Recikliranje mleka?
Forum Duhovnost › Forumi › Zdrava prehrana › Recikliranje mleka?
- This topic has 61 odgovorov, 14 glasov, and was last updated 13 years, 9 months nazaj by strelka.
-
AvtorPrispevki
-
9. 11. 2010 ob 0:47 #6636mojkaParticipant9. 11. 2010 ob 9:43 #6642strelkaParticipant
ja ..naj bi bil…
črvi …v pakengi …ja če jih že prej zapakirašKakorkoli že ..tudi meni ni čist jasno kako mleko iz trgovin..ki mu je že pretekel rok trajanja ponovno homogenizirat al pa pasterizirat….( mal veliko tveganje)
mleko …ki je že skoraj pokvarjano …na meji, toplota ..zasiri…
Kaj se pa dogaja v skladišču ..jp tisto pa res mogoče ..mleko tik pred iztekom roka še enkrat jovo na novo…
mogoče.9. 11. 2010 ob 16:36 #6646KatkaČlanJogurti in vsa ostala packarija ima tolk svinjarije notri, da ga brez skrbi pojes tud ce je pretecen rok…V mlekomatih ni nobenega takega sranja v mleku, kar se pa alpskega tice, sem iskala oznake, ma nisem nasla nic…Nasploh je alspko mleko skodljivo, unicijo ga ko razbijejo mascobne celice…v bistvu ga ubijejo. Me prav zanima, kaksno je mleko iz uvoza, ki ga pri nas prodajajo po smesno nizkih cenah…hmmm..ampak slovenski kupci smo osvesceni, kupujemo vse, samo da je poceni…
9. 11. 2010 ob 21:41 #6650strelkaParticipantEh men se pa zdi da no vse pa tud ni tolk črno…
Sicer pa kaj pa ima kaj takega notri navadni jogurt , ta čist obični..ne piše nič drugega kot vsebuje mleko-pasterizirano?
Saj doma tud prekuhate mleko , da zavre …tudi, če ga kupujeta na mlekomatih. evo domača pasterizacija
hja pa važno je kaj kravca poje …da ima dobro mleko.strelka2010-11-09 21:43:44
9. 11. 2010 ob 22:05 #6653KatkaČlanJa, navadni jogurti ja…ker majo tud roke trajanja precej krajse kot kaksni drugi…A ves, saj problem vsega ni samo pri mleku, na splosno je v hrani vse mogoce…No, poglej…soja je ful zdrava…kupis sojine polpete, si preprican da se zdravo prehranjujes…na koncu pa vidis da je 70 posto soje na svetu gensko spremenjene..
9. 11. 2010 ob 22:26 #6655strelkaParticipantKatka wrote: Ja, navadni jogurti ja…ker majo tud roke trajanja precej krajse kot kaksni drugi…A ves, saj problem vsega ni samo pri mleku, na splosno je v hrani vse mogoce…No, poglej…soja je ful zdrava…kupis sojine polpete, si preprican da se zdravo prehranjujes…na koncu pa vidis da je 70 posto soje na svetu gensko spremenjene..
Vem ja …tale soja je skoraj vsa gensko spremenjena.
Ravno zadnjič brala v časopisu …kako sedaj umetno barvajo sadje in zelenjavo ..da lepše izgleda.
pa umetna čokolada , celo umetno meso tudi izdelujejo …
seveda in to je precej cenejše.
In me ne čudi ..ko sem že dolgo nazaj pač jedla eno solato kupljeno v “tuji”.trgovini..vrečka v kateri sem jo domov prinesla je dobesedno smrdela …po kaj vem špricanju -pesticidihSamo zaradi tega mleka, pa pomoje tud mal pretiravajo …
Meni osebno se ne zdi nič sporna pasterizacija …
Sicer se pa tud ne nalivaš z mlekom…
Drugače pa po pravici ..men se gravža pač surovo mleko pit, (če ga dobim domačega )..tko direktno ne da se prekuha.strelka2010-11-09 22:27:00
10. 11. 2010 ob 17:37 #6690OldieČlanStrelka, velika razlika je med pasteriziranim in nepasteriziranim mlekom. In ja, to da se prekuhava doma mleko je tudi pasterizacija. Če je mleko nepasterizirano je veliko bolj prebavljivo za telo, saj vsebuje naravno prisotne encime, ki pomagajo pri prebavi. S pasterizacijo se le ti uničijo! Telesu tako naložiš precej več dela za predelavo kot sicer. Na kratko, najbojše mleko za telo je direkt izpod zdrave krave.
Tukaj govorimo še o lektinih v mleku, zato je mleko za nekatere recimo ok, za druge ne. To predvsem zavisi od krvne skupine, prenatalnega razvoja itd..odvisno od vsakega posameznika posebej…tudi v trgovini kupljenih pri čisto navadni pasteriziranih jogurtih ne veš koliko in kakšne kulture v resnici vsebujejo.
Zakaj se jogurti ne napihnejo tudi po več kot enemu mesecu? Zato, ker ne vsebuje več živih probiotičnih kultur, ki bi ustvarjale iz mlečnega sladkorja mlečno kislino! In ravno probiotiki so izredno pomembni za človekovo presnovo(so prebivalci zdrave črevesne flore). Ješ torej bolj kot ne napol mrtev produkt. Kaj to pomeni za telo oz. presnovo je jasno.Soja je nasploh oglaševana kot nevem kako zdravo. Fail. Soja je praktično neprebavljiva. Da je primerna za uživanje jo je potrebno precej obdelati(fermentirati, namakati…). Naši davni predniki so to dobro vedeli.
Gensko spremenjene organizme nam potiho in spretno “vsiljujejo”, tako kot politike in vse ostalo. npr. v Ameriki in Kanadi naj bi v naravi najdli gensko spremenjeno navadno ogrščico, kao ušla iz laboratorija….ziher ja, tako kot vse ostalo.
Zavedanje, tudi kar se tiče prehrane, je je zaenkrat še malo nizko, morda gre sedaj malo navzgor, ampak lej ga zlomka, se začnejo ravno sedaj pojavljati gensko spremenjeni organizmi v naravi sami. -
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.