Odgovori na: Reinkarnacija

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Reinkarnacija Odgovori na: Reinkarnacija

#61748
tadej pretner
Moderator

Zanima me, do kdaj se duša reinkarnira oz. bolje, kaj je po tem z njo, ko je preko reinkarnacij dosegla nek nivo, ko se ji ni potrebno več reikarnirati?

O tem lahko le špekuliramo, nekaj na to temo sem pa pred kratkim že nekje pisal – v temi astralni svet ali nekaj podobnega. Verjetno poznaš pojem svetlobnega telesa in duše. Izhodišča bi bila tole:
– Materialni svet je le eden od številnih svetov (drugi so energijski, prav mogoče pa je, da je več tudi materialnih). Razvijamo se skozi izkušanje tistega sveta, v katerega smo inkarnirani. V kontekstu inkarnacije v materialni svet, je duša na nek način omejena, saj se recimo v vseh inkarnacijah razvija skozi enak temperament.
– Glede na to, da so v spreminjajočem se vesolju principi evolucije edina stalnica, je nekako logično, da po zaključku inkarnacij v materialnem svetu nadaljuje razvoj v energijskih svetovih – morda tako, da se inkarnira v različna energijska bitja. Po klasični metafiziki izhaja svetlobno telo iz osme dimenzije, zato je logično, da se verjetno lahko duša inkarnira/razvija tudi v vseh dimenzijah med tretjo (materialni svet) in osmo. Verjetno si že vdel na kakšni fotki orbe (svetlobne krogle). Orbi naj bi bili recimo bitja četrte, eterične dimenzije in morda duše razvoj nadaljujejo v njej.

Lepo je če deliš