Odgovori na: Knjiga Življenja

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Knjiga Življenja Odgovori na: Knjiga Življenja

#60852
snowcat :)
Participant
 In če božanske podlage sploh ne bi bilo, potem se tega vprašanja znotraj te matrice nihče ne bi mogel sploh vprašati, saj se ne moreš vprašati po nečem, kar ne obstaja. In tudi se nihče ničesar ne bi mogel spraševal, saj sploh ne bi bilo obstoja.

Človek prične iskanje boga takrat, kadar ugotovi ali pride v situacijo, da njegova lastna moč mu ne zagotavlja zadovoljstva (na karkoli ravni – od ločenosti, do brezmoči, do ….). Torej tisto, ki je pojavni svet ne deluje tako, da se počuti zadovoljenega. Zato se pojavi vprašanje ali je možno, da obstaja nekaj v nevidnem svetu, da ga lahko podpre…. s tem, da vezano na zgodovino človeka, izraz bog/neviden svet prej ali slej pride po poti do človeka. Pač toliko je ta ideja razširjena. Ali lahko rečemo, da PLATON je bil genij….

Naslednji korak pa je KDO – KOMU – KAJ in ZAKAJ….. ja, ta dimenzija je fascinantna. dejstvo, da je možno, da obstaja ogromno drugih dimenziji ne samo pojavnega sveta, pa ne spremeni dejstva, da človek iz svoje kože ne more skočiti in da vse izkušnje tega pojavnega sveta, začuti na tej koži. Kaj pa je kadar zapusti to kožo, je pa zmeraj špekulacija in je prav fascinantno, da ni nobenega dokaza o svetu ,,za kožo,,. Zakaj ? Zato ker dokler človek je v koži, ne more poštekati stanje izven kože…. ha-ha-ha-ha

hvala za obširno obrazložitev in vloženo energijo

snowcat

Lepo je če deliš