Vpliv glasbe na rast marjetic
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › Vpliv glasbe na rast marjetic
- This topic has 4,919 odgovorov, 35 glasov, and was last updated 6 years, 4 months nazaj by strelka.
-
AvtorPrispevki
-
21. 10. 2012 ob 11:36 #17062nekdodrugČlan
strelka wrote:
Ja prav imaš menja se hitro ampak trenutno je meni okus obstal pri miru vsaj za enkrat že od leta 2008 se mi ni skoraj spremenil mogoče kakšna pesem da mi je zdaj všeč ko mi prej ni bila to ja in še kakšno skupino najdeš ko ti je všeč in podobno… ( Starejši si bolj razumeš sporočilo glasbe ) Takole bom povedal na začetku naprimer nekje leta 2003 sploh nebi pomislil da bi mi lahko kdaj bil black metal všeč ampak nekje leta 2005 sem ga začel že intenzivno poslušat ne vseh pesmi ampak določene in vsako leto mi je postajalo vedno več skupin všeč in zdaj smo tam kot smo, skoraj vse najbolj zane skupine od black metal dobro poznam skoraj jih ni več ( znanih skupin ) da jaz nebi poznal tako kot ime benda kot ime pesmi trenutno še samo pesmi skupaj zbiram tiste ki sem jih vpreteklostih spustil so mi kar zlepa postale všeč ( torej bolj kot si star lažje razumeš ) in končaš tam kot sem trenutno jaz “Intenzivni ali pa že odvisni poslušatel balck metala ” in nič več ne bom napisal saj nimam več kaj…
Starejši si bolj razumeš glasbo …?
Kaj pa vem …veš ne vem kaj bi bilo , če bi ti zašopal eno
tvojo black metalsko osemdeset letnemu gospodu …?Ali enemu malemu otročku …?
iN potem pa enemu v srednjih letih?
Kaj misliš kdo bi bolj pravilno »razumel« to glasbo in kdo
bolj prvinsko odzival ?Ni važno , ali pa eno lady gaga…nima veze?
meni se je okus za majčekeno spremenil …. Zde ima rada tudi kaj drugega ….čist odvisno od mojega počutja …
Bom pa eno zdele prilepila en linkec..na tole mačke reagirajo
–(preskušeno na mladem šestmesečnem zelo igrivem in brihtnem mucku)…ful se umirijo ..in zadovoljno predejo?Trenutno bi moj black metal najbolje razumel nekdo ki je srednjih let in posluša seveda metal saj drugače….
Če bi nekemu 80 letniku tole dal nebi bil prida kaj zadovoljen no seveda če že prej ni imel rocka rad ( če je naprimer čez osemdeset ali pa manj ( metal se je začel razvijat komaj poznih osemdesetih torej je še mlada zvrst torej če seštejeva nekej od 85 ali pa 84 leta je to 28let torej če odšeteješ okroglih 80 minus 28 je to 52 torej bi on začel metal poslušat pri 52 letih to pa nevem ravno če bi šlo tudi če je 70 star je to potem 42 ( to je prpozno za spoznavanje novih zvrsti glasbe vrjetno bi tale 42 letnik raje rock’n roll poslušal ali pa hard rock kot pa metala takrat če greva v zgodovino nazaj če pa je prej pri manj kot 40 letih začel poslušat metal tam od 30 – 40 torej je danes 58 ali 68 ja ti pa bi že bili malo bolj zadovoljni ( ampak ti moreš iz tega vidika gledat da je nekdo ali ta ki je zdaj star 58 ali pa 68 že prej poslušat rock n roll ali pa rock da bi mu to bilo zdaj všeč ) torej sva prišla na srednja leta z dokazaom )
Takole zdaj pa še za malčke ( malčki ne poslušajo ičesar sami tako da bi lahko rekli da nekaj intenzivno poslušajo ( ponavadi tisto kar njihovi starši poslušajo ) ) Torej ne moremo vzet v primerjavo najmajše lahko pa tam od 8 leta naprej ( torej če ti nikogra ne poznaš da bi v tvoji družini metal poslušal ne moreš na to it saj na radijo postajah ni metala razen pozno zvečer ampak takrat skoraj nihče ne posluša, oglasov ni da bi kje bil, toreje iz medijev zelo težko najdeš kakšno dobro metal pesem… ). Sami si jih moraš poiskat tako rečeno ali pa da ti nekdo drug pove ki že dlje časa posluša metala in da pozna kakšno dobro pesem…
Torej od 8 do 12 leta težko koga najdeš da bi metal poslušal razen če ima slučajno očeta ali pa mamo ki poslušata metal….
