Nebuloze 1,618

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Nebuloze 1,618

Prikaz 22 prispevka (od skupno 928)
  • Avtor
    Prispevki
    zlati rez
    Član

Br dan, zivjo, zdravo, pozdravljeni, hare krisna, bog dej, namaste, salej malekum, haloha…pa te stvari,

evo sm spet neki premisljevala, pa, ker ima clovek svobodno voljo odlocanja, pa ce, ko.., pa te stvari, zakva, kako, pa verjeten zdej tud ze kaksnga izmed vas zanima, kva ta baba, hahaha tuki na forumu razlaga svoje nebuloze, kuker a nima boljsga dela, pa te stvari, pa evo odgovor ; da, ja, seveda, delo, hmm, ja, delam, seveda delam, z najvecjim veseljem,hahaha, kva pa cem????, mogoce je pa tole, da vam klele razlagam svoje nebuloze, a, mogoce je pa to moje delo a???

Se dober, da me ljudje po svoje sploh ne jemljejo resen,hahaha, evo kle mam svojo furmulo moje egojebe, ce se spovnemo zakon vzroka in posledica , micka – janez = egojeba = janez – micka
    Tkle bom rekla, ucasih je vsak dvor imel kralja, pa kraljice, pa prince, pa princese,pa astrologe, pa zdravilce, pa filozofe, pa sluzabnike, pa maestrote, pa tlacane, pa kva pa vem kva se vse, ampak smo se naucl iz zgodovine, pa iz pravljic (jest sm obozevala pravljice eno obdobje), da pa je imel vsak dvor tud dvornega norcka, klovna…., tud recimo tarot ma norca, evo pa mamo vsi svojga norca, hahahha, jest se javm za ta dvor-forum, evo, ce boste razpisal tekmovanje, postavil pravila, pa te stvari, se prav, da se boste lotili organizacije za delovno mesto forumskega norca, se jest ze zdele prjavm, k sem vcasih mal raztresena, kuker lohk vidte iz mojih nebuloz, pa, da ne bom glih tega tekmovanja zamudila, za delovno mesto uradnega NORCA iz tarota al pa dvornega iz pravljic se mi res gre, vse ostale vloge vam pustim, evo cist mirnega srca, hahahaha, pa se v vrst ne rabm cakat, pa stevilke vlect, mam namrec kot norc 0, zdej pa a tale O spada pod stevilke, al pa pod crke se pa sami zmente, me sploh ne zanima, u bistvu, ce me kot norcka vprasate bom rekla, da, ja, seveda je razlika v obliki, ampak me to pac boli k…..c, k men je to eno in isto, torej mi je vse eno, hahaha…

Hja, za mene je tarot mocna igra..hahaha, pa se neki morem oment Ji džing- knjiga sprememb…, s tarotom sem se srecala v zadnjih stirih letih, Ji džing je pa knjiga, ko jo poznam ze dvajset let lahko recem, kako je prisla v moje roke sploh ni vazen in ceprav jo sploh nisem zastopla niti v zacetku, niti se pred stirimi leti sem vsake tolk casa delala z njo in studirala kva misle s tem, da ni ugoden cas, da grem cez vodo…hahaha, no pol sem pa pred tremi leti dobila knjigo Ž.M. Slavinskega I CHING – filozofske doktrine, pa studirat sem zacela zakon vzroka in posledice skoz Marjanovo karmicno in seveda Lazarevom, Slavinski dober razlaga heksagrame, sem pa jest zacela tud dobivat razumevanje za mojo starejso izdajo Ji džinga od Džon Blofelda iz leta 1982, tiskano Djecje novine Gornji Milanovac, hahaha, tk, da vse je povezano gor, dol, not ven, levo, desno, ni, da ni, hahaha

slismoParty

Lepo je če deliš
    zlati rez
    Član

Evo, sem spet mal posrfala po forumu, sej, men se tole srfanje zdi full kul, vsaj znam srfat, k na morju res ne znam, sem enkat probala, pa me je odnesel na sred morja, da so me moral resvat, no, ja sej bla je humoreska, k sm pac trdila, da me sploh ni blo treba resvat, ampak sem jest enostavno stopala…hahaha…no pol smo pa itak sli na pir…hahhaha

Hahahaha, evo sem se jest dobila asociacijo na Oshota, sem namrec v lanskem letu prebrala eno tako bl tanko knjigo, mislim, da je bla roze barve, pa naslov je bil neki kuker Bojevnik, al pa neki tacga…hahaha…
    Ze kmal v zacetku brannja sem se od rezanja zvijala, ja, tale Osho je za mene cist taprav humorist, u bistvu eden prvih humoristov, k sem jih srecala na svoji poti “duhovnostii”, hahahha…..

