Zavestna smrt, bolečina telesa

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Zavestna smrt, bolečina telesa

Prikaz 1 prispevka (od skupno 5)
 • Avtor
  Prispevki
 • #62652
  snowcat :)
  Participant

  V zadnjih par dnevih sem bila priča – bolan človek in bolnice – ,,čakanje na smrt,, in doziranje umirjeval in protibolečinskih zdravil. Cela zadeva mi je obrnila na glavo razumevanja besede ZDRAVILO iz medicinskega pogleda. Istočasno se mi je pojavilo vprašanje na zavestnost smrti. Moj občutek je, da nekje v nas obstaja ,,program,, ki omogoča zavestno smrt in da je to dejansko nekaj, ki je potrebno, da se zgodi. Če bi dala primerjavo – ali se rodiš s carskim ali klasično ,,skozi,,. Razlika za mater in za otroka skupaj. Isto je ta zadeva s umiranjem. Nekako da ali je prisotna komunikacija/povezava s zunanjim svetom in notranjim svetom ali ni. Ne govorim o besedah ali gestih.

  Bolečina – hm, kaj to dejansko je ?

  snowcat

  Lepo je če deliš
  #63144
  sveti janko
  Participant

  V zadnjih par dnevih sem bila priča – bolan človek in bolnice – ,,čakanje na smrt,, in doziranje umirjeval in protibolečinskih zdravil. Cela zadeva mi je obrnila na glavo razumevanja besede ZDRAVILO iz medicinskega pogleda. Istočasno se mi je pojavilo vprašanje na zavestnost smrti. Moj občutek je, da nekje v nas obstaja ,,program,, ki omogoča zavestno smrt in da je to dejansko nekaj, ki je potrebno, da se zgodi. Če bi dala primerjavo – ali se rodiš s carskim ali klasično ,,skozi,,. Razlika za mater in za otroka skupaj. Isto je ta zadeva s umiranjem. Nekako da ali je prisotna komunikacija/povezava s zunanjim svetom in notranjim svetom ali ni. Ne govorim o besedah ali gestih. Bolečina – hm, kaj to dejansko je ? snowcat

  Lepo je če deliš

  <ul class=”the_champ_sharing_ul”>
  <li class=”theChampSharingRound”>

  <li class=”theChampSharingRound”>ta ideja niti meni niti ni tako čudna.

  • npr. celica, ko se “rodi”, že ima ob svojem rojstvu  v programu tudi že svojo “smrt”. za to dejanje ima tudi že pripravljeno energijo za svojo razgradnjo. nič takega… ampak, celica, ki umre po svojem programu, za seboj tudi počisti. apoptoza se reče temu  procesu. kar je fascinantno pa je, da celica, ki umre po svojem programu, za seboj ne pušča vnetjat začetka pizdarij. pač… naredila sem svoje, predala nalogo naprej mlajšim…
  • no, za razliko od celic, ki umrejo prej, kot so imele v svojem programu ob rojstvu, pa se po medicinsko nekroza. in nekroza pa je tisto, kar dela nered, zmedo, paniko… po naših fizičnih telesih… tuki seweda ni omenjenih nič od kemičnih spojim raznih hormonov, ki so se skomponirali ob naših trawmah in so uskladiščeni po celicah v vseh segmentih naših fizičnih teles, s katerimi se identificiramo.
  • da ne zabluzim…
  • ampak… ja… bolečina verjamem, da ima tuki neko nalogo. kakšno? jebi ga… upraši rajš za cifre na lotto.
  • torej… bolečina je, ki se je ne da negirat. loh se tut verjame, da ima neko sporočilo… ampak kakšno?

   

  no, pa smo spet tam, hahahhahahahaha

  samo btw… izpostavlja in hvali in tolaži matere…

  sej… z  vsem dolžnim spoštovanjem… ampak zwezda večera  pomoje ni mama, ampak tisto malo nedolžno, čisto sluzasto cmerajoče nebogljeno bitje… z vsemi potenciali… dokler mu jih lastna mama v prvi vrsti ne omeji in ga kopi pejsta po najboljših močeh v swojo repliko.

  pri porodu se čist preweč

  <ul class=”the_champ_sharing_ul”>

  <li class=”theChampSharingRound”>

  <li class=”theChampSharingRound”>

  MA JEBI GA… VIDIM, DA JE IZPADLO NEKI ČIST DRGAČ, KOT SEM PISAL… TKO JE TO, ČE ČLOUK DELA BREZ SODELOWANJA BELE MIŠKE.

   

  Lepo je če deliš
  #63146
  strelka
  Participant

  bolečina ….impulz alarm , da je v človeku nekaj narobe. Bolečina pri porodu …ja ravno tako se nekaj dogaja v telesu, kar povzroča bolečino ..nekaj se odtrga :)

  Zakaj boli …ker človeka prepleta živčevje, ki daje impulze možganom da se v njem nekaj dogaja …nekaj nenavadnega neobičajnega ..;)

  To lajično…na vprašanje kaj je bolečina.

