Forum Duhovnost › Forumi › Zdrava prehrana › zdravilne rastline
anja wrote: Esenca (dišava) je za srčno, za druge pa ne vem…
saj , mislila sem za eterično olje …
ker mal je tud afrodizaka tale vrtnica …
anja wrote:
ker mal je tud afrodizaka tale vrtnica …za afrodizijak pa nisem vedela…
skratka v mojih tabelcah …imam da je vrtnica za pravo čakro….je pa res piše rdeča vrtnica …
šipek -divja vrtnica pa za četrto….
Sem sama tudi to prebrala ….
Samo zeliščar zelo znan Jože Kukman ( mislim da je bil on spomnim se da so omenjali tudi to stik d.o.o.) je na vprašanje kako se kuha šipkov čaj rekel naslednje :
Da šipek zvečer namočiš v hladno vodo , pustiš namočeno čez noč , potem precediš in pogreješ.
Da s tem se ohrani več vitamina C .
Mogoč ima kdo ašičevo knjigo o zeliščih -jaz jo nimam….ne vem pa kako tam pravijo na to?
Potem mora v tej knigi pisati enako.
strelka2011-10-26 17:36:08
Ne vem …kaj pa vem , ta čaj je itak bolj kisel kot ne …
do zdaj sem ga kuhala čist obično .. kot se kuha čaj …
Ponavdi se nakmakajo kakšne take zadeve ..kaj vem ki izločajo sluz …za šipek sem pa prvič slišala , da se ga predhodno namaka.
bom pa poskusila tudi drugače ….pa da vidim razliko …če ne druzga mora bit bolj kisel.
Ne sladkam pa itak nobenega čaj …ker pol mi to ni to….čist kaprica moja.