Tantum Verde – tihi ubijalec

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina Tantum Verde – tihi ubijalec

 • Avtor
  Prispevki
 • #12410
  horus
  Participant

  Ali je kdo od neodvisnih raziskovalcev s pomočjo laboratorijske analize ugotovil, kako zdrav in primeren za širšo uporabo – ustne vode, pršila, etc. – pri ljudeh naj bi bil, kot to zagovarjajo, seveda s svojimi “dokazi” predstavniki podjetja PENOVIA, ki je bilo ustanovljeno leta 1991 v ZDA, kjer skupaj s svojimi ostalimi izdelki zapolnjujejo 50% svoje proizvodnje in so svoje tovarne razširili po vsem svetu, izdelke pa prodajajo v več kot 91-ih državah sveta ? Najbolj zaskrbljujoče pa je to, da to ustno vodo za izpiranje ust po vsakem obroku – baje po novem ta famozna voda še lajša bolečine pri vnetem grlu ??? – tako vsaj zatrjujejo vsak dan / nekajkrat na dan celo na slovitem ( v Slovenskem prostoru, da ne bo pomote ) in tako prehvaljenem radiu CENTER – priporočajo razni osbki, ki se imenujejo DENTISTI , celo, da je primerno za otroke, mlajše od 6 let !!! Se zavedajo odgovorni na radiu CENTER, da posredno zastrupljajo ljudi s svojo reklamo – ali pa jim je mar le denar od podjetja, s katerim so sklenili pogodbo o oglaševanju tega izdelka ( pa naj bo to PENOVIA ali pa PANMARI d.o.o., ki je generalni zastopnik za izdelkov PENOVIA BOTANICA za Slovenijo in ostale države bivše YU ), za zdravje ljudi, ki so zavedeni z njihove strani, pa jim je figo mar ? Če imajo na radiu CENTER jajca, naj javno zanikajo zgoraj navedeno – seveda z resničnimi dokazi.

  HORUS vrača udarec # 3 !
  Lepo je če deliš
  #12412
  BAD-BOY
  Participant

  Še povej nam kaj je tako škodljivega v tantum verde. Se strinjam, da je malo smešno, da ta vodica pomaga tudi pri vnetem grlu. Se mi zdi, da so se to kar naekrat spomnili. Najprej je bila namenjena samo izpiranju ust, potem so pa rekli pa dajmo še rečti, da je dobra še za grlo. Se mi pa drugače zdi tantum verde super zadeva za vnetja in razne ranice v ustih. Mi je že ta vodica pomagala. Edino cena mi ni všeč pri tantum verde. Da bi pa to vodico jaz ali pa kdorkoli uporabljal vsak dan kar tako se mi pa ne zdi smiselno.

  Sem pa tudi že napisal, da smo imeli včasih super izdelek za take probleme (ranice v ustih). To je bil propolis. Si nanesel par kapljic na ranico in se je v nekaj sekundah naredila plast, če to ranico. Če to narediš danes ni o tej plasti ne duha ne sluha. Barabe pogoltne so očitno k originalnemu receptu začele dodajati malo preveč vode. Tako, da kar se tiče učinkovitosti tantum verde zmaga.

  Lepo je če deliš
  #12413
  horus
  Participant

  Njegova škodljivost je v tem, da je kemično izdelan – poln raznih kemikalij, ki se s stiku z sluznico v ustih neovirano prenašajo in vnašajo v telo in vsakodnevna uporaba oz. večkratna na dan je prav gotovo škodljiva za naše telo. Zakaj si ne omislite naravno alternativo, ki ima veliko boljši učinek in je 100% naravne sestave – v 2l vode damo 2vel. žlici žajblja in nekaj klinčkov, nakar pustimo rahlo vreti 15min in čaj precedimo v drugo posodo, ki jo pokrijemo, da hlapi čaja ostanejo v posodi in ko je čaj še topel, ne prevroč, ga prelijemo v dve steklenici in ju zamašimo s plutastim zamaškom. Ta čaj lahko brez skrbi uporabljamo cca 2 tedna – ne bo se nam “pokvaril” – in to za vsakodnevno izplakovanje ust po vsaki zaužiti hrani, saj je žajbelj zelo močno antibakterijsko sredstvo in ga sam uporabljam že več kot leto dni v ta namen, ker pomaga očistiti in dezinficirati ustno votlino brez škodljivih posledic za naše telo. Povrhu vsega pa je še zelo poceni in obenem učinkovita varianta, preverjana na podlagi naše zdrave kmečke pameti nasproti nekemu tujemu, nepreverjenemu in po moje škodljivemu izdelku. Mislim, da se uvaža pri nas veliko te sumljive in strupene navlake. Naj mi radio Center zavrti pesem ” Killing me softljy ” , original, od Roberte Flagg !

