Forum Duhovnost › Forumi › Zdrava prehrana › Recikliranje mleka?
lepo da si se potrudila, pa Oldie je tudi že opisal, sem kasneje opazila.
Meni je tudi kravje mleko uporabno…pa jogurti,..
pa vendar , Sanja Lončar pravi takole:
Za mandljevo mleko antropozofska medicina ugotavlja, da je najbližja zamenjava materinem mleku. Razmerje sladkorja in beljakovin je v njem idealno za človeka in njegove potrebe. Če iščemo zamenjavo mleka za otroke, je to idealna kombinacija. Pripravimo ga zelo enostavno. namočimo pest mandljev čez noč, zjutraj jih olupimo, nalijemo svežo vodo in vse skupaj zmiksamo v sekljalniku. “Mleko” precedimo, bolj grobe delce dodamo pecivom, solatam ali muesliju. Če madljevo mleko dajemo otrokom, pred pripravo ugriznemo vsak mandelj in izločimo grenke!
strelka2010-11-29 17:05:21
Na embalaži vsakega mleka so števila od 1 do 5. ( 1. je prvo pakiranje, 2. drugo itd … do 5. (zadnjega pakiranja )
Malce zoprn občutek prav zato ker gre za mleko … Potrošniki pričakujemo, da je sveže, a ni. :)
Po preteku roka trajanja pa gredo v predelavo tudi vse vrste sirov, salam in ostalih živil.
Lep pozdrav.
Nataša wrote: Mi firbec ni dal miru in sem pregledala vse tetrapake, kar jih imam doma, in na čisto vseh sem našla te številke: mali ledeni čaj, mandljevo mleko, kamutovo mleko in jabolčni sok. Pri vsakemu manjka katera od številk, ampak močno dvomim, da bi lahko vse te stvari tolikokrat predelali. Sumim, da ta oznaka pomeni nekaj drugega. Morda gre pa za predelavo same embalaže in ne vsebine.
Ne dvomi, tako pač je. Števila pomenijo predelavo, točno to. :)