Nebuloze 1,618

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Nebuloze 1,618

Prikaz 638 prispevka (od skupno 928)
  • Avtor
    Prispevki
    strelka
    Participant

Normal
    0
    21

false
    false
    false

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
    table.MsoNormalTable
    {mso-style-name:”Navadna tabela”;
    mso-tstyle-rowband-size:0;
    mso-tstyle-colband-size:0;
    mso-style-noshow:yes;
    mso-style-parent:””;
    mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
    mso-para-margin:0cm;
    mso-para-margin-bottom:.0001pt;
    mso-pagination:widow-orphan;
    font-size:10.0pt;
    font-family:”Times New Roman”;
    mso-ansi-language:#0400;
    mso-fareast-language:#0400;
    mso-bidi-language:#0400;}

Jaz pa pravim samo hvala bogu , da nam ni potrebno vse
    izkusit ..pa da se lahko tud marsikaj naučimo …

Če pa že pride ..pa da znamo to znanje uporabit …čeprav menda
    takrat v kakšnih situacija tud znajo možgančki čist zablokirat ..kako se temu
    reče panika…Smile

Vsak ima svojo zgodbo …eden tako drugi drugačno ….in veš kaj
    ..če se v marsičem sama ne strinjam …hjm pa pravim tako …vsak deluje tako kot v
    tistem trenutku ve in zmore …

Pa čisto nič več in čisto nič manj….

Uf fajn da boš prebrala ..no dobila knjigo …o Življenju …Big smile

Ps. ….bom začela drugo muziko poslušat ..tole že zeeelo slabo vpliva na moj mentalLOL

Lepo je če deliš
    strelka
    Participant

strelka wrote:

Normal
    0
    21

false
    false
    false

/* Style Definitions */
    table.MsoNormalTable

Jaz pa pravim samo hvala bogu , da nam ni potrebno vse
    izkusit ..pa da se lahko tud marsikaj naučimo …

Če pa že pride ..pa da znamo to znanje uporabit …čeprav menda
    takrat v kakšnih situacija tud znajo možgančki čist zablokirat ..kako se temu
    reče panika…Smile

Vsak ima svojo zgodbo …eden tako drugi drugačno ….in veš kaj
    ..če se v marsičem sama ne strinjam …hjm pa pravim tako …vsak deluje tako kot v
    tistem trenutku ve in zmore …

Pa čisto nič več in čisto nič manj….

Uf fajn da boš prebrala ..no dobila knjigo …o Življenju …Big smile

Ps. ….bom začela drugo muziko poslušat ..tole že zeeelo slabo vpliva na moj mentalLOL

Drugač pa Rezina ..men so tudio Deep purple všečThumbs Up

Lepo je če deliš

Normal
    0

21

false
    false
    false

SL
    X-NONE
    X-NONE

/* Style Definitions */
    table.MsoNormalTable
    mso-style-priority:99;
    mso-style-qformat:yes;
    mso-para-margin-top:0cm;
    mso-para-margin-right:0cm;
    mso-para-margin-bottom:10.0pt;
    mso-para-margin-left:0cm;
    line-height:115%;
    font-size:11.0pt;
    font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
    mso-ascii-font-family:Calibri;
    mso-ascii-theme-font:minor-latin;
    mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
    mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
    mso-hansi-font-family:Calibri;
    mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Jonapot kivanok!

Seveda, rezinica zlata, tut jst mam vse živo na raznih
    listkih in iz raznih sajtov, tak da sem misla če kr iz glawe weš naslov pod
    katerim je bil stavek vezan u knjigo,Embarrassed hehe, sem imela tripe o lastni
    vzvišenosti, pa sem mislila mu dat psa….saj je sedaj tema o psičkih

To me je moj foter nauču, okoli psov, sma enkrat lesen pod
    polagala, pa nama je zahajalo, pol sta se pa dve deski pokonci postavili, je pa znoro in reku, da
    jima bo že dal psa. Pa sem morala letet po star krampič, ga je zaril pred deske,
    pa noter nazaj spajsal. To pomeni – dati mu psa. Mi na Koroškem rečemo keda boš
    neso peso meso, meso in peso je s širokim E, pa tudi O ji so širooooki. Lepote
    narečij.

