristali

po naravi sem bila zelo nagajivo in igrivo

dekle.poročila sem se pr 19 dobila otroke (4 punce). življenje pa me je

skos teplo,po glavi tako so mi lepega dne popustili živci in glej me na

Prozaku in xanaxu. zdej je že super proti temu kako je blo včasih nisem

mogla u trgovino ker me je kar neka čudna panika zagrabla.poleg tega pa

sem še diabetik na insulinu.rada bi bila spet tista stara,kateri kamen

je torej zame.zdaj nosim ametist.???????

5ra-petrca, v podpis si si napisala “izdana” – tvoj osnovni problem je, da furaš identiteto žrtve in rešiš ga lahko le tako,da to identiteto spremeniš. Za depresijo je značilno, da človek, ki je v depresiji, nima občutka nadzora nad svojim življenjem (v njem je kup skrbi, strahov, občutkov nemoči, v osnovi pa prevladuje črnogled pogled na svet). Ženske se ba depresijo odzovete drugače,kot moški in tvoj odziv je klasičen – potrtost, izguba socialnih stikov, odvisnost od tablet, verjetno pa tudi telesne težave – sklepam, da čutiš splošno utrujenost, maš slab apetit, motnje spanja, verjetnopa tudi opažaš, da imaš slabši spomin in zbranost. Tvoja samopodoba je slaba, počutiš se neučinkovito, nekoristno in imaš verjetno občutek,da ne izpolnjuješ niti pričakovanj drugih niti pričakovanj do same sebe.Za depresivne ljudi je značilno, da pričakujejo, da bo njihove težave rešil kdo drug (recimo zdravnik, kamen …). Naj pa povem še to, da je lahko depresija tudi dedna (ni pa nujno) – podedujemo vzorec možganskega delovanja, ki določa presnovo prenašalcev živčnih impulzov, serotonina (hormona sreče) in sorodnih snovi. Kako se torej depresije lotiti?Ozdravljena boš, ko boš “izstopila” iz identitete žrtve!!!!!!! To pa je povezano z odpuščanjem. odpustiti “bo treba” vsem, za katere misliš, da so te kakorkoli prizadeli in jih v končni fazi prepoznati kot svoje učitelje. To seveda ne bo šlo, če lajfa ne dojemaš kot duhovnega potovanja, v katerem je cilj, da se čim več naučiš. Srečen lajf nam ne aje motiva za življenje, zato so za osebno rast “potrebne” težave. Svoje probleme lahko torej prepoznaš tudi kot priložnost za rast. Depresiven človek si spremembe sicer želi, a običajno nima dovolj

moči,da bi jih izpeljal. Ključ te moči leži v močni tretji čakri

(področje pleksusa) – nujno jo moraš okrepiti. Na slabo tretjo čakro

pri tebi kaže tudi diabetes – vedenjski vzorec, ki pripelje do

diabetesa, je usmerjanje pozornosti na stvari, ki jih nimamo.Predlagam, da proces boja proti depri začneš takole:- Kazalca obeh rok prisloni na obe strani trebuha in se zavej energije na področju,ki su omejujeta prsta. Opazuj jo in umirila se bo. Ko se bo umirila, položi obe roki na pleksus in se nanj osredotoči. Predstavljaj si,da izvajaš vdihe iz pleksusa – vizualiziraj, kako pri vsakem vdihu v pleksusu raste topla rumena krogla, ki je videti kot sonček. “Dovoli”, da naraste do velikosti rokometne žoge. Ko se to zgodi, se zavej njene toplotein moči. Začuti,da si popolnoma varna. Sprosti se in se zavedaj naraščanja moči v pleksusu. Bato v temobčutku nekaj časa preprosto uživaj.Vajo izbajaj vsaj 3 x dnevno.- Delaj tudi fizične vaje, pri katerih obremenjuješpleksus.Pomožnosti takšne, da se ti področje pleksusa trese od napora (takrat se osvobajajo blokade) – recimo sedeš na tla, se opreš nekoliko nazaj na roke in dvigaš noge od tal.

Tadej ti je napisal nekaj zanimivih stvari…Jaz pa ti TOPLO priporočam knjigo Nova Zemlja, avtor Eckhart Tolle…stane 28 eurov ima pa veliko praktično in življensko vrednost…glede na ogromno maso knjig, ki sem jih prebral, prepoznam kvalitetnega avtorja.

Knjiga ti bo v veliko pomoč in oporo…bereš jo lahko povsem poljubno in koliko krat želiš…ti bo zvest prijatelj.

P.S.

Izbriši tisti neumni podpis…ker te v resnici nihče ne more izdati !!!

Lepo je če deliš