Reply To: Nebuloze 1,618

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Nebuloze 1,618 Reply To: Nebuloze 1,618

#978
zlati rez
Član

Sem glih iz gozda uletela, dons je en tak cudovit misticen dan, no ja, vsaj tuki pr men, meglica zgleda kot nevestina tancica, kapljice dezja pojejo cudovito ociscevalno pesem, jest sm cist ocarana….

Pa so mi na misel prisle besede Dalajlam, no ja imam eno knjigo, ki sem jo dobila pred tremi leti za darilo, sej veste, tud, ce je clovk v p…..i, ima se zmeraj vsak let pac rojsten dan, no, jest k mam pa rada zure, praznujem pa se god, hahahaha

Bom kar napisala neki izrekov, ki so men pac dali tinto pit ……….

Bude so bitja, ki so iznicila vse spone sveta in tako sprostila neskoncen potencial modrosti in socutja, ki spi v vskem srcu.
Vsevedni Bude se ne ozirajo na svetne skrbi; le malo jim pomenijo izguba ali dobicek, udobje ali neudobje, slava ali tema anonimnosti, hvala ali graja; teh osem pojmov nima zanje nikakrsne vrednosti in jih sploh ne upostevajo.
GENDUN DRUB – prvi dalajlamaHeart

Vecina preprostih ljudi, ki jih je zaslepila navada zaznavati razliko med dobrim in zlim, v resnici stopa po robu prepada. Nekateri, ki so se resili ljubosumja, tega strupa enake moci, kot jo ima zastrupljena voda, po lastni zaslugi stopajo proti zmagi, medtem, ko pa se imajo drugi, prezeti s sovrastvom, za izjemna bitja.
GENDUN DRUB – prvi dalajlamaHeart

Ta, ki se s prevarami, slavospevi in zapeljevanjem izdaja za prijatelja, je podoben sablji, pomoceni v med. Sladek je, v sebi pa skriva grozo.
NGAVANG LOBSANG GJATSO – peti dalajlamaHeart

Ce zelis peti hvalo pravemu prijatelju, mu ne laskaj z neiskrenimi slavospevi, temvec ga obilno obdari z jasnim in blagohotnimi nasveti o dobrem in o zmotah.
Z nepretrganim pretiranim izrazanjem hvaleznosti prijateljstvo izgubi svojo moc.
NGAVANG LOBSANG GJATSO – peti dalajlamaHeart

Postati prijatelj oseb, ki jih je tezko razumeti, ki zdaj ljubijo, zdaj sovrazijo, je tako, kot bi si poiskal zavetje v vlazni in opostoseni hisi.
NGAVANG LOBSANG GJATSO – peti dalajlamaHeart

slismo

Lepo je če deliš