zdravilne rastline

Forum Duhovnost Forumi Zdrava prehrana zdravilne rastline

Prikaz 113 prispevka (od skupno 256)
  • Avtor
    Prispevki
  • #11475
    strelka
    Participant

    anja wrote: Esenca (dišava) je za srčnoSmile, za druge pa ne vem…Flower

    Embarrassed
    saj , mislila sem za eterično olje …Smile
    ker mal je tud afrodizaka tale vrtnica …

    Lepo je če deliš
    #11476
    anja
    Participant

    strelka wrote:

    ker mal je tud afrodizaka tale vrtnica …

    za afrodizijak pa nisem vedelaSmile
    Lepo je če deliš
    #11482
    strelka
    Participant

    anja wrote:

    ker mal je tud afrodizaka tale vrtnica …

    za afrodizijak pa nisem vedelaSmile

    skratka v mojih tabelcah …imam da je vrtnica za pravo čakro….je pa res piše rdeča vrtnica …
    šipek -divja vrtnica pa za četrto….
    Ermm

    Lepo je če deliš
    #11498
    anja
    Participant

    Rožnata pa za četrtoWinkSmile…pa saj tako lepo diši, da ti je kar lepše pri srcu, ne?Smile

    …za šipek piše v knjigi Zdravilne rastline in njih uporaba tudi, da količina vitamina C s časom kuhanja do 10 min naraščaSmile
    Lepo je če deliš
    #11500
    strelka
    Participant

    Sem sama tudi to prebrala ….
    Samo zeliščar zelo znan Jože Kukman ( mislim da je bil on spomnim se da so omenjali tudi to stik d.o.o.) je na vprašanje kako se kuha šipkov čaj rekel naslednje :
    Da šipek zvečer namočiš v hladno vodo , pustiš namočeno čez noč , potem precediš in pogreješ.
    Da s tem se ohrani več vitamina C .
    Smile
    Mogoč ima kdo ašičevo knjigo o zeliščih -jaz jo nimam….ne vem pa kako tam pravijo na to?
    Potem mora v tej knigi pisati enako.

    strelka2011-10-26 17:36:08

    Lepo je če deliš
    #11502
    anja
    Participant

    …jaz tud nimam Ašičeve knjigeUnhappy..na netu pa najdeš oba načina kuhanja…nimam pojma kateri je pravi. Za tole kuhanje 10 min sem jaz tud razmišljala če je res dobro (ker je vitamin C občutljiv na temperaturo), ampak pravijo, da so preverili s poskusiSmile

    Lepo je če deliš
    #11503
    strelka
    Participant

    Smile
    Ne vem …kaj pa vem , ta čaj je itak bolj kisel kot ne …
    do zdaj sem ga kuhala čist obično .. kot se kuha čaj …
    Ponavdi se nakmakajo kakšne take zadeve ..kaj vem ki izločajo sluz …za šipek sem pa prvič slišala , da se ga predhodno namaka.
    bom pa poskusila tudi drugače ….pa da vidim razliko …če ne druzga mora bit bolj kisel.
    Ne sladkam pa itak nobenega čaj …ker pol mi to ni to….čist kaprica mojaSmile.

    Lepo je če deliš
Prikaz 113 prispevka (od skupno 256)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.