OBČUTKI NA ENERGETSKIH TERAPIJAH

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast OBČUTKI NA ENERGETSKIH TERAPIJAH

 • Avtor
  Prispevki
 • #61708
  znanje
  Participant

  Sem reiki mojstrca , a moj učitelj je že pokojni  zato se obračam na vas v tej neljubi situaciji.  Moja tečajnica je drugi tečajnici za vajo nudila  Reiki terapijo na daljavo. Pacientka je imela bolečine v prsih in povečano temperaturo po terapiji. Ker se je bolečina stopnjevala-jo je obtožila, da ji je poslala negativno energijo. Jaz sem bila naučena, da med terapijami pride  lahko -do napetosti, joka, tresavice, bolečine, vročine, da se pospeči bolezen in tako tudi sama predajam naprej.  Prosim za vaše strokovno mnenje Zanima me  kaj vse se na terpijah lahko dogaja. In kakšne so vaše izkušnje kot terapevt ali kot pacient! Vnapraj hvala! :rose:   :rose:   :rose:   :rose:   :rose:

  Lepo je če deliš
  #61711
  tadej pretner
  Moderator

  Moja tečajnica je drugi tečajnici za vajo nudila Reiki terapijo na daljavo. Pacientka je imela bolečine v prsih in povečano temperaturo po terapiji. Ker se je bolečina stopnjevala-jo je obtožila, da ji je poslala negativno energijo. Jaz sem bila naučena, da med terapijami pride lahko -do napetosti, joka, tresavice, bolečine, vročine, da se pospeči bolezen in tako tudi sama predajam naprej. Prosim za vaše strokovno mnenje Zanima me kaj vse se na terpijah lahko dogaja. In kakšne so vaše izkušnje kot terapevt ali kot pacient! Vnapraj hvala!

  Pojdiva lepo po vrsti:
  1. psihične, fizične in nenazadnje duhovne težave imamo zaradi večih razlogov, predvsem pa: genske determiniranosti, t.i. bolečinskih teles na čustveni ravni, ki se odražajo na mentalni ravni, eterični (pretok energij po meridianih, moč eteričnega telesa), fizični ravni (organi, tkiva) vse to pa je povezano z zrelostjo duše oziroma fraktalno linijo usode.

  2. Če delata reiki recimo dve različni osebi, na enako naučen način, učinek na klienta še zdaleč ne bo enak. Eno je tehnika, ki ji lahko zavestno dodamo torzijsko polje (kadar tega zavestno ne znamo, se pri večini do neke mere pojavi spontano, pri nekaterih v večji, pri drugih v manjši meri), drugo pa je osebni energijski pečat, ki ga pri terapiji prenesemo na klienta v skladu z našo osebno barvo.

  3. Ob terapiji preidejo v klientu energije in bolečinske telesa v gibanje in težijo k procesiranju. Pride do faze, ki je lahko videti pri klientu precej groba (tresenje, čustveni izbruhi …), ali pa niti ne. Na to, kaj se v klientu dogaja, vpliva:
  – osebna barva in sposobnost ustvarjanja torzijskega polja terapevta
  – moč eteričnega telesa in ozemljenost klienta

  4. Če pride do kombinacije terapevta z osebno barvo, ki ima bazo bolj na spodnjih čakrah in klienta, ki ni ozemljen in ima šibko eterično telo, lahko pride do dveh pojavov:
  – zakrčenosti telesa
  – pritiska v srčnem predelu

  Vzrok obojega je, da klient energij, ki se procesirajo, ni sposoben ozemljiti. Pri takšni kombinaciji ni dobro delo na daljavo oziroma na distanco, ampak kontaktne terapije. Pri kontaktnih terapijah namreč terapevt pomaga klientu ozemljevati bolečinska telesa, ki so prešla v procesiranje. Vse skupaj torej nima nobene veze s pošiljanjem slabe energije, bolj energije, ki je klient ni sposoben sprocesirati.

  Pri bolečinah/napetostih v predelu srca zelo pomaga apaan vayu mudra; najdeš jo v moji knjigi Integrirana osebnost, na strani 146.

