Sikaniranje v sluzbi

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Sikaniranje v sluzbi

 • Avtor
  Prispevki
 • #5739
  Katka
  Član

  Bi vas prosila za nasvet…Sestra dela v privat firmi…je sefica proizvodnje.Vseskozi je rada hodila v sluzbo , zadnje pol leta pa je vse skupaj ena muka.Sodelavka jo na vsakem koraku sikanira, daje v nic njeno delo,isce napake in jih seveda obesa na veliki zvon. Sestra je borka, je pred leti prebolela kostnega raka. Zadnje mesece je skoraj ne prepoznam vec…bojim se za njeno zdravje. Energetsko je popolnoma izcrpana, zbuja se sredi noci, v sluzbo hodi ze navsezgodaj , dela seveda cele dneve. Sem ji svetovala, naj se zasciti pred zlobnostjo in nesramnostjo sodelavke. Ampak cutim, da ni sposobna niti nima moci se sestaviti nazaj. Pravi, da jo sodelavka ze zjutraj z nesramnostjo in podlostjo popolnoma sesuje. Mogoce obstaja kaksen kamen, talisman ali karkoli, kar bi jo zascitilo pred negativnostjo ki je je delezna. Kako naj ji pomagam…Mi je ena izmed najdrazjih oseb, ki mi jih je zivljenje naklonilo.Hvala

  Lepo je če deliš
  #5740
  AVATAR
  Član

  Naivnosti res ni konca…

  A res misliš, da jo bo zaščitil kos kamna ali kak talisman, ki jih tržijo naokoli ???

  Ko v realnosti dobiš na sebe napadalca…naj bo to psihično ali fizično…ni časa za duhovni hokus pokus…Ta primer zelo dobro pokaže kje na lestvici se nahaja sveto opevana duhovnost.

  Eden izmed najboljših samurajev je napisal v svoji knjigi…Napadalca moraš unićiti…mu zlomiti duha…da nikoli več ne bo imel priložnosti te napasti-ogrožati ponovno.

  Preden protestiraš te naj spomnim…da napadalka, ki se je spravila na tvojo sestro in jo počasi uničuje…dela to brez sramu in vesti.

  Lepo je če deliš
  #5747
  Anonimnež
  Nedejavno

  A te je prosila za pomoč…Question…svobodna volja pa to…Wink

  Obstaja kao avrična zaščita za točno določeno osebo…ampak to je samo kratkoročna rešitev…Priporočam objemanje sodelavke s svetlo ali roza svetlobo, odpuščanje, odstranjevanje vezi, namasmarana…pa še kaj bi se našlo…to je pač preverjeno in v kombinaciji še s kakšno zadevco dela čudeže…detajlov in tega kaj vse se lahko zgodi pa ne bi…sem že preveč nakazal pri drugih temah…Tongue
  Lepo je če deliš
  #5748
  Shiva
  Član

  Katra, če najdeš kakšno učinkovito zašito, javi. Jaz bi jo rabil, da se zaščitim pred svojo taščo.

  Lepo je če deliš
  #5752
  tadej pretner
  Moderator

  Katka wrote: Bi vas prosila za nasvet…Sestra dela v privat firmi…je sefica proizvodnje.Vseskozi je rada hodila v sluzbo , zadnje pol leta pa je vse skupaj ena muka.Sodelavka jo na vsakem koraku sikanira, daje v nic njeno delo,isce napake in jih seveda obesa na veliki zvon. Sestra je borka, je pred leti prebolela kostnega raka. Zadnje mesece je skoraj ne prepoznam vec…bojim se za njeno zdravje. Energetsko je popolnoma izcrpana, zbuja se sredi noci, v sluzbo hodi ze navsezgodaj , dela seveda cele dneve. Sem ji svetovala, naj se zasciti pred zlobnostjo in nesramnostjo sodelavke. Ampak cutim, da ni sposobna niti nima moci se sestaviti nazaj. Pravi, da jo sodelavka ze zjutraj z nesramnostjo in podlostjo popolnoma sesuje. Mogoce obstaja kaksen kamen, talisman ali karkoli, kar bi jo zascitilo pred negativnostjo ki je je delezna. Kako naj ji pomagam…Mi je ena izmed najdrazjih oseb, ki mi jih je zivljenje naklonilo.Hvala

  Tvoja sestra je v odnosu do sodelavke v vlogi žrtve – sodelavka je torej agresor. Iz vloge žrtve izstopiš na dva načina:
  – Takrat, ko se z agresorjem konfrontiraš.
  – Takrat, ko agresorju brezpogojno odpustiš (recimo s tehniko treh pisem, ki sem jo opisal na straneh 160 in 161 v knjigi Celostna bioterapija)

  Lepo je če deliš
  #5755
  AVATAR
  Član

  To z brezpogojnim odpuščanjem zveni tako čudno…se spomnim ko sem bral ta del v tvoji knjigi…no nisem prebral do konca…sem šel kar dalje…tega nisem sposoben…in težko bi našel človeka, ki bi zmogel to…če je kaj takega sploh mogoče.

  Napadalci skoraj vedno napadajo šibkejše od sebe…nekako čutijo, da lahko napadejo svojo žrtev…tako je tudi na nivoju skupnosti ali držav.

  Če napadalec čuti, da ima vajeti v svojih rokah ne pomaga nobena konstruktivnost…svoj napad po samo še ojačal dokler žrtev ne klecne.

  Tvoja sestra je tako že šibka od prestane bolezni…napadalka to dobro ve…in iskorišča ta položaj v svojo korist…verjetno želi tvojo sestro prikazat kot nekreditibilno…in prevzet njeno mesto…ali ima kakšne druge zahrbtne namene.

  Določenih napadalcev ne moreš ignorirati z nekimi psiho prijemi…ker so premočni in vejo kaj želijo…Take napadalce moraš enostavno eliminirati-razbliniti…Seveda to vsem ne gre od rok…to je stvar osebnosti…osebne moči.

  Tvoji sestri preostane samo eno…da se sooči z napadalko…ji poseka noge in njej ter drugim pokaže kje ji je mesto…Tako se bo znebila kuzle-napadalke in hkrati v kolektivu pridobila ugled…ter utrdila svoje mesto šefice.

  Mučkanje z Zepo-tovimi barvicami in kakšnim žlobrundranjem je izguba časa…napadalki bo to samo voda na njen mlin.

  Lepo je če deliš
  #5756
  AVATAR
  Član

  Seveda pa lahko šikaniranje prijavi svojim nadrejenim, ki so dolžni v skladu z zakonom ukrepat in sankcionirat takšna dejanja…ali…zadevo preda sindikalnemu zaupniku ter uveljavi pravico do pravne pomoči.

  Če tu ne uspe…bo treba it na trdo…kot sem zgoraj napisal.

  Je pa tako, da delodajalec, ki nekaj da na sebe in zaposlene v takih primerih takoj ukrepa in šikaniranje ter ostala sranja zatre v kali…napadalno golazen pa ostro sankcionira.AVATAR2010-10-14 02:51:18

  Lepo je če deliš
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.