Reply To: Brezmadežno spočetje

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Brezmadežno spočetje Reply To: Brezmadežno spočetje

#12689
Prima
Član

Tole sicer ne spada v brezmadežno spočetje,ker pa se navezuje na istega avtorja oz. določen način razmišljanja, je pač tukaj.

Človek je sestavljen iz naslednjih aspektov:
– fizično telo
– čustveno telo
– eteričo telo
– prana ali energija

Fizično telo, ki je vedno iz istega materiala, se v vsaki inkarnacij razlikuje. Skozi fizično telo se vidi miselna forma oz. osebnost, s katero se poistovetimo. kavzalno telo (vse tisto, kar je okoli fizičnega telesa) je skozi vse inkarnacije isto, zato v sebi nosi vse naše izkušnje in sadove prejšnjih dejanj. V kavzalnem telesu se torej nahajajo karmični zapisi. Ko se karmo odplača, kavzalno telo razpade. Simbolično je to zaprt lotosov cvet, ki se iz inkarnacije v inkarnacijo odpira in nato odpade. Takrat dosežemo 4. stopnjo ali osvoboditev in nimamo več karme (križanje je proces 4. iniciacije). V ognju razpadanja se rodi telo ljubezni, ki je bolj fino od kavzalnega telesa. To telo je žarišče ljubezni. Postaneš pravi človek (glej zgoraj), ki točno pozna svoje poslanstvo.
Skozi 12 zodiakalnih znakov delamo na 12 kvalitetah ali vrednotah, jih prebujamo v sebi in plačujemo dolgove. Odpustkov ni. To kar skuhaš, moraš pojesti. Kako poješ, je tvoja stvar.
Duhovno življenje v misterični šoli se začne z ovnom. V času polne lune v ovnu lahko načrtujemo svoj duhovni razvoj do rib (kaj bomo naredili s seboj? kakšni bi radi bili?). Nato naredimo strategijo. Sadove poberemo pred zimo.

….

Sledi zgodba o Herkulesu, ki mu je kralj naročil, naj polovi oziroma zajame žrebce, ki so pobijali ljudi. Zgodbo sem žal pozabila, ne pa poante. Žrebci soprispodoba za vedenjske (miselne) vzorce, ki smo jih podedovali od družine, sociološke skupine, kraja, v katerem živimo in delovnega teama v katerem delamo. Vedenjski vzorci predstavljajo igranje vloge žrtve sveta. Redki so vzorci, ki podpirajo tezo, da smo gospodarji svojega življenja. Če smo žrtve, pa ne delujemo razsodno in svobodno. (Jaz sem kralj svojega življenja in gospodar svojega uma. Pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal.). Vsi divji žrebci znotraj nas preprečujejo, da bi se udejanjili. Žrebce je zato treba ujeti in ukrotiti. Z drugimi besedami IQ in EQ (EQ se nanša na odnose) morata biti v ravnovesju. Šele takrat lahko govorimo o integraciji osebnosti. integracija se odvija na dveh nivojih: na nivoju osebnosti (človek bi bil rad uspešen) in na višjem nivoju (zgodi se iz nuje pomagati človeštvu).Integracijo nivoja osebnosti je doseglo zelo malo ljudi, kar pomeni, da je višji nivo stvar prihodnosti. Svoje bitje torej integriraš najprej na prvem nivoju: levo in desno; spodaj in zgoraj; s tem odpreš energetski dotok.
Črne žrebce je treba najprej prepoznati, nato zajeti in ujeti ali prepoznati vzorce, ki nas delajo žrtve. Žrebce je treba pripeljati na miren kraj. In kaj ima s tem oven? V ovnu imamo moč odločanja, predanosti organiziranosti (kako bomo to naredili).
Herkules je poklical pomoč osebnost. Vendar v tem primeru ne gre za razvoj osebnosti, ampak duhovnosti; gre za prebujanje kvalitet v kavzalnem telesu.
Miselni vzorci rojevajo določene navade (zato so verjetno tudi vedenjski vzorci), imajo emotivni naboj, ki ga je treba odstraniti. Emotivni naboji so krivi za reakcije. Prilepljeni so na astralne čakre in so jim včasih rekli elementali, danes pa se baje temu reče telo bolečine, ki je pri ženskah ponavadi močnejše kot pri moških.
Oven – misli, bik – čustva, dvojčki – eterični dodatki …

Nobenemu ne želim soliti pameti. Samo posredujem neke zapiske, ki se mi zdijo zanimivi za branje.Embarrassed

Lepo je če deliš