  Zdaj carski rez pa naravni porod …to me spominja na stavek “človek se rodi v bolečini in naj umre v bolečini” …(tako nekako)

  Zdaj mene bolj zanima zakaj pa naj bi človeka bolelo…pa rečmo ko umira …zakaj bi moral trpet. Zaradi greha , zaradi karmičnega dolga …

  in ne vem kaj še vsega. Zdaj, če se karma prenaša iz življenja v življenje …najbrž morfij ali kaj drugega , ki človeku umirja bolečino naj ne bi imelo takšne vloge pri odplačevanju karme ali pač ja…

  Zavestna smrt …to pa zame ne obstaja. Zavest je zavest..energija , ki se samo prenaša iz ene obliko v drugo…

  Lepo je če deliš
  #63148
  strelka
  Participant

  Komunikacija z zunanjem svetom / notranji svet….

  :-) Pa rečmo tako ko je človek zadrogiran kaj se z njim dogaja….s kom komunicira …?

  Lepo je če deliš
  #63149
  glas
  Participant

   

  Istočasno se mi je pojavilo vprašanje na zavestnost smrti. Moj občutek je, da nekje v nas obstaja ,,program,, ki omogoča zavestno smrt in da je to dejansko nekaj, ki je potrebno, da se zgodi. Če bi dala primerjavo – ali se rodiš s carskim ali klasično ,,skozi,,.

  Vidim kam ciljaš in se strinjam, res je tako..

  Ampak niso še vsi pripravljeni na t(ak)o izkušnjo in zato posegajo po stvareh in izbirah, ki jih ohranjajo le na površju in čimbolj izven teh globljih izkušenj, ki odpirajo vrata v dimenzije obstoja, kjer so izkušnje Izvora in Božanskih skrivnosti, vse to in še več kar se razodeva v točki singularnosti..

  In šele ko zavestno umreš, lahko komaj živiš.  Živiš kot celota, ki si..

  Bolečina je v povprečnih izkušnjah le nek signal, da je nekaj narobe, v mejnih izkušnjah (ko gre čez vse meje) pa je lahko tudi medij preko katerega dosežeš popolno transcendenco in se pomikaš še v druge sfere..  Da se bolečino uporabiti v različne namene ja!  Pa ne velja to samo za bolečino, še marsikaj druga je lahko uporabiti kot tak medij..

   

  Zavestna smrt …to pa zame ne obstaja. Zavest je zavest..energija , ki se samo prenaša iz ene obliko v drugo…

  Zavest ni energija.  Kar dejansko je “zavest” zveš komaj v popolnem izničenju/smrti.  Dandanes je izraz zavest dogmatiziran do te mere, da skoraj nihče nima realne predstave kaj to je..  Preveč je nekih neuporabnih new age nalepk za to..  Duhovnost je ponavadi največja ovira, da lahko to spoznaš. Duhovnost namreč daje le všečne odgovore za um in za druge vsebine v osebi, za vsebine ki se upirajo tej čisti izkušnji same zavesti..  Nebesa taka in drugačna, bitja ta in ona itd..  pač um si izbere pravljice, ki so mu najbolj všeč in se jih oklepa..  Vse te duhovne zgodbice so ovira za izkušnjo same Zavesti.

  Zavest je podlaga izza obstoja/neobstoja.  In najlažje je Zavest spoznati če postaneš neobstoj, kjer ni več oprijemov vseh teh iluzij, ki plavajo tukaj v pojavosti in motijo čistost izkušnje..   Zavest je vbistvu le prisotnost sredi vsega kar je/in tudi sredi odsotnosti vsega – v neobstoju.  V svoji prvinski obliki je zavest sredi izvorne ničnosti, iz katere se (lahko pojavi) neka pojavnost in se nato zavest izkuša skozi pojavnost ali pa tudi če ne pride do izbire za nastanek pojavnosti..

  Da bi osebno izkustveno dojel/a kaj je Zavest/Prisotnost, to lahko spoznaš to le v absolutni (ateistični) smrti..  Šele izza tega veš..  To je možno je le izkustveno, ideološko “doseganje” ne daje pravih zaključkov.

  Ta izkušnja/nje, ko jo imaš, pa ti odpre vsa polja, vse sfere in jih lahko nato uporabljaš tudi med bivanjem v formi, energiji, telesu, kjerkoli, saj nimaš več ovire do najglobljih delov Sebe in imaš nato znotraj sebe ves čas dostop do vsega kar je..  podobno kot če le iztegneš roko in ti je na dosegu, to k čemu se steguješ..

   

  Lepo je če deliš

  “Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”

Prikaz 1 prispevka (od skupno 5)
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.