  Lepo je če deliš
  1 uporabnik se je zahvalil avtorju.
  #61713
  snowcat :)
  Participant

  Sem reiki mojstrca , a moj učitelj je že pokojni zato se obračam na vas v tej neljubi situaciji. Moja tečajnica je drugi tečajnici za vajo nudila Reiki terapijo na daljavo. Pacientka je imela bolečine v prsih in povečano temperaturo po terapiji. Ker se je bolečina stopnjevala-jo je obtožila, da ji je poslala negativno energijo. Jaz sem bila naučena, da med terapijami pride lahko -do napetosti, joka, tresavice, bolečine, vročine, da se pospeči bolezen in tako tudi sama predajam naprej. Prosim za vaše strokovno mnenje Zanima me kaj vse se na terpijah lahko dogaja. In kakšne so vaše izkušnje kot terapevt ali kot pacient! Vnapraj hvala! :rose: :rose: :rose: :rose: :rose:

  Lepo je če deliš

  Večina ljudi, ki se odloči se učiti in prakticirati Reiki ima za to razlog, ki je v prenosu odgovornosti za svoja dejanja (terapevt) v ,,roke,, mistične vesoljske energije ljubezni in vse, ki se zgodi stranki v ,,roke,, – saj jim je bilo usojeno. V ozadju je potreba za izogibanje se materialnemu svetu, ki je povezan s fizičnim bivanjem v fizičnem telesu in vsem tem povezanim ,,telesom bolečine,, na tem planetu s vsem tem smradom, krikom, bremeni, ozkimi izhodi, …. neskončnim iskanjem ljubezni izven sebe.

  Če sem že v tem …. ni nobenega pošiljanja energije. Če bi človek resno doujel, da dejansko ,,aktivira,, svojo lastno energijo, ki je itak povezana s vsem in da s tem ,,aktivira,, ali podda v gibanje energijo, ki je ,,ciljem,, v osebi ,,v daljavi,, bi mu postalo vse bolj osebno in bi občutek odgovornosti za neposredna dejanja bil veliko bolj prisoten. Obstaja razlog za to, da stranke se bolj odzivajo na terapije na daljavo in to prav iz naslova ,,zaupanja ali predaje vesolju,, ne pa človeku (ga ne vidijo in podzavestno ga itak črtajo).

  Povem Vam, da Zdenko Domančič je genij. Več in več izkušenj imam, več to vidim. Dokler iščemo ljubezen izven sebe, na isti način in s isto silo, iščemo krivca izven sebe. V tem labirintu ,,telesa bolečine,, pa nas vodijo strukture, ki smo sami zgradili, da ne čutimo naše telo bolečine. Drugače rečeno ,,žejnega čes vodo,, (ta prispodoba mi je res full všeč).

  Vsak, ki resno misli delati s ljudmi, mora prvo delati sam s sabo in na sebi. Zato ker samo lastna izkušnja ima energetsko vsebino, kadar je posredovana naprej. Vse ostalo je mentalno nakladanje. Tega pa Reiki šole ne učijo, prav zaradi tega prenosa odgovornosti na ,,vesolje/ljubezen,,. Dokaz ? Evo vprašanje od mojstra Reiki via zgoraj ….

  snowcat

   

  Lepo je če deliš
  #61714
  znanje
  Participant

  Spoštovani Tedej Pretner.

  Kaj pa negativne energije. Vem, da nismo popolni in še daleč da smo, tudi ko smo  že zelo zvrezirani terapevti-smo v sebi smo ljudje. Tako imamo v sebi jezo, žalost, zemere,..itd..recimo jim vzorec in čustva nižjih vibracij.   Ali bi  bilo lahko np.tiščanje v prish te gospe med in po terapijo  (gospo je že nekaj dni prej tičalo v prsih in je pisala, kot da jo hoče nekaj pričeti kuhati) ..ali je zato močnejše tiščanje v prsih in vročina le posledica-energije reikija-ki naj bi pospešil proces transformacije energij in s tem samozdravljenja.  Ali je lahko ta proces, ki se je zgodil med in po terapijo-gleda na opis posledica, pošiljanje svojih recimo temu -negativniv vzorcev-kot negativnih eneregij, s trani terapevta na terapiranca-med samim procesom zdravljenja z Reikijem na daljavo. Na nezavedni ravni seveda.

