Reply To: Presnojedstvo – živa hrana

Forum Duhovnost Forumi Zdrava prehrana Presnojedstvo – živa hrana Reply To: Presnojedstvo – živa hrana

#22019
glas
Participant

ozelot wrote: Kar se tiče pa kuhinje sem pa pistaš presne veganske hrane in sokov in ko kuham uporabljam razne termične postopke, pa materiale kot so sir, jajca, mleko,… in to je v navzkriž z mano. Vračam se na stara pota in mi ni všeč. Porabil sem 20 let ali več svojega časa za ugotavljanje kaj je hrana in zakaj se sploh je hrano in sem nekako bil blizu cilja tej ugotovitvi in ta cilj ni v kuhanju hrane kot nekemu ustvarjanju in trošenju prostega časa. Kuhanje nebi smelo biti umetnost ampak bi moralo biti namenjeno in posvečeno pripravi živil za vnos v telo in izkazovanje spoštovanja telesu in duhu.

Ziher si prebral knjigo “HOČEŠ BITI ZDRAV? PROČ S KUHINJSKIM LONCEM!” od Helmut Wandmaker-ja

Zaznavam njegove psiho varijante, kako delujejo skozi tebe..

Drugače pa se strinjam s tabo, sem tudi sam zagovornik žive (presne)veganske prehrane! Poleti sem skoraj 100% na živih sadežih!.., to kaj pač trenutno obrodi, od sadeža do sadeža, od rok do ust..

Čez zimo pa še stročnice, žita, mlečne izdelke zraven pohapsam.. Trenutno še je pač tako..

ozelot wrote: Sem že večkrat izjavil pa bom še 1x. Kuharji smo morilci. Une kuharske oddaje po TV bi bilo treba prepovedati. Ja res kuhanje je dobesedno meditacija in prisotnost ampak zakaj nebi človek za meditacijo počel raje kaj bolj družbeno koristnega namesto da dela škodo svetu?!. Ja chlilly pip ima bojda najboljšo omako na svetu. Vprašanje pa kdo sploh tekmuje. In take paprike kot on imam tudi sam. Bhut jolokia, Trinidad butch taylor in Moruga scorpion…to so 3.2.1. po pekočnosti na svetu.

Kuharji.. morilci encimov in vitaminov, vseh živih zakladov, ki jih imajo presna živila.. Jaz popražim tu in tam kako bučo na hitro, ko ne vem kako drugače bi jo pojedel, ali pa kako gobo kdaj, kostanj.. Drugače pa rad vsaj 2 ali 3 sveže stisnjene presne sokove na dan ruknem.. iz vsega rastočega kaj raste v naravi.. To je moj eliksir zdravega počutja v telesu in duhu..

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”