Torej lahko rečemo da metal poslušajo povprečno od 14 leta ali pa 12 saj je veseeno pa nekje do 60 leta… To je nkje mejno obdobje lahko pa se tdi najdejo posamezniki ki so ven iz tega povprečja kot sem jaz tudi bil…
Takšni ko že od majhnih nog ne poslušajo kakšnega rocka ( hard ) težko potem preidejo na metal ali pa skoraj nikoli razen kakšno metallicko še ostalo pa ne ( ne razmišlajo o pomeni pesmi ampak o zunanjosti ) in sva spet pri tisti temi ki sva jo zadnjič obdelala…
To je za enkrat vse…
In še eno dobro pesem…
Če si ni kdo kupil tegale dvd je veliko zamudil
Jaz ga niama ampak kupil sem cd iz live koncerta en vivo…
21. 10. 2012 ob 11:42 #17063nekdodrugČlanIn še celotni posnetek koncerta…
21. 10. 2012 ob 11:51 #17064nekdodrugČlanPa še ena dobra pesem od Mayhem-a
21. 10. 2012 ob 14:46 #17065strelkaParticipantnekdodrug wrote:
Trenutno bi moj black metal najbolje razumel nekdo ki je srednjih let in posluša seveda metal saj drugače….
Če bi nekemu 80 letniku tole dal nebi bil prida kaj zadovoljen no seveda če že prej ni imel rocka rad ( če je naprimer čez osemdeset ali pa manj ( metal se je začel razvijat komaj poznih osemdesetih torej je še mlada zvrst torej če seštejeva nekej od 85 ali pa 84 leta je to 28let torej če odšeteješ okroglih 80 minus 28 je to 52 torej bi on začel metal poslušat pri 52 letih to pa nevem ravno če bi šlo tudi če je 70 star je to potem 42 ( to je prpozno za spoznavanje novih zvrsti glasbe vrjetno bi tale 42 letnik raje rock’n roll poslušal ali pa hard rock kot pa metala takrat če greva v zgodovino nazaj če pa je prej pri manj kot 40 letih začel poslušat metal tam od 30 – 40 torej je danes 58 ali 68 ja ti pa bi že bili malo bolj zadovoljni ( ampak ti moreš iz tega vidika gledat da je nekdo ali ta ki je zdaj star 58 ali pa 68 že prej poslušat rock n roll ali pa rock da bi mu to bilo zdaj všeč ) torej sva prišla na srednja leta z dokazaom )
Takole zdaj pa še za malčke ( malčki ne poslušajo ičesar sami tako da bi lahko rekli da nekaj intenzivno poslušajo ( ponavadi tisto kar njihovi starši poslušajo ) ) Torej ne moremo vzet v primerjavo najmajše lahko pa tam od 8 leta naprej ( torej če ti nikogra ne poznaš da bi v tvoji družini metal poslušal ne moreš na to it saj na radijo postajah ni metala razen pozno zvečer ampak takrat skoraj nihče ne posluša, oglasov ni da bi kje bil, toreje iz medijev zelo težko najdeš kakšno dobro metal pesem… ). Sami si jih moraš poiskat tako rečeno ali pa da ti nekdo drug pove ki že dlje časa posluša metala in da pozna kakšno dobro pesem…
Torej od 8 do 12 leta težko koga najdeš da bi metal poslušal razen če ima slučajno očeta ali pa mamo ki poslušata metal….
