Odgovori na: OBČUTKI NA ENERGETSKIH TERAPIJAH

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast OBČUTKI NA ENERGETSKIH TERAPIJAH Odgovori na: OBČUTKI NA ENERGETSKIH TERAPIJAH

#61711
tadej pretner
Moderator

Moja tečajnica je drugi tečajnici za vajo nudila Reiki terapijo na daljavo. Pacientka je imela bolečine v prsih in povečano temperaturo po terapiji. Ker se je bolečina stopnjevala-jo je obtožila, da ji je poslala negativno energijo. Jaz sem bila naučena, da med terapijami pride lahko -do napetosti, joka, tresavice, bolečine, vročine, da se pospeči bolezen in tako tudi sama predajam naprej. Prosim za vaše strokovno mnenje Zanima me kaj vse se na terpijah lahko dogaja. In kakšne so vaše izkušnje kot terapevt ali kot pacient! Vnapraj hvala!

Pojdiva lepo po vrsti:
1. psihične, fizične in nenazadnje duhovne težave imamo zaradi večih razlogov, predvsem pa: genske determiniranosti, t.i. bolečinskih teles na čustveni ravni, ki se odražajo na mentalni ravni, eterični (pretok energij po meridianih, moč eteričnega telesa), fizični ravni (organi, tkiva) vse to pa je povezano z zrelostjo duše oziroma fraktalno linijo usode.

2. Če delata reiki recimo dve različni osebi, na enako naučen način, učinek na klienta še zdaleč ne bo enak. Eno je tehnika, ki ji lahko zavestno dodamo torzijsko polje (kadar tega zavestno ne znamo, se pri večini do neke mere pojavi spontano, pri nekaterih v večji, pri drugih v manjši meri), drugo pa je osebni energijski pečat, ki ga pri terapiji prenesemo na klienta v skladu z našo osebno barvo.

3. Ob terapiji preidejo v klientu energije in bolečinske telesa v gibanje in težijo k procesiranju. Pride do faze, ki je lahko videti pri klientu precej groba (tresenje, čustveni izbruhi …), ali pa niti ne. Na to, kaj se v klientu dogaja, vpliva:
– osebna barva in sposobnost ustvarjanja torzijskega polja terapevta
– moč eteričnega telesa in ozemljenost klienta

4. Če pride do kombinacije terapevta z osebno barvo, ki ima bazo bolj na spodnjih čakrah in klienta, ki ni ozemljen in ima šibko eterično telo, lahko pride do dveh pojavov:
– zakrčenosti telesa
– pritiska v srčnem predelu

Vzrok obojega je, da klient energij, ki se procesirajo, ni sposoben ozemljiti. Pri takšni kombinaciji ni dobro delo na daljavo oziroma na distanco, ampak kontaktne terapije. Pri kontaktnih terapijah namreč terapevt pomaga klientu ozemljevati bolečinska telesa, ki so prešla v procesiranje. Vse skupaj torej nima nobene veze s pošiljanjem slabe energije, bolj energije, ki je klient ni sposoben sprocesirati.

Pri bolečinah/napetostih v predelu srca zelo pomaga apaan vayu mudra; najdeš jo v moji knjigi Integrirana osebnost, na strani 146.

Lepo je če deliš
1 uporabnik se je zahvalil avtorju.