Kak ti privoščim pesjanarja, Rezina, mojih dveh ni več,
    smrk, sem pa podedovala dva mačka, eden se je pojavil star kake tri mesece, pa
    je kar ostal, no, lani sem pa našla malega črvička pred bajto, lih je bil
    rojen, ves en črn, bolhast pa lačen, sem ga na dudo gor spravla, tri mesece je
    sesal kot nor, hvala bogu, je imel nagon za jest, jst pa recept za mleko, ker
    so mi rekli, da bo itak ne preživel, itak da je, ampak me ima za mamo. Ga
    pokličem kot kužota, pa pride, češ ja, kaj je?a moram domov, pa ne še,….pa oba
    mačka ful govorita, in uživata ko raztegnem harmoniko al pa klavir. Sem
    mislila, da mi bota spizdila, pa ne, začuda. Prejšnji kuža je tut večkrat šel
    tipkat po klavirju, pa na Čajkovskega je palil, pa pel je zraven, ma mi smo vsi
    pevci pri družini, ccc, tut na koru, če je treba,

Hihi, če samo pomislim, sem enkrat res orglala pri maši,
    kera štala kar naenkrat, itak da sem imela tremo, sem se tresla ko Odrej
    Hepburn, pa mrzla cerkev/trdi prsti, no, folk pa tudi kr neki po svoje zateguje,
    smo imeli eno glasno operno babico, ki je vedno ”vodila”, tak v hitrosti kak
    po višini tona, pa nas je vrglo iz ovinka, po domače, smo zadnji del Gospod
    usmili se kr na suho usekali, župnik ni hotel tvegat…hm, jst pa tut ne

da sta marksizem in psihoanaliza združeno ustvarila
    feminizem……bravo in razumljivo…..hahahaha…..

in nadalje pravi, da je psihoanaliza imela še neki drugačen
    recept za uspeh na trgu, kakor pa marksizem : sama je ustvarjala probleme, za
    reševanje katerih se je potem ponujala. Nadalje pravi, da čim bolj se je
    psihoanaliza širila, tem več naročil je dobivala. Bila je kakor pijača, ki
    sproža žejo- nekakšna samoreproducirajoča se potreba, skratka mamilo. Po
    njihovi socialni funkciji je torej psihoanalitike mogoče primerjati z
    narkomansko mafijo – ustvarjajo potrebo, ki jo potem naredijo za vir svojih
    prilivov…..hahahaha…..hahahaha…..hahahaha….

joj , tole pa pogruntavčina,
    čeprav me je ideja marksizma, ko se je pač hotel pasti na naših tratah, pretvezen
    in odet kot komunizem-samo oplazila, premlada, lalala,…

mogoče pa je Marks bil narobe ineterpretiran, koker npr Jezus,
    sploh ko se ga je Stalin lotil razdelovati. Marksa, ne Jezusa
    :)

Interpretacija je nevarna stvar. Skoraj tak kot feminizem,
    če ga jaz razumem, ampak ker ga u bistvu deloma sploh ne štekam, nebom okoli
    tega, pa že feministi vejo, kaj je njihovo vodilo, moj zaključek glede spolne
    delitve je pač nekako tak, da ja, družba te lahko zaradi splovila spolno
    izboči,hihi (to je moja sestra iznajdla, splovilo in namest izloči, da te
    izboči, ql, ne)

…če vsej androgeno usmerjeni zgodovini arheologije (opredelitev
    moški- lovec…)pridamo še transeksualnost, antropološka negotovost pridobi malo
    na širini, jp …

Hehe, psihoanaliza, ja, mešanje pojmov psihiater in
    psiholog zna škodit, ker psiholog niti ne more izdat uradnega papirja.
    Psihiater pa. Daj pa, če se zaj*beš, pa greš psihiatru razlagat,…..probite, sam
    to vam rečem, ja, pa javite, vsekakor.

Drugo so pa razni teoretiki, le ti so pa lahko tudi
    uporabniki sam sebe, če so recimo psihiatri po poklicu. Mi je pa jasno, ja , da bi eni pol prazne
    čakalnice imeli, če bi folk, k sebi
    prišel, pa saj vse okoli nas deluje napajalno, ali pa je kot praviš, vsaj
    moderno
    :) rezonirajte, a plačajte, ure na
    ležalniku npr.

