Ustna izrocila

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Ustna izrocila

 • Avtor
  Prispevki
 • #3962
  Napsha
  Član

  V nebulozah piseta zlati rez in strelka o zahvali in daritvi, pa sm se spomnila moje pokojne stare mame, ki je zmeri zamolila pred obrokom, pa sem se mal bolj pomislna nanjo, pa na to, da mi je ona pravzaprav brez ksne razlage, samo s svojim nacinom zivljenja, pustila vsaj zame vredno sporocilo.

  Jst sem z njo kot otrok dost cajta prezivela, ker nisem sla v vrtec, ampak me je ona merkala, pa se spomnem tud, da je vsak dan ko je zazvonil v cerkvi ob poldne, zaprla oci in zamolila, cist zase, se ni nc brigala a bom jst tud a ne, to je blo njenih pet minut. In jst ce to prklicem nazaj, enostavn cutim njen mir.
  Mama je mela njivo, pa sm se jst igrala po svoje zraven nje, ko je ona obdelovala, pa se mi zdi da je mela cist direktno in spostljivo povezavo s to zemljo, do zadnga centimetra vse obdelan, pa je ob sobotah nalozila svoje gare z zelenjavo in sla to na trznico prodat, tud ko je blo ze vsega cez glavo dost pr bajti, pa ji res ne bi blo treba, se prav da ji njeno delo ni blo samo vir zasluzka, ampak tud njeno zadovoljstvo.

  Mamo je moj star ata pustu (se je obesu) z osmimi otroci, na mali kmetiji, brez ksne financne podpore in men se res zdi, da je ona crpala svojo notranjo moc, ne samo skoz vero, ampak njeno povezavo z bogom in zemljo in men ona s svojo prisotnostjo v lajfu sporoca, da je cist mozno imet svoj mir in zadovoljstvo, ne glede na okoliscine.

  Pa se mi zdi tkole, ko brskamo po seb, pa vracamo nazaj tista prevzeta prepricanja, k nam nc ne pomagajo, so pa tud sporocila, ki pa majo svojo vrednost, pa sm mislna, da si lohk recimo zdele cez poletje mal povemo, ce se nam zdi, da smo od koga prejeli ksno tako sporocilo.

  Lepo je če deliš
  #3963
  zlati rez
  Član

  Hja…..tele naše stare mame so da best…..men je moja velikrat rekla, da gre ljubezen skoz želodec…..hahaha…..evo, zdej je pa že znanstveno dokazano, da imamo trebušne možgane…….hahahaha…..

  Lepo je če deliš
  #3964
  Napsha
  Član

  Ja ja pametni so teli nasi trebuhi, dobr vejo kva prija hahahaha

  Lepo je če deliš
  #3977
  tadej pretner
  Moderator

  Napsha wrote: men se res zdi, da je ona crpala svojo notranjo moc, ne samo skoz vero, ampak njeno povezavo z bogom in zemljo in men ona s svojo prisotnostjo v lajfu sporoca, da je cist mozno imet svoj mir in zadovoljstvo, ne glede na okoliscine.

  Ql. Po mojem čez nek religiozni sistem kot tak, in vera vanj, vpliva na notranjo moč zgolj v smislu zaupanja v življenje. Resnična notranja moč izhaja iz povezave s svojo bitjo, logična posledica pa sta ob čutek integriranosti z vsem manifestiranim in nemanifestiranim (ali če hočeš – z Zemljo in Bogom).

  Lepo je če deliš
  #4000
  Napsha
  Član

  [/QUOTE]

  Ql. Po mojem čez nek religiozni sistem kot tak, in vera vanj, vpliva na notranjo moč zgolj v smislu zaupanja v življenje. Resnična notranja moč izhaja iz povezave s svojo bitjo, logična posledica pa sta ob čutek integriranosti z vsem manifestiranim in nemanifestiranim (ali če hočeš – z Zemljo in Bogom).
  [/QUOTE]

  Moji obiski so sli, namrec moja druzina me je prsla obiskat prvic odkar zivim v tujini in sem ful vesela za ta dogodek!
  Tadej, se cist strinjam s tem kar pravis, sej pravzaprav samo preko svoje biti tud lahko cutis povezavo s celoto, zdej katere besede se uporabijo verjetn ni pomemben. Na razlicne nacine pac iscemo povezavo s svojo bitjo.

  Lepo je če deliš
  #7323
  Misogi
  Član

  Ja šele dons skozi vse prigode procesov, metod, učenj, itd spoznavam vrednost in preprostost ter predvsem resnico v ljudskih pregovorih, rekih. Modrosti. Kar seješ, to žanješ, recimo. Pa sigurno niso poznali pojma Karme. Clap

  Lepo je če deliš
  #7358
  zofija
  Član

  Misogi wrote: Ja šele dons skozi vse prigode procesov, metod, učenj, itd spoznavam vrednost in preprostost ter predvsem resnico v ljudskih pregovorih, rekih. Modrosti. Kar seješ, to žanješ, recimo. Pa sigurno niso poznali pojma Karme. Clap

  Men je recimo tale tud fajn: Če povprečnemu človeku vzamemo njegovo življensko laž, smo mu hkrati odvzeli njegovo srečo………………..

  Al pa ta je tud men huda oz.resnična: Razblinite svoje želje in dosegli boste duševni mir, povečajte svoje želje in pristali boste v norišnici…….ta je huda hahahahahahahaha………

  Ali pa ta, ta je se mi zdi taka za naš veličastno-bogi razum: Kdor se zaveda svojega neznanja, je naredil že velik korak k znanju……

  Ta je tud men resničnohuda: Človekova prava naloga v življenju je le ta, da najde samega sebe!!!!!

  In potem človek sploh opazi, da kako veliko je treba vedeti, preden opazimo, da kako malo vemo………ponižnost…….

  Tale misel, juhuhu, je pa za nas vse, in sicer: ŽIVLJENJE NI PROBLEM, KI GA MORAMO REŠITI, TEMVEČ RESNIČNOST, KI JO MORAMO IZKUSITI……….

  Pa, da sem še mal pametna naprej, kolker sem bila dozdej juhej, juhej….to je še ena taka meni resnična misel, ki jo je napisal, ne vem, da kdo,ampak je pa…pač ….taka kot je……..

  in sicer: Kadar kaj berete, se najprej vprašajte, zakaj to berete?

  Ali berete mogoče zaradi informacije? To je recimo en razlog…

  Ali, berete morda zato, da bi vedeli? Informacija je samo pot, cilj je vedenje( z apostrofom na prvi e, sam ne znam na računalnik tega apostrofa narediti, jebi ga….)

  jOJ, SAM ŠE TALELE: pRAVA GENIJALNOST BIVA V SPOSOBNOSTI PRESOJE NASPROTUJOČIH SI PODATKOV………….

  Zdej pa res, sam še talele od, tle pa celo vem “avtorja”, in sicer;: PLaton je trdil, da je resnično človeško vedenje( spet ta aqpostrof na e) , mogoče doseči le neposredno iz duhovnega sveta, brez vsakršnih posrednikov…………

  Heartlubčka vsem…………………..in mantra hahahahahahahahahahahahahhahahhahahah, mater je lušten……….kj ne?……….

  Lepo je če deliš
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.