Torej lahko rečemo da metal poslušajo povprečno od 14 leta ali pa 12 saj je veseeno pa nekje do 60 leta… To je nkje mejno obdobje lahko pa se tdi najdejo posamezniki ki so ven iz tega povprečja kot sem jaz tudi bil…
Takšni ko že od majhnih nog ne poslušajo kakšnega rocka ( hard ) težko potem preidejo na metal ali pa skoraj nikoli razen kakšno metallicko še ostalo pa ne ( ne razmišlajo o pomeni pesmi ampak o zunanjosti ) in sva spet pri tisti temi ki sva jo zadnjič obdelala…
ne vem …sem pa menja , 80 letniku tole nikakor ne bi bilo po volji, mogoče bi jim bilo odklonilno , ker so rastli v drugačnem času , mogoče so bili strogo versko vzgojeni …po drugi strani , pa jih na to zvrst ne veže noben spomin …torej v njih ne bi prebudil nobenega čustva , al karkoli že …razen seveda , če jih je v prejšnem življenju inkvizicija upravičeno pokurla …( hec :::)otrok-dojenček zelo podobno …samo , da bi po moje najprej pokazal zanimanje zato , saj koneckoncev nima nobenega strahu , ker zadeve ne pozna, razum , da bi razčlenjeval, kaj je prav in kaj narobe tudi ne …torej se bo glasbi prepustil , ampak ker je zelo instinktiven …in hitro dojame kaj mu je všeč in kaj ne ..bo to tudi pokazal.Predvidevam pa , da hrup , ostri toni , itd itd ..prav blagodejno ne vplivajo na telo, …torej bi otroček kmalu pokazal , da mu to ni prija in bi jokal ….po moje ,nisem pa psiholog ….Bi me pa zelo zanimalo ..kaj bi se res dogajalo …srednja leta …kaj pa vem …je pa nekje vmes…po moje se obnašajo podobno kot osemdesetletniki…, če mu ta galsba ni všeč ..mu pač tudi potem ne bo …po moje.strelka2012-10-21 14:46:50
21. 10. 2012 ob 15:04 #17066strelkaParticipantWhitney Houston…
21. 10. 2012 ob 22:00 #17067nekdodrugČlanstrelka wrote:
Trenutno bi moj black metal najbolje razumel nekdo ki je srednjih let in posluša seveda metal saj drugače….
ne vem …sem pa menja , 80 letniku tole nikakor ne bi bilo po volji, mogoče bi jim bilo odklonilno , ker so rastli v drugačnem času , mogoče so bili strogo versko vzgojeni …po drugi strani , pa jih na to zvrst ne veže noben spomin …torej v njih ne bi prebudil nobenega čustva , al karkoli že …razen seveda , če jih je v prejšnem življenju inkvizicija upravičeno pokurla …( hec :::)otrok-dojenček zelo podobno …samo , da bi po moje najprej pokazal zanimanje zato , saj koneckoncev nima nobenega strahu , ker zadeve ne pozna, razum , da bi razčlenjeval, kaj je prav in kaj narobe tudi ne …torej se bo glasbi prepustil , ampak ker je zelo instinktiven …in hitro dojame kaj mu je všeč in kaj ne ..bo to tudi pokazal.Predvidevam pa , da hrup , ostri toni , itd itd ..prav blagodejno ne vplivajo na telo, …torej bi otroček kmalu pokazal , da mu to ni prija in bi jokal ….po moje ,nisem pa psiholog ….Bi me pa zelo zanimalo ..kaj bi se res dogajalo …srednja leta …kaj pa vem …je pa nekje vmes…po moje se obnašajo podobno kot osemdesetletniki…, če mu ta galsba ni všeč ..mu pač tudi potem ne bo …po moje.Poglej veliko razlogov je lahko kajpa vem di si dala enega jaz drugega pač vse je odvisno od čloeka mogla bi še tukaj na tej temi kdo sodelovat ki pa nima rad metala in rocka in bi nama lahko on natančneje povedal zakaj ne posluša ( ni važno kakšna so leta )… Vseeno ti imaš rada saxson, iron maiden in si že v metalu in tudi ti težko rečeš zakaj ne poslušajo midva lahko govoriva samo na splošno kako si midva to nekako predstavljava ampak več takšnih bi moglo v tej temi trenutno sodelovat da bi lahko natančneje potem vse skupaj povzeli trenutno lahko samo najina dva mišlenja zakaj ne poslušajo…
Izpustiva najmalajše in starejše ( lahko bi sodelovali kdo ki je srednjih let ali pa še razlikoma mlad tamo od 20 leta starosti pa do 40 leta zakaj nimajo radi metala ( pustiva black metal pri miru vzamema metal na splošno )…
21. 10. 2012 ob 22:06 #17068nekdodrugČlanPa še eno mešanico za konec dneva ( Sepultura ) ( mešanica Tresh metala in Death metal ampak Death metal bi bil za njih preveč ( nekak mešanica mogoče čisto malenkost in še to pri vokalu ))
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.