A veš na kaj me spomne to
    primerjanje samoreproducirajoče se potrebe, na Smithovo nevidno roko, ki skrivnostno
    vodi nekatere dogodke v ekonomiji
    :

Adam Smith-ova doktrina nevidne
    roke pravi, da noben posameznik ne deluje namerno tako, da bi služil splošnemu interesu oziroma
    da pri svojem delovanju ne ve, v kolikšni meri služi splošnemu interesu. Sledi
    samo svoji varnosti in svojemu sebičnemu dobičku. V tem ga vodi nevidna roka,
    tako da dosega cilje, ki jih sploh ne namerava. S tem, ko sledi svojemu
    sebičnemu interesu, nenehno uresničuje družbene cilje, in to bolj učinkovito,
    kot bi jih, če bi jih uresničeval zavestno. (Adam Smith,1776, po Rebernik, Ekonomika
    podjetja, 1994)

Kar se filozofije tiče, mi je včasih bliže, kot splošno
    obšte duhovne knjige, ker nekako vseeno reče bobu bob, bob je nekaj točno
    opredeljenega in najprej se uskladi/razloži, kaj bob je,kaj komu bob pomeni,
    tak da ne potem šele na sredini razprave ugotovimo, da kolega misli tekmovalni
    bob, ne pa bob-bob. Idt itd, ker
    nekaterim je samo do tega, da se oddaljujeo od bistva in ne obratno….takrat
    uporabijo veliko enih besed, gledajo u nebo , s prsti tvorijo piramide,…, to
    nekako ni to. Ja, zofijin net sem že
    odkrila, se pridno pasem, saj ne pretiravam, vmes se zadovoljim in vrzel
    napolnim z znanstveno fantastiko,
    Let the force be with you…!!!!

A veš, da sem nasedla na najbolj težko knjigo u mojem
    sedajšnjem bivanju tu, namreč je res angleška, kar znatno oteži, paper bag
    varianta, tanki listi, droben tisk, A5, debela 12 cm. Vsebina pa presega vse
    kar sem do sedaj skupaj iz vseh področij posrkala, naslov je Ilium, koker
    Iliada , Dan Simmons napisal in se prepleta prek obravnavanja poezije ,proze in
    pa znanstvena fantastika koker da se vse dogaja nekak paralelno s Trojansko vojno in takratnimi junaki in
    grškimi bogovi, ljudmi iz zemlje, ki pa so tisočletja pred nami, po času ,koker
    mi u prihodnosti, ter nekimi bitji/roboti
    iz svemira, moraveki, (po enem futuristu Hans Moravec) vsak iz neke specifične
    galaksije, nekateri so bio organizmi, drugi pol humanoidi, man kindi
    , avatarji,…eni so oboževalci Prousta, drugi Shakespeara, in še nekateri
    misleci se izpostavljajo,,… čist odpuljeno, neopisljivo kako so razloženi
    nekateri soneti….in ostala filozofija …..pol pa želijo koker izid vojne
    preprečit/spremenit, al kaj pravzaprav, bomo videli,sem še čist na začetku, pa
    slovnični čas se menja, neki je v prvi osebi in u present tense, neki u
    tretji,pa past tense narrative,…ko bi vsaj kdo prevedel zadevo, berem že več let, popolžje, sicer pa saj imam
    čas….

Drgač pa sporočila dobim tudi u risankah, pa pravljicah, kok
    je enih dobrih zadev, po naključju človek marsikaj dolzvleče, tak da non stop
    doživljam aha efekt. Pa eni animirani filmi so tak žalostni tudi, pol pa
    vsipljem. Hehe, smrk, a ste gledali
    Wall*E, no take najdem, same take.

Ampak , ni ga čez Kanta, tudi če se o okusu ne razpravlja,
    ima prav, da je volu lep vol, psu pa pes.

Meni so pa vse živali lepezmajčki itak
    najbolj lepi, pa delfini so moji, pa sloni,pa rajska ptica in strelicija in ja, tudi
    Pig so lepi, in morskeStar

ooo,
    najlepši so mi pa amoniti, mam enih par, sestra iz puščave privlekla en amonit,
    ki je na pol prerezan, kot školjka, tak
    da imaš pol kr dva naenkrat, kero čudo, jst včasih po ure strmim v zlatorezne
    predale, Mandelbrot face on the place.

