Nebuloze 1,618
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › Nebuloze 1,618
- This topic has 927 odgovorov, 24 glasov, and was last updated 12 years, 7 months nazaj by zlati rez.
-
AvtorPrispevki
-
15. 2. 2010 ob 6:59 #1136zlati rezČlan
AVATAR wrote: Kar sta ljubezen in pohlep združila…naj Bog ne ločuje.
…I love you AVATAR…
dons k tvoj in moj valentinck naju zadeva….
ti pravim jest ljubezen cudovita je…
tud brez pohlepa….
orje v ledino…
kar Bog ustvaru je ….
naj clovek ne locuje….
ce pa ze locuje rad…
pa naj loci zrno od plevela...pa se moj ta Presernov France bi rad neki povedu ::::
Prižgal si, mojster, žark mi nove luči;
na delopust do sodnega mi dneva
slovim, še to, KAJ pel bom, me poduci!!!!Horacij DULCE ET UTILE veleva,
kaj prida slisjo usesa nase rade;
nam UTILE je zrno, DULCE pleva.
pol pa spet konc po moje :::: O, ZLATI VEK, ZDAJ MUZAM SLOVENSKIM PRIDE…….Čuj ti AVATAR, dons s srcem slavi BOGINJO v sebi,
vsakmu to zdaj priporocam,
so casi taki….
da BOGINJA umira sredi blagostanja…
pa tud ce recesija…
ne prizna zdaj tacga kao sranja….
pa BOGINJA v nas prosi—- plisssss….tud jest mam dost zdej tega SRANJA…
gremo plesat, se veselit, se vceraj dons in jutri LJUBEZNI napit…love you everybody na livadi…..
15. 2. 2010 ob 11:21 #1138zlati rezČlanHmm, dons mamo norci se zmeri svoj zur, baje nas pol juter pokoplejo,hahaha, se dober, da obstaja beseda baje…hahahaha al pa… govori se…hahaha….pol pa ljudje vse verjamejo…hahaha..
Sem spet neki spesnla…hahaha..sej…oblubm..da bom pocas nehala…hahaha…al pa tud ne….hahahaKo ljudem razum zdaj govori…
To isto je kot z ogledalom….
Prav razum…no, pa nism sam…
Tako razum maširati je zacel…
Stoletja dolgo, ce ne tisocletja – jaz mislim, diham, torej sem….
Ni nic zarect na tole zgoraj…
plosk….plosk….plosk….
A kje je zdaj LJUBEZEN nasa ???????
Kje prostor ji je v tej misli ????????
Razum obraca levo-desno….
Razum obraca zgoraj-spodaj…
Razum obraca notri-zunaj…
Tuki notri ni BOGA….
Žal…kraljestvo je BOGINJE…
Tolikokrat neprepoznane…
A, ce clovk pogleda noter…
Boginja is treh delov je….
Dva sta bela…
En je črn…
Če tkole človk mal dalj časa gleda…pa gleda…
Najdu bo vso moc narave…
In njenga cikličnega reda…slismo
15. 2. 2010 ob 13:00 #1139AVATARČlanBoginja se mi je nasmehnila…
si odpela pretesno bluzo in me vzela v naročje…
njene pripovedi so bile zgodbe o nebesih…
Ko me je varno spustila na zemljo…
sem odšel po poti in si veselo prepeval.
Ljubeč brezčasen trenutek, ko dva postaneta eno…
Kot dva delfina, ki se na morju obsijanem z mesečino…
ljubeče ovijata drug okoli drugega…
in se spoznavata…v novih dimenzijah.AVATAR2010-02-15 13:07:24
15. 2. 2010 ob 14:55 #1143ANAČlanzlati rez wrote: Tole snezenje men prov pase, sej je zima ane? Kaksna umirjeno-dinamicna meditacija je, ko se zagledas v snezinke…..
Pa bi dons nadaljevala z nasim Carlosom, da slismo spet mal kako ga je sral, hahahaha po moje bl namehko…hahaha, sej prot koncu je on ze cist zavestno sral……..hahaha…..
Carlitos pravi, da, ko je Don neusmiljeno zalezoval njegove custvene reakcije, ga je za roko vodil k viru njegovih skrbi in tako je Carlos postal sposoben razumeti, da je njegova skrb za ljudi lazna…Carlos pravi, da je poiskusal zbezati od samega sebe s prenasanjem svojih tezav na druge. Don Juan mu je pokazal, kako socutje, na nacin kot to besedo uporabljamo, pomeni dusevno bolezen – psihozooooo, ki nas bolj in bolj zapleta v nas egooooooo…. Seveda se je takoj eden nasel med poslusatelji, ki je je pripomnil, da je to v nasprotju u bistvu z vsemi religijami in, da je socutje vendarle bistvena ideja vseh religij…
Hja prav Carlitos, evo pisem dobesedno::::::””””””Pozabite vse to!!!!! Ideje na osnovi usmiljenja so prevara!!!Z mocjo tega, da si nenehno ponavljamo iste ideje, smo zamenjali naravno zanimanje za clovekov duh s poceni sentimentalnostjo. Postali smo profesionalci socutja. Pa kaj potem???? Je to kaj spremenilo????”””
“”Ko cutite, da na vas pritiska kolektivni duh, ki vas poskusa osredotociti na dogajanje v svetu, si ponavljajte tole unicujoco resnico “Umrl bom, nisem pomemben, nihce ni” To vedeti, je edino, kar steje..””
