Reply To: Brezmadežno spočetje

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Brezmadežno spočetje Reply To: Brezmadežno spočetje

#12678
Prima
Član

Za boljše razumevanje nadaljevanja
Eterično število 777 se uporablja za razlago karme in reinkarnacije:
700 življenj človek živi kot bitje, ki ga zanima samo preživetje
70 življenj človek živi kot iskalec, tj. upošteva navodila religij, je priden učenec in upa da se bo približal Bogu; ob koncu se mu zgodi notranja sprememba, prebudi se notranji glas, od tega trenutka lahko sledi dvema glasovoma – notranjemu in zunanjemu; spozna, da ni sam na svoji poti, saj na notranjih nivojih obstajajo učitelji, ki ga poučujejo (včasih tudi na čudne načine); V tej fazi človek ne sme biti več ovca.
7 življenj predstavlja 7 stopnic duhovnega razsvetljenja oz. konstantno spremembo duhovne zavesti (kvantni skoki, ki spremenijo odnos do sebe in okolja): 1. si gospodar telesa (nehanpr. kaditi), 2. obvladaš čustva, 3. sem duša (veš, da uporabljaš masko), 4. si služitelj (mati Tereza), 5. adept mojster (imaš moč tega sveta).

Nadaljevanje
Prikaz 5 iniciacij skozi 5 dogodkov:
Po prvih 70 inkarnacijah, ko je človek živel “častno” življenje, se zgodi tisto, kar je Ješua prikazal kot prvo simbolno inkarnacijo, tj. rojstvo v Betlehemu (hiša iz kruha) ali drugače, v srčni čakri se je rodil Ješua. Ta energijski center je center očeta in matere. Ko so te energije usklajene z zemljo in nebom, se prebudi notranji, tihi glas ali intuicija, kar zna biti za posameznika obremenjujoče, zato se temu začne upirati. To je 1. duhovna iniciacija. Materinska in očetovska energija morata biti v ravnovesju, da otrok v tebi raste. Lahko tudi zamre, ker ga uničijo zunanje sile. Ali: notranji glas raste, zavest se razširi, imaš jasen in čisti odnos do zunanjega življenja. Rasteš. Si izraz miru, radosti in veselja. Tvoj interes je usmerjen tudi v zunanje.
2. iniciacija je simbolno prikazana kot krst v reki Jordan oz. kot čiščenje z vodo. Gre za širjenje zavesti v notranji svet in kultiviranje notranjih strasti.To je čiščenje misli, želja in poželenja. 2 iniciacija se zgodi, ko znaš delati s svojimi reakcijami (agiranje).
3. iniciacija: Ješua jo je uprizoril kot spremembo na gori Tabor. Vzpostavi se močan stik z višjim aspektom. Našo osebnost prežma višja zavest. zaveš se, da nosiš masko in da je življenje večno. Zgodi se velika sprememba, saj odkriješ svoje poslanstvo. Ješua je sprva hotel biti učitelj, vendar mu je ata Bog rekel, naj razkrije največjo skrivnost, tj. jaz sem jaz in to je samo moja maska.
4. iniciacija: križanje ali smrt in vstajeneje. Ego se popolnoma razblini. Dobiš občutek, da si vseprisoten in da je svet ena sama stvar (enost). Nisi več egocentričen, ampak razširjen. Nisi ujet v karmične spone, saj živiš tukaj in sedaj. Zdaj si res človek.
5. iniciacija: vnebohod: postaneš adept oz. mojster življenja. Strah pred smrtjo izgine.

Vsaka iniciacija je kvantni skok. Ob kvantnih skokih se človeštvu zgodi velika sprememba. Načini življenja se lomijo, kar prinaša trpljenje in šoke, zato iniciacija ni preprosta stvar in pogosto jo spremlja smrt.

Do leta 1975 se je govorilo o tem, da sta v človeku obstajala:
– mali jaz (osebnost)
– veliki jaz (duša)
Mali jaz je embrio, ki raste v maternici in se imenuje vzročno telo in ga imamo do 4. iniciacije. Maternica skupaj s plodovnico je material dve velikih bitij, ki se imenujejo solarni angel. Vsak od nas plava v avričnem jajcu, ki je solarni angel. Prisotna sta 2 solarna angela. To je angel varuh. Ko se bliža 4. iniciacija, si brez ovoja: Ješua vpraša: Oče, zakaj me zapuščaš? Oče, kako me poveličuješ? Jaz sem sam.
Človek spozna, da je Bog.

Lepo je če deliš