Aha, let the force be with you!Star

Lepo je če deliš
    zlati rez
    Član

Haalooohhhaahahahaha……

Ja, draga Strelka….vsak ima svojo zgodbo…….in prou nobena zgodba ni ne boljša ne slabša…no, ja vsaj za mene….hahahaha….preprosto je naša zgodba, naša osebna zgodovina……..in kot taka je tanarboljša za vsakega posameznika…..hahahaha….in, če se človk poglobi v svojo zgodbo bolj kompleksno, ne samo v dogodke, ampak v dogajanje v sebi, ki dogodke spremljajo….jeza, strah, zapuščenost,krivda, veselje, sovražnost, ljubosumnost, panika, zavistnost, žalost, radost, zaljubljenost, samopomembnost, vzvišenost…..hahahaha….in postavi dvom v prevod svojega uma, ki mu prevaja pač njegovo stanje glede dogodkov…..pa lahko ščasoma čist komod človek ugotovi, da so mu prevodi uma nekako zlo mehanični, čeprou lahko nastopajao zmeraj druge osebe in drugi kraji, mu je pa prevod uma, ki mu prevaja čustvena stanja vedno zlo podoben…..ker pa sam um tega ne prepozna, dokler časa pač nima dvomljica, kuker kokurenco znotraj, pa ima seveda opravičilo, da je tokrat pač drugače in se seveda vrti samo okoli dogodkov, kot dejstvo in jih ni sposoben pogledati bolj kompleksno…..kot gibanje……delovanje……kar tudi energija je……hahahaha……hahahaha…….spet mal nakladam…..hahahaha….kuker filozofiram…..hahahaha……..sam men je filozofija življenje……hahahaha……gibanje……in ne sedenje ali stanje v neki tehniki…….hahahaha……mislim, da vgrščini pomeni filo=ljubezen, zofija=modrost……in to v gibanju ali delovanju in ne v statičnem stanju……hahahaha……hahahaha……..sej zdej ne pravm, da pejte filozofijo študirat……hahahaha……..njet……pravm samo, da poglejte na svoj lajf bolj kompleksno, gibljivo…..in ne samo kot na pravila, definicije, na katerih naj bi kao gradili življenje……..v dogajanju naprimer ene navadne jeze, lahko ščasoma človek odkrije tako svojo nemoč, kot to, da mora imeti vedno prav, do ljubosumja, strahu…..sej pravm, ni, da ni…….no, ja tk je blo pr men, pr vas je verjetno čisto drugače……hahahaha……hahahaha……jeza prouzaprou ni naše kao prvinsko stanje……hahahaha…..ma, ja jst sem en norc, pa se čist komot motim in seveda nakladam, kt živ norc……hahahaha…..hahahaha…….slava mi…….hahahaha……hahahaha…….

hahahaha…..evo je lih poštar potrobu pri vratih in seveda mi je prinesu moj izvod knjige PSI, ki mi jo je tako velikodušno poklonilo Življenje……hahahaha……matr, sem hitr odprla paket in moram po domače povedati, da so mi oči vun padle, ker tako lepega, elegantnega, tako estetsko dovršenega izgleda ene knjige, še nikol nisem niti vidla, niti imela v rokah, pa sem včasih delala v tiskarni, kuker komerciala, pa te stvari…..hahahahaha……..ErosHeart…..svaka ti kakaThumbs Up……hahahahaahaha…hahahaha…..no, ja, sej nisem zdej jst nek expert za estetiko, pa to….hahahaha…..ampak me je pa izgled knjige res impresioniral in sm se čist raznežla……hahaha…..hahaha…..tk, da še enkrat hvala…….hahahaha……hahahaha…….

hahahaha….draga zmajeslovka……matr, da maš da best nebuloze…..hahahaha…..jst mam resnično smejalno meditacijo, k jih berem…….hahahaha……hahahaha……pa tista tvoja knjiga, ki še ni slovenščini, mi je tut na prvi vtis všeč…….hahahaha……sem vesela, da so ti tut prašički všeč, ker jst sem namreč dobrodušna svinja v kitajskem horoskopu……hahahaha…..pa tut tale amonit mam doma, sicer v obesku…..ali ipak………….hahahaha………hahahaha…….tk, da se tut jst poglabljam v veličino zlatega reza in seveda najraje rečem bobu bob…….hahahaha…..ali pa tudi ne……hahahaha……hahahaha

fajn bodt…zdej grem pa drva zlagat, k mi jih je lih kar prpelu…….

