Reply To: depresija

#772
strelka
Participant

tadej pretner wrote:

Tadej, a mi poves ce moram jaz tud na 3 tretji cakri delat ali mogoce na 6ti, ker namrec zelo hitro ratam raztresena ali pa zivcna, stres me zelo vrze iz tira.

Ma bit ni v tem, da se ukvarjaš s to ali ono čakro. Jasno sicer je, da imaš občutek zavestnega nadzora nad določenimi funkcijami ob močni tretji čakri, ampak bit problema je drugje. Ne glede na to, ali smo raztreseni, bolni, depresivni, je poanta oziroma razlog vedno enak – z zavestjo smo premalo v telesu. In zdaj bo kdo rekel – lejga junca, skos neki naklada o praznini, zdaj bi tlačil pa zavest v telo – v tem je poanta. Ko imaš zavest sproščeno v telesu, razpadejo napetosti, razpade depresija, razpadejo vzroki za bolezen, se poveča energijski pretok … Do napetosti v telesu, ki so osnova tako depre kot raztresenosti, prihaja zaradi tega, ker imamo preveč energije zahaklane v materialnem (odnosi, dobrine …).
Evo, kako sem jaz začel trenirat zavestnost, oziroma naseljevat zavest v telesu. Roki sem dal na trebuh in 2 x dnevno po 15 minut povezano dihal (brez presledkov med izdihom in vdihom). Na ta način skorajda ne moreš misliti, torej utišaš ego in postaneš zavesten. In ego se bo kenslanju upiral, zato je v začetku kar težko na ta način 15 minut dihati. Čez čas rata čisto normalno, in to je znak, da se je zavest začela naseljevati v telesu.

o tole vajo sem pa jaz začela prakticirat.
Sicer to delam zvečer ko grem spat. Torej delam 1x dnevno. In najprej nisem zdržala ne vem kolko časa..me je začelo bolet …točno tam kjer me čez dan…v ledvenem delu ….
Ni blo za zdržat dolgo časa. zdaj je pa s časoma to čist miniloSmile
Kot drugič pa jaz sem že po naravi bolj raztresen tip ..no zadnje čase …da marsikaj pozabim, ker mislim na več stvari hkrati.
Vendar se je zdej tud to popravlo , človk rata bolj skoncentriran.
Tko da Clap za tole.

strelka2010-01-25 19:23:18

Lepo je če deliš