Evo, kva je napisu, hahaha, neki so ga sprasval okol Mojzesa, pa dest bozjih zapovedi, pa je izjavu “””da, ja, da tale Mojzes je bil res frajer, da pa on (se pravi Osho ) cist dober ve, kva je Mojzes delu na gori Sinaj in kako je dobil od Boga teh deset zapovedi, namrec je reku Osho: Jest zlo dober vem, da na gori Sinaj raste dobra trava, se prav, da je Mojzes pustu ucence pod goro Sinaj in se sam povzpel na goro, si enga al pa dva pokadu, se mal pomenu in evo pol je pa Mojzes uletu z gore s svojimi oziroma Bozjimi zapovedmi…..”””” hahahaha, ani huda ??????

slismoBig smile

Lepo je če deliš
    zlati rez
    Član

Sem zdele glih kruh zamesla, pa se rezala skupi z Oshotom, hahaha, pa sm spet neki premisljevala, hahaha, pa mi uleti u glavo, da pac, deset Bozjih zapovedi, to je pac tehnika, po kateri pac zivis zivljenje v skladu z Svetim pismom, torej, ce, pa ko, pa te stvari, je pol sveto pismo u bistvu misticizm al kva??? pol je deset bozjih zapovedi okultizm al kva ???? Hja, se prav, ce se tkole brihtam po svoji preprosti kmecki pameti, bi rekla, da pol pride do preskoka v zavesti cloveka, ko misticizm in okultizm pac delujeta v soocasju…., jest mam pac karto norca iz tarota, ejga….pr men je vse mogoce, so pac moje nebuloze, k sploh neb oobstajale, ce bi bla pac jest cist sama na celi zemlji, hahahha

slismo

Lepo je če deliš
    zlati rez
    Član

Dons je res en tak humuristicn dan, a se vam ne zdi?????, Jest sm se spet rezala k sm ene izpeljanke delala, hahaha, kruh se mi itak se ni dvignu, ta se rab ziher dve uri, sej toplo mam, kurm z najvecjim veseljem, evo lepo polenck, pa se en polenck, pa ogenj tud gledam,kako?? ja skoz sipo a ne, hahaha, mam da best kanal celo zimo, hahahaha dela k svina, istocasno greje, pa se televizijo mam, pa se elektrike ne rab, hahaha, vse socasno, tk, da ni, da se neb dober mela, hahaha, jest sm zlo prakticna, pa mam vec al man rada vse bl socasno, hahahaBig smile
    Evo, pa sm se rezala, k sm se spovnla dogodka v Luciji pr Portorozu, kvapavem ziher cetrt stoletja nazaj, k je mene s srfom potegnil bl na odprt, hahaha, sej tipo k me je ucil, me je seveda opozoru tud na to moznost, ampak jest neb bla jest, ce neb mela svoje logike, se prav, da ce me potegne na odprt, pol itak ze znam, bom pa se nazaj prsla, evo moja logika je bla zmeri bl preprosta in evo, mene so prsli iskat s colnom, no, ja, jest sm pac stopala, evo mojoo logiko, komu boste zdej verjel a, men, da jest itak znam srfat, fante k so u colnu pac mimo prsli, sem pa cist po domace stopala, evo to je moja logika. In zdej logiko fantov, da sm jim pac mahala in so ugotovil, da me morjo pridet resevat, zdej se pa kurcim, da jih sploh nism klicala, da pac ja mahala, pa te stvari, clovk pac maha ane, clovk je vesel sred morja, pa mal maha od veselja da zvi, pa tud ce bl stran od obale, ane???
    Evo in zdej sm pac prsla u konflikt s fanti, uni pravjo, da so me resil, jest pac pravm, da mene ze ni blo treba resit, da jest ze za sebe znam cist dober srfat, da pa, ja seveda, ce so pa glih mim prsli, sem pa pac stopala, kdo se pa neb u colnu pelu a, men je blo da best, hahaha
    In, ce zdej uklopm svojo domisljijo kdo ma zdej prov??? Kdo zivi v iluziji????? Hmmmm, tanajbolj bi blo narest poskus, da pac jest grem se enkrat na srf pa na morje, pa da tud sama nazaj prsrfam, ane ??? In zdej, ce jest nazaj prsrfam po nevem kerem cudezu, mam jest prov, se prav da je moja iluzija taprava, od fantov, pa cetud so bli zlo fejst, da so mi pac ustavl, k sm stopala, pa se na pir so me pelal, hmmmm od fantov iluzija je po tem poskusu pac zgubila na veljavi, sorci…, hahahaha No, seveda je lohk tud obratn, da se ne bom glih klele neki napenala, lohk jest spet stopam, pa te stvari..hahaha, majo pac fantje prov, da jim maham, pa da mislejo, da me morjo resevet, evo, tk je to… s tem iluzijam pr men, hahaha

