Presnojedstvo – živa hrana

Forum Duhovnost Forumi Zdrava prehrana Presnojedstvo – živa hrana

Prikaz 8 prispevka (od skupno 14)
  • Avtor
    Prispevki
  • #21531
    glas
    Participant
    #21535
    strelka
    Participant

    Smile..

    ja najbrž res ne …
    surova hrana presna je težja za prebavljat …
    žal je tako …Wink
    Lepo je če deliš
    #22019
    glas
    Participant

    ozelot wrote: Kar se tiče pa kuhinje sem pa pistaš presne veganske hrane in sokov in ko kuham uporabljam razne termične postopke, pa materiale kot so sir, jajca, mleko,… in to je v navzkriž z mano. Vračam se na stara pota in mi ni všeč. Porabil sem 20 let ali več svojega časa za ugotavljanje kaj je hrana in zakaj se sploh je hrano in sem nekako bil blizu cilja tej ugotovitvi in ta cilj ni v kuhanju hrane kot nekemu ustvarjanju in trošenju prostega časa. Kuhanje nebi smelo biti umetnost ampak bi moralo biti namenjeno in posvečeno pripravi živil za vnos v telo in izkazovanje spoštovanja telesu in duhu.

    Ziher si prebral knjigo “HOČEŠ BITI ZDRAV? PROČ S KUHINJSKIM LONCEM!” od Helmut Wandmaker-ja

    Zaznavam njegove psiho varijante, kako delujejo skozi tebe..

    Drugače pa se strinjam s tabo, sem tudi sam zagovornik žive (presne)veganske prehrane! Poleti sem skoraj 100% na živih sadežih!.., to kaj pač trenutno obrodi, od sadeža do sadeža, od rok do ust..

    Čez zimo pa še stročnice, žita, mlečne izdelke zraven pohapsam.. Trenutno še je pač tako..

    ozelot wrote: Sem že večkrat izjavil pa bom še 1x. Kuharji smo morilci. Une kuharske oddaje po TV bi bilo treba prepovedati. Ja res kuhanje je dobesedno meditacija in prisotnost ampak zakaj nebi človek za meditacijo počel raje kaj bolj družbeno koristnega namesto da dela škodo svetu?!. Ja chlilly pip ima bojda najboljšo omako na svetu. Vprašanje pa kdo sploh tekmuje. In take paprike kot on imam tudi sam. Bhut jolokia, Trinidad butch taylor in Moruga scorpion…to so 3.2.1. po pekočnosti na svetu.

    Kuharji.. morilci encimov in vitaminov, vseh živih zakladov, ki jih imajo presna živila.. Jaz popražim tu in tam kako bučo na hitro, ko ne vem kako drugače bi jo pojedel, ali pa kako gobo kdaj, kostanj.. Drugače pa rad vsaj 2 ali 3 sveže stisnjene presne sokove na dan ruknem.. iz vsega rastočega kaj raste v naravi.. To je moj eliksir zdravega počutja v telesu in duhu..

    Lepo je če deliš

    “Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”

    #22036
    ozelot
    Participant

    Nisem prebral omenjene knjige spremljam pa na youtube par ljudi ki propagirajo tovrstno prehranjevanje.

    Tejli so:

    http://www.youtube.com/user/liferegenerator?feature=g-high-crv

    http://www.youtube.com/user/growingyourgreens?feature=g-high-u

    http://www.youtube.com/channel/UC_cOrj8dlCqYnGgp0xdkxow

    sami sokovnikarji in presnojedci.

    Lepo je če deliš

    Vedno znova vse po starem

    #29562
    glas
    Participant

    Dober kvaliteten članek; pogled na presno hrano iz večih perspektiv..

    https://duhovnost.eu/blog/presna-prehrana-s-perspektive-ajurvede/

    Lepo je če deliš

    “Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”

    #30234
    TinaP
    Član

    Moje izkušnje so takšne, da se po presni hrani počutim fenomenalno. Vendar če ne pojem oz. popijem velikih količin zelenja (listov špinače, blitve, ohrovta, regrata, kopriv in podobnega), sem lačna za umret. Nekaj časa sem vse sladkarije delala po presnih receptih, pa še mnogo drugega, od krekerjev, raznih tortilj, omak… Zadnje čase manj, kombiniram, sicer vsak dan popijem zmiksano zelenje s sadjem ali kakšno zelenjavo, drugače jem normalno vsakdanjo hrano. Ampak ko sem se nekaj let poleti držala presne hrane, sem se počutila res res dobro, v telesu in v psihi. Nobene lakote, nobenih želja po kuhani hrani ni, če ješ kvalitetno in raznoliko in zaužiješ dovolj zelenja vsak dan. Ampak zahteva pa veliko časa in načrtovanja. Doma moraš imeti vsega za nabrat, kvalitetno eko sadje in oreške in podobno. Po moje zaradi tega marsikdo obupa.

    Lepo je če deliš
    #30239
    glas
    Participant

    TinaP wrote: Moje izkušnje so takšne, da se po presni hrani počutim fenomenalno. Vendar če ne pojem oz. popijem velikih količin zelenja (listov špinače, blitve, ohrovta, regrata, kopriv in podobnega), sem lačna za umret. Nekaj časa sem vse sladkarije delala po presnih receptih, pa še mnogo drugega, od krekerjev, raznih tortilj, omak… Zadnje čase manj, kombiniram, sicer vsak dan popijem zmiksano zelenje s sadjem ali kakšno zelenjavo, drugače jem normalno vsakdanjo hrano. Ampak ko sem se nekaj let poleti držala presne hrane, sem se počutila res res dobro, v telesu in v psihi. Nobene lakote, nobenih želja po kuhani hrani ni, če ješ kvalitetno in raznoliko in zaužiješ dovolj zelenja vsak dan. Ampak zahteva pa veliko časa in načrtovanja. Doma moraš imeti vsega za nabrat, kvalitetno eko sadje in oreške in podobno. Po moje zaradi tega marsikdo obupa. 

    Tudi jaz si ne predstavljam presnojedstva, če nimaš doma obilnega vrta..
    Ampak ker že omenjaš presno hrano in oreščke, samo omenim, da so skoraj vsi oreščki kupljeni v trgovinah žal niso presni.. vsi so toplotno in še kako drugače obdelani, predvsem zaradi obstojnosti..
    Oreščki ki so res presni imajo na embalaži znak da so presni.. te pa dobiš le v specializiranih ekoloških prodajalnah..

    Lepo je če deliš

    “Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”

Prikaz 8 prispevka (od skupno 14)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.