Kot primer v napacno smer usmerjenega napora je navedel osla, ki je obtical v blatu…Bolj, ko se premika, tezje je…Njegova edina pot ven je, da reagira hladnokrvno, poskusa spraviti tovor s svojega hrbta in se osredotoci na nujnost problema… Carlos pravi, da se enako dogaja nam, da pac smo bitja, ki bodo umrla. Programirani smo, da zivimo kot zveri, nosimo tovore navad in prepricanj drugih ljudi do svojega konca, a vse to lahko spremenimo. Svoboda, ki nam jo nudi bojevnikova pot, je na dosegu roke, samo izkoristiti jo je treba……slismo
Mejdun, si mi dala mislt tukile….pa ne da sm zdej neki sočutna, pa takala sranja, ampak sm pač človek ( po eni izmed tukaj navedenih definicij spadam med drske ) , ki se vedno postavi v kožo sočloveka…in se držim načel – ne stori drugemu nečesa, kar ti ne bi želel, da se stori tebi…Kaj je torej hotel Carlitos povedati tukaj? Še psebej me zanima odgovor na obarvan stavek…
Ravno danes sem bila v knjižnici in sm že držala v roki Carlitosovo knjigo ( sem se prov nate spomnila ), pa se mi zdi model zaenkrat zame še pretežek…
Sploh me pa zanima nekaj…a si že ugotovila Tvoj smisel? So te vse prebrane knjige privedle do kakega željenega cilja? Kaj si razrešila?
Če sm preveč firbčna, just ignore me….
lp
15. 2. 2010 ob 16:17 #1146zlati rezČlanJest se dons dam moji stari mami prov, k je rekla, da je radovednost lepa cednost…to preprosto tako je…
Jest, k sm zacela pred slabimi stirimi leti z branjem “duhovne literature”, sem zacela zato, k sm bla u p…..i, se prav, da me je zanimal, res ni potrebno, da je clovek cist u dreku…res ne…pomembno je, da cloveka zanima in, da je za svoje zanimanje pripravljen marsikaj narest…npr. brati knjige, se udeleziti kaksne delavnice, meditirati, pposkusati najti svojo pot v meditaciji…iskati odgovore na svoja vprasanja….ni pa potrebno vse brati ali pa delati kar dela in bere nekdo drug, to je brez veze…to je posnemanje…zato je potrebno ukljuciti intuicijo in jo zaceti ziveti in, ce intuicija rece, da je tale Carlitos se pretezek, je to cist da best, jest sem se naucila uporabljati in ziveti svojo intuicijo, razum bo ze se po svoje vse razlozu intuicija je pa samo ena in vsak ima svojo….
Tk, da, kakor vam je jasno sem Don Juanova pa Carlitosova fanica in bom ob svojem casu razlagala njegove knjige….njegovo prvo in drugo pozornost…pot bojevnika…vazno je samo, da cloveka zanima kdo pravzaprav je in, da si je sposoben priznati svojo samopomembnost, katera vsakega vlece cist prevec k tlom, to je frekvenca tezke energije, tk, da priznanje samemu sebi svoje hudiceve manipulacije s samim seboj v imenu neke varnosti in navideznega miru in sprejemanje svojega dreka….pomeni cist v kratkem zalezovanje samega sebe, ki je ena od osnovnih tehnik carovnikov ali pa lahko recemo rekapitulaciji tudi karmicna diagnostika, zdej pa kuker keksenmu pase, je pa priblizno isto kopanje po svoji notranjosti – se pravi zalezovanje…in priznanje …in sprejemanje…samga sebe….Tk, da ostante vsi preserno z nami/vami, mano/tabo in delajte vse kar je v vasi moci za svoje samospoznanje in Carlitos nam bo vsem s celo druscno za prmej pomagu….hahaha,, pa drugi tud…hahaha
slismo
15. 2. 2010 ob 16:43 #1147AVATARČlanUmrl bom, nisem pomemben, nihče ni…Umrl bom, nisem pomemben, nihče ni…Umrl bom, nisem pomemben, nihče ni…Umrl bom, nisem pomemben, nihče ni…
Ljudje so nepomembni…otroci so nepomembni…družba je nepomembna…forum je nepomemben…službe so nepomembne…nič ni pomembno…vsi bodo umrli…Zlata rezina bo hin…ANA bo hin…vsi, ki to berete boste hin…jaz bom hin…Umrl bom, nisem pomemben, nihče ni…Umrl bom, nisem pomemben, nihče ni…Vsi boste umrli, niste pomembni, nihče ni…nihče ni…nihče ni… … …NIHČE NI
15. 2. 2010 ob 17:41 #1154tadej pretnerModeratorAVATAR wrote: Umrl bom, nisem pomemben, nihče ni…Umrl bom, nisem pomemben, nihče ni…Umrl bom, nisem pomemben, nihče ni…Umrl bom, nisem pomemben, nihče ni…
Ljudje so nepomembni…otroci so nepomembni…družba je nepomembna…forum je nepomemben…službe so nepomembne…nič ni pomembno…vsi bodo umrli…Zlata rezina bo hin…ANA bo hin…vsi, ki to berete boste hin…jaz bom hin…Umrl bom, nisem pomemben, nihče ni…Umrl bom, nisem pomemben, nihče ni…Vsi boste umrli, niste pomembni, nihče ni…nihče ni…nihče ni… … …NIHČE NI
En moj priljubljen avtor je enkrat napisal: “Um, ki razmišlja, nikoli ne more iskusiti zavedanja sedanjega trenutka, ker deluje le v okviru paradigme, utemeljene na času.”
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.