slismoApprove

Lepo je če deliš
    zlati rez
    Član

Br juter,
    jest obozujem jutra, prov jutranjo zarjo, men je uuuuvvvvvaaaauuuuuu, u bistvu zjutraj najprej nardim dihalne vaje al pa dihalno meditacijo, zdej kako jest to delam, bom se pisala kdaj kasneje, vedno nardim tud dihanje za kadilce, sama namrec kadim a zdej kolk cigaret na dan pa te stvari, s tem se ne ukvarjam, pac kuker mi pase, res je, da sm clovk, ki hiter u knjigo not pade, pol pa se na cigaret pozabm, hahahaha, ampak tale dih za kadilce, mi je pa prava bomba, hahahahaha, sem si rekla, ce jogiji neb kadil, pol tud diha za kadilce neb blo…..
    Na misel mi je spet prsu Kastanjeda, pa skripti, ki jih je napisu pac en, k je hodu na njegova predavanja, hahaha, res Carlitos v svojih knjigah ni glih vsega napisu, se mi zdi, da ga je blo takrat, k je pisu knjige mal sram kaksnega dogodka, ampak evo, neki jih je pa vse eno opisal na svojih privat predavanjih in en tak dogodek je, kako je Carlitos s pomocjo prefriganega Don Huana nehu kadit……hahaha……
    Tkle gre….. Carlitos uleti k Don Huanu na obisk, pa mu ta rece, ejga Carlitos, greva juter za nekaj dni v naravo, ti si zrihti tale svoj tobak, pa dober ga spakiraj, da ga ne bodo volkovi zavohal, te majo namrec fulll radi tobak. Evo, Carlitos si nabav tobak, ga lepo spakira in se z Don Huanom odpravta v naravo, se mata prov fajn, k pade noc, si nastimata za spat, evo zjutraj ustaneta, paketa s tobakom nikjer. Carlitos je ratu cist bled, Don Huan mu pravi, dej Carlitos, saj je vse o.k., sej ves, da jest znam vsako zival sledit, bova ze nasla tega volka s tvojim tobakom. In res, Don Huan se spravi sledit volka, Carlitos mu sledi in tako isceta volka in sledita in isceta, hahaha, Carlitos je bil po enem tednu ze cist zmatran, ampak mu Don Huan rece, dej Carlitos, men se tdi, da sem ga pa zdele izsledu, men se zdi, da je tale volk najin volk s tvojim tobakom, evo Carlitos je spet dubu mal volje, pa je ves izmucen hodu za Don Huanom, pa hodta, pa volka ni in ni,pa mine spet en teden, Don Huan je mel evo dost energije, pa je kljub svojim letom kar skakljal, Carlitos pa je bil ze cist ampak cist unicen, komi se je se vleku in po stirinajstih dneh Carlitos ves izmucen oblezi, brez volje, brez energije, da bi se naredu en samcat korak, pa mu rece Don Huan, ej, Carlitos, zdej, zdej, pa mislim, da imava ta pravo sled, dej vstani, greva dalje, bova pa ja nasla tvoj tobak, dej ustan, greva. Carlitos pa je lezal na tleh cist izmucen in je reku Don Huanu : jest ne grem tud en korak vec naprej, ne morem, ne rabm ne tobaka, ne volka, jest bi najrajs bil zdele v svoji postelji…. Don Huan se je zacel rezat na ves glas, pa se rezi, Carlitos ga gleda in se mu fulll zamal zdi, da se Don Huan rezi njemu, k je cist unicen, k je cist na tleh….Don Huan se mu se en casa rezi, pol ga pa pogleda pa prav : a domov v postlo bi rad, kva pa tvoj tobak? Pa prav Carlitos, ne rabm nobenga tobaka, jest bi rad sam spal u postelj, jest sm cist unicen… Don Huan ga pogleda pa rece: no pol pa ustan, pa greva domu, sm mislu, da ne bos nikol odnehu, ajde greva domu, sej sva sam kilometer al pa dva od ceste, sva se v bistvu sam mal nedalec od ceste v krogu sprehajala…..hahahahahahahahahahaha
    No, tako je Carlitos nehu kadit, lekcijo, ki jo je pa dobil od Don Huana, je pa sele kasneje cist zastopu…hahaha