  Lepo je če deliš
  #12415
  strelka
  Participant

  Ermm
  Saj piše da spada med nesteroidna protivnetna zdravila….
  Na splošno ponavad so to kakšni antirevmatiki, ibuprufen ….itd.
  Značilno za ta zdravila je , da pri velikih odmerkih oz. pa stalnem jemanju , da slabo vplivajo na prebavila in pa dražijo želodčno sluznico.
  To piše na vsakem navodilo za uporabo takih zdravil.

  Za ta tantum verde …pa tud, če je res hudo ..da bi se s tem kar tako preventivno nalival pa pršil vsepovprek ..pa jasno da ne.
  Ponavadi pišejo strrasnki učinki saj v večina primerov …tudi če ti zdravnik striktno ne pove …so navodila.
  Samo žal to ni zdravilo …kaj vem da bi zadevo pozdravilo.

  Kaj pa Curasept ..antiseptik.?
  Za vnete dlesni je čist ok. A kaj škoduje?

  strelka2011-12-28 21:21:07

  Lepo je če deliš
  #12419
  horus
  Participant

  Stvar je v tem, da ta Tantum Verde ( in še marsikatero drugo “zdravilo” ) povzroča – da s tem, ko pride v dotik z našo ustno sluznico, preko katere se prenesejo v telo njegove kemikalije, ki uničijo vse mikroorganizme, nujno potrebne za normalno delovanje našega celotnega prebavnega trakta – padec ali izničenje celotnega PH faktorja teh mikroorganizmov v našem telesu. In zato nastanejo razne zdravstvene težave, ki si jih ne znamo niti mi, niti naš osebni zdravnik razložiti – on pa nam predpiše kakšno zdravilo, ki celo stvar še poslabša, saj tablete ravno tako uničujejo te mikroorganizme. Rešitev za povrnitev tega PH faktorja na optimalno raven pa je SIROTKA, naraven produkt iz svežega mleka ( a ne tistega iz trgovine, ki je že obdelano tako ali drugače in osiromašeno oz. izničeno vsebnosti teh mikroorganizmov ). Enako je z vsemi mlečnimi izdelki, ki jih kupujemo v trgovini. Sirotka se enostavno ne more pokvariti, vsaj domača ne, ki je naravna in brez umetnih primesi, saj je to končni produkt mleka. Količina 6,5 l svežega kravjega mleka zadostuje za cca. 1,5kg sveže skute in 5l sirotke, ki recimo meni zadošča za teden dni. Poleg tega, da se z uživanjem sirotke normalizira prebavni trakt, se poveča tudi učinek “izgorevanja” zaužite hrane – telo odvzame več hranljivih snovi in manj je odpadnih, ki se izločajo iz telesa, da ne omenjam zelo lahkega prebavljanja vse hrane in nobenih neželenih stranskih učinkov, ki se pojavijo v primeru, če kaj čudnega pojemo. Le kam so šle vse tiste krave s starih Slovenskih kmetij ? Mislim, da jih bodo ljudje še kako pogrešali.

  Lepo je če deliš
  #12425
  strelka
  Participant

  Horus krav je dost ..še preveč.
  Saj se na glavo živine dobi subvencija …Wink. In se bolj splača met živino kot pa pridelovati si lastno hrano.
  problem je bolj , da se nič ne sadi …ker se ne splačaTongue, ….ker je v teh nacionalnih verigah , hrana full pocen …
  Ker na silo nižajo cene ..in evropa jih še podpira ..samo z namenom , da se ruši domače kmetijstvo …in da se prevzame trg.
  Saj to ni samo pri nas ..to je povsod …po Evropi…in po svetu.
  Mene krave ne skrbijo ..jih je itak že preveč…

  To čist mimo teme ……
  Glede zdravil ….bojda je pri nas še kar pod nadzorom …drugje se antibiotiki kupujejo kot bonbončki…

  Lepo je če deliš
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.