Stanislav Grof – 4 matrike

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina Stanislav Grof – 4 matrike

Prikaz 8 prispevka (od skupno 8)
  • Avtor
    Prispevki
    snowcat :)
    Participant

tadej pretner wrote:

Meni se zdi da je zanašanje na proces prisotnosti nekaj podobnega kot bi se človek zanašal na nekaj izven sebe. Aha proces bo to odpravil. Jest bom dihal tist se bo pa samo rešilo. Isti šmorn kot če bi molil in bi bog rešil.

Ko dovoliš da se ti je nekaj zgodilo in sprejmeš da se ti je zgodilo pride energija odpuščanja in je konec vsega.

S temle, kar sem v tvojem postu okrepil, je načeloma vse v redu, problem je le v tem, da tega skoraj nihče ne more narediti.
    Ali poznaš pojem “nevrološki paradoks”?
    Gre za to, da se zavemo vseh stvari šele pol sekunde potem, ko so se dejansko zgodile, medtem se pa že sproži naučeni način odziva – običajno izogibanje. Če hočeš ravnati tako, kot “predlagaš”, moraš imeti ful energije in zavestnosti, večina pa je nima. Zato se večina prav na mehko userje, ko skuša ravnati tako, kot praviš.

Kaj se sploh dogaja pri procesu prisotnosti?
    Gre za SOOČENJE z energijskim nabojem pizdarij, ki so se ti v lajfu zgodile.
    Skozi soočanje jih sprocesiraš in krepi se tvoja celovitost, energija in zavestnost.

Tvojo primerjavo iz prvega dela tvojega posta bom torej vzel kot uspelo šalo.

SG ponuja obrazložitev nastanka programov. Programov, ki se zapišejo v celično nivo bitja. Ti programi se ustvarjajo daleč pred kognitivnim delovanjem. Skupaj s temi programi je v celicah naboj/napetost. Ta naboj/napetost je tudi gonilo delovanja teh programov, torej odziva bitja na zunanje dražljaje. Istočasno pa SG poudarja, da edini način kako ustaviti avtopilota (odziv per sekund preden se človek kognitivno zaveda svoje reakcije) je podoživetje. Da bitje pride do podoživetja (primer III-tje matrice, da lahko napreduje v IV-to matrico, torej v svetlobo) mora pridobiti energijo, da to pelje. Dihalne vaje so ena od poti. Lahko tudi uporabi druge tehnike, ampak ne izogne se dejstvu, da je potrebno aktivno vložiti energijo. Recimo tudi EFT je aktivna tehnika. Bitje mora tapkat.

Do takrat kadar bitje pošteka, da se nekaj dogaja, je že na tej vibri nabral dosti več naboja in je nekako vibra očitna. Jasno, da vse gre od ,,zgoraj dol,,, tako da tudi proces gre tako. Za mene osebno je vse to veliki ,,izziv,,. Je dejansko lažje kriviti starše in družbo in vse naokrog, …. kadar pa bitje pride do zavedanja, da so zadeve izven uma in um ni orodje za reševanje, …. hm takrat postane realno zanimivo……olajšanje in način delovanja potem pa je neprimerljiv :-)

Večkrat sem že omenila, da delam Capoeiro – brazilska borilna veščina. Ni ciljem napad, ampak pameten umik in preživetje. BE WATER bi lahko rekli, da je motto. Je prav neverjetno kako se telo hitro odzove in kako um zaostaja…..kako emocije preplavijo in vplivajo na telo…..V zahvala temu športu sem vidla par takih viber, zadev, ki mi ni bilo jasno od kod in zakaj. Nisem se ubadala s tem od kod in zakaj in kako, ampak sem šla v akcijo, vložila energijo in svojo pozornost v različne tehnike in izobraženja. Same informacije imajo svojo kvaliteto, ampak dejanje je to, ki pelje k cilju. Če ni koraka, ni potovanja. Lahko kar naprej stojiš žejen v vodi do kolen.

snowcat

Lepo je če deliš
Prikaz 8 prispevka (od skupno 8)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.