slišmoWacko

Lepo je če deliš
    zlati rez
    Član

ejga, ejga…….napača……hahahaha……sm jo tko hiter zaključila, ker sem pač kmeta s traktorjem slišala, k mi je drva prpelu, da sem nardila napako…….hahahaha…..hahahaha…..pa ne grem posta popravljat…..hahahaha……marbit sem pa solidarna s Strelko, ki ji je ta funkcija kazensko oduzeta……hahahaha……hahahaha…….ali sem pa tako neumna, da ne znam popravljat……hahahaha…….ali pa preprosto nočem…..hahahaha………hahahaha……..ma, ja kle se lohka zmišljujem lih kuker hočem, pa vam pustim presojo……hahahaha……hahahaha……kuker tut drugod…….hahahaha…..hahahaha……ampak tak je, kak je…….napako sem nardila in jo bom zdej popravla……..hahahaha…..hahahaha…..

in sicer sem napisala fajn bodt…….hahahaha…….hotla sem pa napisat fajn bodte……hahahaha…..kuker množina, pa te stvari……hahahaha………pa bom tkole napisala……fajn se mejmo……pa hvala za sodelovanje, ker pač usi skupaj soustvarjamo tele nebuloze…….guni, ki jih pišemo in guni, ki jih berejo, pa hvala tut šefuHeart foruma in moderatorjemHeart, k me še zmeri gverajo…..hahahahaha……tk, da jst se grem zdele s tehniko skladanja drv ukvarjat iz use praznine…..hahahaha…..in to z veseljem, radostjo……pa še mal muzke si bom spustila, bo prou pasala zraven, si bom kar roknigarol nabila…….hahahah…..hahahaha…..

love you allllllllll…….Heart

slišmoWacko

Lepo je če deliš
    strelka
    Participant

Big smile v bistvu sploh ni nobene razlike ….vsi opazujejo -opazujemo dogajanje ….vsi na en način …
    samo nekateri pridemo do odgovora ….nekaterim pa odgovor obvisi v zraku ….Big smile

tole a ni fino…

Normal
    0
    21

false
    false
    false

/* Style Definitions */
    table.MsoNormalTable

Filozofija se od religije in umetnosti razlikuje tako, da vztraja pri razumu. Religija se
    bolj kot na razum opira na vero, razodetje, obredje in poslušnost. Tako kot
    filozof tudi umetnik išče resnico, a svoja stališča in ideje izraža v drugi
    obliki, opira se na svoje zaznavanje in intuicijo, ne pa na argumentacijo.
    Znanstvenik si tako kot filozof prizadeva, da bi svoja dognanja utemeljil.
    Glavna razlika med njima je v tem, da se znanstvenik ukvarja z vprašanji, o
    katerih se je mogoče odločiti s poskusi ali opazovanjem. Vprašanja, ki jih ne
    morejo odločiti s poskusi, sodijo v filozofijo.

Filozofija, znanost in umetnost niso v sporu, imajo več skupnega, kot se zdi
    na prvi pogled. Pravzaprav se je znanost rodila iz filozofije. Vse tri
    raziskujejo svet, se soočajo z skrivnostjo življenja in to poskušajo razumeti
    bolje. Uporabljajo različne metode, zato so poti različne, vendar imajo isti
    cilj – raziskujejo svet in življenje.

Tako da ….kaj bi mi brez razuma…:Big smile. Vsi v istem zosu…

Kakšna solidarnost …solidarnost se tarat pokaže ko rabiš ….takrat ste vsi počepnili ..namsto da bi se šli z mano revolucijo in bi me moralno podprli ….LOLLOLLOLhec

Tako da ..jaz ko fašem ne rabim nobene solidarnosti ….men ne bo nič boljš pol ….LOL, še vseen jo nosim ….

Lepo je če deliš
    strelka
    Participant

strelka wrote: Big smile v.Kakšna solidarnost …solidarnost se tarat pokaže ko rabiš ….takrat ste vsi počepnili ..namsto da bi se šli z mano revolucijo in bi me moralno podprli ….LOLLOLLOLhec
    Tako da ..jaz ko fašem ne rabim nobene solidarnosti ….men ne bo nič boljš pol ….LOL, še vseen jo nosim ….

Tole čista zafrkancija …čeprav tko se dela, če si z nekom solidaren. ne pa pol čivkat …
    Drugač pa Rezinica …mene to sploh več ne moti …jaz sem zlo prilagodljivo bitje Big smile…..

pač se prilagajam spremembam … na neškodljiv načinBig smileApprove

Lepo je če deliš
Prikaz 638 prispevka (od skupno 928)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.