  Vnaprej hvala za odgovor :rose:   :rose:   :rose:   :heart:   :heart:

   

   

  Lepo je če deliš
  #61715
  tadej pretner
  Moderator

  Spoštovani Tedej Pretner.
  Kaj pa negativne energije. Vem, da nismo popolni in še daleč da smo, tudi ko smo že zelo zvrezirani terapevti-smo v sebi smo ljudje. Tako imamo v sebi jezo, žalost, zemere,..itd..recimo jim vzorec in čustva nižjih vibracij. Ali bi bilo lahko np.tiščanje v prish te gospe med in po terapijo (gospo je že nekaj dni prej tičalo v prsih in je pisala, kot da jo hoče nekaj pričeti kuhati) ..ali je zato močnejše tiščanje v prsih in vročina le posledica-energije reikija-ki naj bi pospešil proces transformacije energij in s tem samozdravljenja. Ali je lahko ta proces, ki se je zgodil med in po terapijo-gleda na opis posledica, pošiljanje svojih recimo temu -negativniv vzorcev-kot negativnih eneregij, s trani terapevta na terapiranca-med samim procesom zdravljenja z Reikijem na daljavo. Na nezavedni ravni seveda.
  Vnaprej hvala za odgovor

  Aha, gre celo za tečajnico. Mislim, da je stvar v nečem, kar je glavni problem reikija pri nas.

  Reiki izhaja iz Japonske. Pri njih je povsem normalno, da imajo pozornost ves čas v hari, posledično pa odprte prve tri čakre in dobro sposobnost ozemljevanja, tako destruktivnih energij kot idej. Pri nas pa smo z zavestnostjo v glavi in večina ima ekstremno nepretočne prve tri čakre (na vzhodu recimo pravijo, da bi moralo biti 70% človekove zavestnosti pod popkom, 30% pa nad popkom, pri nas pa je ravno obratno). V Evropske države je bila žal prenesena zgolj tehnika reiki, ne pa tudi vse tisto, kar na Japonskem stoji za njim – odprte prve tri čakre. Te pa so ključne za to, kako funkcioniramo v vsakdanjem življenju. No in za reikiste je značilno, da začnejo takoj odpirati srce, načeloma pa ne delajo (ali ne delate ;o) ) na spodnjih treh čakrah. To lahko privede do več različnih težav; npr:
  – Odpre se ti srce in se začneš še bolj zavedati stvari, ki te v vsakdanjem življenju motijo, a ker nimaš pretočnih spodnjih treh čaker, nisi sposoben/sposobna realizirati potrebnih življenjskih sprememb;
  – Če energijo zbiraš v srcu, tam načeloma ne ostane, saj srce nima sposobnosti akumulacije energije. Nekam mora steči. Če so spodnje čakre zaprte, energija ne more navzdol, ampak gre navzgor, v glavo in se vključi v naše koncepte in potem pogostokrat na veliko razlagaš folku, kaj je duhovno in kaj ni.
  – Včasih pa energija, zbrana v srcu res ne steče nikamor. Takrat se pojavijo občutki tiščanja, podobni tistim, ki jih imajo včasih ljudje, ki so z racionalnim umom izkontrolirali svoj čustveni svet. To ponavadi počnejo moški. In ker grenak okus podpira energijsko pretočnost srca, je morda v tem razlaga, zakaj številnim moškim tako paše pivo.
  Mislim torej, da je šlo ravno za to – bejba je verjetno delala na odpiranju srca, energija ni stekla nikamor, pojavilo se je tiščanje, ki se je pri reikiju na daljavo le še poglobilo.
  Sprašuješ tudi glede prenosa destruktivnih vzorcev – do njih pride veliko pogosteje pri kontaktnih terapijah in sicer takrat, ko terapevt ni sposoben oziroma ne zna vzdrževati občutka praznine.

  Vem sicer, da ti zgoraj napisano ni prav nič všeč. Ampak mislim, da kar dobro odraža glavni problem tukajšnjega reikija – zanemarjanje dela na prvih treh čakrah. Če boš to uvedla v svoje seminarje, bo manj tovrstnih težav, same terapije reikija pa bodo bistveno kvalitetnejše.

  Lepo je če deliš
  #62299
  Potočnik
  Participant

  Pozdrav

  Ker se prvič javljam, vse lepo pozdravljam. Forum šele spoznavam in se opravičujem za kakšne napake.

  Zanima me ali ima kdo knjigo Celostni reiki in je več ne potrebuje. Kupim.

   

   

  Lepo je če deliš
  #62424
  Potočnik
  Participant

  A je slaba pretočnost prvih treh čaker povezana s slabo gibljivostjo hrbtenice (pretežno sedenje, delo za šivalnim strojem, grbasta drža, sesedanje vretenc, neizvajanje vaj za prožnost hrbtenice…).

  Ali se z izvajanjem kobre, strešice….pretočnost poveča in doseže energetska uravnovešenost telesa, razbremenitev srčne čakre…

  Lepo je če deliš
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.