Odgovori na: Zavestna smrt, bolečina telesa

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Zavestna smrt, bolečina telesa Odgovori na: Zavestna smrt, bolečina telesa

#63149
glas
Participant

 

Istočasno se mi je pojavilo vprašanje na zavestnost smrti. Moj občutek je, da nekje v nas obstaja ,,program,, ki omogoča zavestno smrt in da je to dejansko nekaj, ki je potrebno, da se zgodi. Če bi dala primerjavo – ali se rodiš s carskim ali klasično ,,skozi,,.

Vidim kam ciljaš in se strinjam, res je tako..

Ampak niso še vsi pripravljeni na t(ak)o izkušnjo in zato posegajo po stvareh in izbirah, ki jih ohranjajo le na površju in čimbolj izven teh globljih izkušenj, ki odpirajo vrata v dimenzije obstoja, kjer so izkušnje Izvora in Božanskih skrivnosti, vse to in še več kar se razodeva v točki singularnosti..

In šele ko zavestno umreš, lahko komaj živiš.  Živiš kot celota, ki si..

Bolečina je v povprečnih izkušnjah le nek signal, da je nekaj narobe, v mejnih izkušnjah (ko gre čez vse meje) pa je lahko tudi medij preko katerega dosežeš popolno transcendenco in se pomikaš še v druge sfere..  Da se bolečino uporabiti v različne namene ja!  Pa ne velja to samo za bolečino, še marsikaj druga je lahko uporabiti kot tak medij..

 

Zavestna smrt …to pa zame ne obstaja. Zavest je zavest..energija , ki se samo prenaša iz ene obliko v drugo…

Zavest ni energija.  Kar dejansko je “zavest” zveš komaj v popolnem izničenju/smrti.  Dandanes je izraz zavest dogmatiziran do te mere, da skoraj nihče nima realne predstave kaj to je..  Preveč je nekih neuporabnih new age nalepk za to..  Duhovnost je ponavadi največja ovira, da lahko to spoznaš. Duhovnost namreč daje le všečne odgovore za um in za druge vsebine v osebi, za vsebine ki se upirajo tej čisti izkušnji same zavesti..  Nebesa taka in drugačna, bitja ta in ona itd..  pač um si izbere pravljice, ki so mu najbolj všeč in se jih oklepa..  Vse te duhovne zgodbice so ovira za izkušnjo same Zavesti.

Zavest je podlaga izza obstoja/neobstoja.  In najlažje je Zavest spoznati če postaneš neobstoj, kjer ni več oprijemov vseh teh iluzij, ki plavajo tukaj v pojavosti in motijo čistost izkušnje..   Zavest je vbistvu le prisotnost sredi vsega kar je/in tudi sredi odsotnosti vsega – v neobstoju.  V svoji prvinski obliki je zavest sredi izvorne ničnosti, iz katere se (lahko pojavi) neka pojavnost in se nato zavest izkuša skozi pojavnost ali pa tudi če ne pride do izbire za nastanek pojavnosti..

Da bi osebno izkustveno dojel/a kaj je Zavest/Prisotnost, to lahko spoznaš to le v absolutni (ateistični) smrti..  Šele izza tega veš..  To je možno je le izkustveno, ideološko “doseganje” ne daje pravih zaključkov.

Ta izkušnja/nje, ko jo imaš, pa ti odpre vsa polja, vse sfere in jih lahko nato uporabljaš tudi med bivanjem v formi, energiji, telesu, kjerkoli, saj nimaš več ovire do najglobljih delov Sebe in imaš nato znotraj sebe ves čas dostop do vsega kar je..  podobno kot če le iztegneš roko in ti je na dosegu, to k čemu se steguješ..

 

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”