Recikliranje mleka?
Forum Duhovnost › Forumi › Zdrava prehrana › Recikliranje mleka?
- This topic has 61 odgovorov, 14 glasov, and was last updated 11 years, 10 months nazaj by
strelka.
-
AvtorPrispevki
-
8. 11. 2010 ob 10:19 #6551
Nataša
Člantadej pretner wrote: Pred nekaj dnevi sem dobil tale mail. Ali kdo kaj ve o tem? Številke (12345), ki so v tekstu omenjene, sem res našel, a šele ko sem dvignil spodnji zavihek kartonaste embalaže alpskega mleka …
Pri nas alpskega mleka sicer ne pijemo, ker obstaja veliko bolj všečnih okusov (lešnikovo, mandljevo, kamutovo, koruzno …), ampak imam pa doma vedno kakšen dva-deciliterski zavitek alpskega mleka za goste, ki imajo radi kavo z alpskim mlekom. No, sem šla preverit, kaj piše na moji embalaži. Številke so dobro zakrinkane, moraš se malo pomatrat, da jih najdeš. Na dnu embalaže, kjer piše tetrapak, moraš dobro povlečt, da odpreš embalažo, ker je zavihek dobro prilepljen. Kdo z bolj hrhkimi nohti bi lahko hitro obupal, ker si jih lahko polomi. No, na obeh mojih zavitkih sem našla številke od 1 do 8 in na obeh je manjkala številka 7
.
Saj ne moreš verjet. Po moje bodo moji gostje od zdaj naprej pili kavo z mandljevim ali lešnikovim mlekom, ker je ful okusna. Če še niste poskusili, priporočam
8. 11. 2010 ob 13:04 #6572jakob
Član8. 11. 2010 ob 13:10 #6577Nataša
Član8. 11. 2010 ob 18:30 #6607Katka
Član8. 11. 2010 ob 20:09 #6616strelka
ParticipantSam ker sorte mleko je to znamka…?
tam ni nič ..kakšni kvadratki?
Pri ljubljanskih mlekarnah mleko alpsko ..je zgoraj ( tetrapak) oba zavihka , pod enem so števila 01 02 03 04…..do 12
no na drugem pa ..123456789101112….( nič ne manjka)
????
spodaj ..pa ni nič..skratka ..to mleko pri meni je original
strelka2010-11-08 20:32:02
8. 11. 2010 ob 23:45 #6633mojka
ParticipantKatka wrote: Menda da to ne drzi…vse kar je trgovinskega pretecenega mleka je vse evidentirano in ga odpeljejo v unicenje, tako kot jogurte in drugo preteceno hrano, reciklirajo samo embalazo…kaj se pa dogaja z mlekom, ki jim pretece v samem skladiscu…ja, to pa je drugo
to mi je pa hecno- si predstavljam tako ene ljudi, ki jogurte odpirajo, pa v kanto postrgajo, lončke pa v koš za recikliranjeej, ni da bi človek zaupal. če bi jaz pila mleko, bi šla na mlekomat. al majo tudi tam kake finte?odprto mleko se skisa, ja. kaj se pa zgodi z zaprtim, ki mu je rok potekel? sem našla kdaj v hladilniku kak jogurt, ki se je držal bolj zadaj in mu je za mesec ali več potekel rok- pa po vonju in okusu ni bil nič posebnega9. 11. 2010 ob 0:02 #6635strelka
Participantjogurt ravno tako fermentira …napihne ga ..ko se pokvari.
Kakor tudi alpsko mleko ..ogabnega okusa …če se pokvari.
Tud v zaprti pakengi se zakisa… -
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.