slismoHeart

Lepo je če deliš
    mojka
    Participant

Smile

Lepo je če deliš
    zlati rez
    Član

Sem glih iz gozda uletela, dons je en tak cudovit misticen dan, no ja, vsaj tuki pr men, meglica zgleda kot nevestina tancica, kapljice dezja pojejo cudovito ociscevalno pesem, jest sm cist ocarana….

Pa so mi na misel prisle besede Dalajlam, no ja imam eno knjigo, ki sem jo dobila pred tremi leti za darilo, sej veste, tud, ce je clovk v p…..i, ima se zmeraj vsak let pac rojsten dan, no, jest k mam pa rada zure, praznujem pa se god, hahahaha

Bom kar napisala neki izrekov, ki so men pac dali tinto pit ……….

Bude so bitja, ki so iznicila vse spone sveta in tako sprostila neskoncen potencial modrosti in socutja, ki spi v vskem srcu.
    Vsevedni Bude se ne ozirajo na svetne skrbi; le malo jim pomenijo izguba ali dobicek, udobje ali neudobje, slava ali tema anonimnosti, hvala ali graja; teh osem pojmov nima zanje nikakrsne vrednosti in jih sploh ne upostevajo.
    GENDUN DRUB – prvi dalajlamaHeart

Vecina preprostih ljudi, ki jih je zaslepila navada zaznavati razliko med dobrim in zlim, v resnici stopa po robu prepada. Nekateri, ki so se resili ljubosumja, tega strupa enake moci, kot jo ima zastrupljena voda, po lastni zaslugi stopajo proti zmagi, medtem, ko pa se imajo drugi, prezeti s sovrastvom, za izjemna bitja.
    GENDUN DRUB – prvi dalajlamaHeart

Ta, ki se s prevarami, slavospevi in zapeljevanjem izdaja za prijatelja, je podoben sablji, pomoceni v med. Sladek je, v sebi pa skriva grozo.
    NGAVANG LOBSANG GJATSO – peti dalajlamaHeart

Ce zelis peti hvalo pravemu prijatelju, mu ne laskaj z neiskrenimi slavospevi, temvec ga obilno obdari z jasnim in blagohotnimi nasveti o dobrem in o zmotah.
    Z nepretrganim pretiranim izrazanjem hvaleznosti prijateljstvo izgubi svojo moc.

Postati prijatelj oseb, ki jih je tezko razumeti, ki zdaj ljubijo, zdaj sovrazijo, je tako, kot bi si poiskal zavetje v vlazni in opostoseni hisi.

slismo

Lepo je če deliš
Prikaz 22 prispevka (od skupno 928)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.